Ο πρώην επίτροπος εγκλημάτων Manfred Paulus δημοσίευσε ένα νέο βιβλίο στον αυστριακό εκδοτικό οίκο "Promedia": "Ανθρώπινη διακίνηση και σεξουαλική δουλεία". Επισημαίνει ένα κυρίως απαρατήρητο πρόβλημα στη μέση της κοινωνίας μας: την αναγκαστική πορνεία και το «εμπόριο» με γυναίκες και παιδιά....
Η εργασία περιγράφει πεπρωμένους και προσφορές βοήθειας. Με το νέο του βιβλίο « Ανθρώπινη διακίνηση και δουλεία σεξ : Το οργανωμένο έγκλημα στο περιβάλλον του κόκκινου φωτός» (που εκδόθηκε από την «Promedia» στη Βιέννη, 2020), ο πρώην και έμπειρος επίτροπος εγκληματίας Manfred Paulus έφερε ένα ευανάγνωστο και ενημερωτικό έργο στη γερμανόφωνη αγορά. Ωστόσο, απαιτεί έντονα νεύρα κατά την ανάγνωση, δεδομένου ότι επικεντρώνεται σε ένα αμυδρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται αραιά στα μέσα ενημέρωσης, το οποίο επηρεάζει ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα παιδιά. Η δουλεία, η οργανωμένη εμπορία ανθρώπων και η καταναγκαστική πορνεία δεν εξαφανίστηκαν καθόλου με την εκπαίδευση ή με τους σύγχρονους νόμους. Εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να επηρεάζονται ή απειλούνται από αυτό το πρόβλημα σήμερα.Το εμπόριο ανθρώπων και σεξ συνεχίζεται μέχρι σήμερα - παγκοσμίως και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Γερμανία είναι ένας «κεντρικός κόμβος και ένας δημοφιλής προορισμός» για εγκληματίες σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με τον πρώην ερευνητή και συγγραφέα Paulus στο βιβλίο του.
Το θέμα παραμένει ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Παρόλο που η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίν Λάμπρεχτ (SPD) ζητά επί του παρόντος αυστηρότερες ποινές για δράστες που διαπράττουν κακοποίηση παιδιών .
30 χρόνια εμπειρίας ως ερευνητής: ποινικές υποθέσεις στο περιβάλλον του κόκκινου φωτός
Ο Παύλος κατάφερε να αξιοποιήσει τον πλούτο της εμπειρίας του κατά τη συγγραφή του βιβλίου. Ως Πρώτος Αρχηγός Επιθεωρητής α. Δ. Προηγουμένως είχε να κάνει με το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο μεταξύ άλλων κερδίζει χρήματα από τη λειτουργία "τοποθεσιών κόκκινου φωτός". Ο συγγραφέας μπορεί να ανατρέξει σε 30 χρόνια εθνικής και διεθνούς εμπειρίας στη διερεύνηση υποθέσεων στον τομέα της εμπορίας ανθρώπων και του εγκλήματος του κόκκινου φωτός. Μεταξύ άλλων, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Αστυνομίας στο Μπάντεν-Βυρτεμβέργη. Ο πρώην αστυνομικός ασχολείται με εργασίες πρόληψης και εκπαίδευσης και συνεργάζεται με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις στη Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη που προσφέρουν στις γυναίκες και τα κορίτσια μια διέξοδο από την πορνεία, η οποία συνήθως παράγεται υπό πίεση.
Εν ολίγοις: Πρόκειται για ένα σε μεγάλο βαθμό εγκληματικό περιβάλλον «στο οποίο ο συγγραφέας απαγάγει τους αναγνώστες του, ένα τρομακτικό ταξίδι στον κόσμο της εμπορίας γυναικών και παιδιών, το οποίο κυριαρχείται από τη βία», εξηγεί το βιβλίο.
Η γυναίκα και το παιδί "αγαθά"
Εγκληματικά δίκτυα και δομές, οργανωμένα στην Ευρώπη, καθώς και οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες σε χώρες προέλευσης - για παράδειγμα, οι γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη που εξαναγκάστηκαν στην πορνεία που πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία - ευνοούν και οργανώνουν, σύμφωνα με τον πρώην ερευνητή, το παράνομο εμπόριο στο "Kind Kind" και γυναίκα ". Αυτό αποκαλεί ο πρώην επίτροπος το εξαιρετικά εγκληματικό «εμπόριο» με ανθρώπους.Το 2003 «υπήρχαν ήδη 12.300 έως 24.700 γυναίκες που ήταν εμπόριο στη Γερμανία και εισήχθησαν στη βιομηχανία του σεξ. Κατά συνέπεια, η γερμανική νομοθεσία περί πορνείας - σαφώς αναγνωρίσιμη - αποτελεί πρόσκληση για τους διακινητές. Μια μελέτη από το London School of Economics το 2015 το επιβεβαιώνει. "Οι ερευνητές σε αυτή τη μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όπου η πορνεία νομιμοποιείται, οι άνθρωποι διακινούνται όλο και περισσότερο. "
Το βιβλίο περιγράφει τις μερικές φορές συγκλονιστικές μοίρες νεαρών γυναικών και κοριτσιών σε ένα περιβάλλον κόκκινου φωτός. Ο πρώην αστυνομικός χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα ερευνών και φακέλων υποθέσεων από τις αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές. Αναφέρθηκαν επίσης αστυνομικές έρευνες για πρώην ή ενεργές πόρνες, καθώς και αυτο-διεξαγόμενες συνεντεύξεις με πληγείσες γυναίκες και θύματα. Λόγω αυτών των μεμονωμένων περιπτώσεων και παραδειγμάτων, το νέο του βιβλίο διαβάζει συναρπαστικά και ενοχλητικά.
Πωλήθηκε για 3000 ευρώ και εξαναγκάστηκε στην πορνεία
Ο πρώην επίτροπος εγκληματικότητας Paulus εκτιμά ότι η Ανατολική Ευρώπη δεν είναι μόνο ένας σημαντικός «προμηθευτής» για τα πορνεία της Γερμανίας και τις ράβδους κόκκινου φωτός, αλλά γενικά ένας από τους σημαντικότερους τομείς δραστηριότητας και περιοχές για οργανωμένες εγκληματικές ομάδες.Στο βιβλίο του περιγράφεται η περίπτωση της νέας γυναίκας Maja από τη Ρουμανική πρωτεύουσα Βουκουρέστι. Μεγάλωσε στις "φτωχότερες περιστάσεις" και είδε την αμφίβολη προσφορά ενός ξένου να πάει στη Δύση για να κάνει σερβιτόρους ή παρόμοιες δουλειές "ως την ευκαιρία μιας ζωής". Αλλά τα πράγματα αποδείχθηκαν διαφορετικά.
«Μια μέρα πουλήθηκε για 3.000 ευρώ και μεταφέρθηκε στη Γερμανία από άλλους άντρες. Η ελπίδα της ότι θα ήταν καλύτερη εκεί δεν εκπληρώθηκε. Κρατήθηκε σε ένα διαμέρισμα στο Σάαρλαντ, ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε επανειλημμένα. (...) Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε ένα βρώμικο πορνείο της αυλής. Αλλά τότε «κατάφερε να κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο από έναν πελάτη. Κάλεσε 110 και οδήγησε την αστυνομία στο κρυμμένο πορνείο σε μια ασταμάτητα ρουμάνων, αγγλικών και γερμανικών. (...) Ξεκίνησε έρευνα και ποινική δίωξη εναντίον των προαγωγών της. "Η Maja, η οποία επιστρέφει επί του παρόντος στη Ρουμανία και έχει επαφή με τους γονείς της, πρέπει επομένως να" ζήσει κρυμμένη "μέχρι σήμερα.
Ο πρώην ερευνητής υπενθυμίζει σε πολλά μέρη στο έργο του το γεγονός ότι οι απαγωγείς, οι απαγωγές, οι πεισμένοι ή οι «κορίτσια» που συνόδευαν οικειοθελώς - που έχουν μια θλιβερή ζωή στα γερμανικά πορνεία - δεν προέρχονται μόνο από την Ανατολική Ευρώπη ή τη Νότια Ευρώπη. Περιγράφει έντονα μερικές από τις βάναυσες μοίρες των νεαρών κοριτσιών και γυναικών που ήρθαν από τη Νιγηρία ή την Ταϊλάνδη στη Γερμανία και παγιδεύτηκαν στα νύχια των προαγωγών τους ή των «αγοριών εραστών». Και εκεί, είτε σε επίσημα εγκεκριμένα πορνεία είτε σε παράνομες «εγκαταστάσεις πίσω αυλής», να αναγκαστούν να κάνουν σεξ με πελάτες.
"Οι περισσότερες πόρνες δουλεύουν υπό πίεση"
Στο βιβλίο του, ο πρώην αστυνομικός υπογράμμισε σε πολλά σημεία ότι η «εθελοντικότητα» που ισχυριζόταν συχνά από τις γυναίκες στο περιβάλλον δεν υπήρχε στις περισσότερες περιπτώσεις στην πραγματικότητα. Αυτή η υποτιθέμενη εθελοντική πράξη «είναι συχνά πλαστή», γράφει ο Paul στο βιβλίο του.«Ενεργοποιώ αυτό το επάγγελμα εθελοντικά, ο προαγωγός μου με προστατεύει μόνο από επιθετικούς ή απρόθυμους πελάτες», είναι ένα συχνά ακουστικό αλλά πολύ αφελές ρητό πολλών πορνείων, ή αυτό που προκαλείται από βία ή συναισθηματική πίεση, την οποία οι ψυχολόγοι λένε επίσης για αυτοπροστασία.
"Terre des Femmes" και "SISTERS": Από πού λαμβάνουν βοήθεια οι πληγέντες;
Στο βιβλίο, ο συγγραφέας αναφέρει αρκετές κοινωνικά και οργανωμένες οργανώσεις που βοηθούν πολύ καλά τα ενδιαφερόμενα και βοηθούν κορίτσια και γυναίκες να βγουν από την πορνεία. Μεταξύ αυτών "Esther Ministries" στη Στουτγκάρδη. Ένας σύλλογος που εργάζεται στο περιβάλλον του κόκκινου φωτός που βοηθά τις γυναίκες να βγουν στο βασικό τους έργο. «Η φροντίδα των πληγέντων παρέχεται από εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς.» Ο σύλλογος διεξάγει επίσης «εκπαίδευση και πρόληψη στα σχολεία (...) και στις ενορίες. (...) Ο σύλλογος κατάφερε να ενεργοποιήσει σχεδόν χίλιους ακτιβιστές στο εντυπωσιακό «Walk of Freedom» 2019 ». Διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην εμπορία ανθρώπων και τη σεξουαλική εκμετάλλευση εκείνη την εποχή.
Το «SISTERS» με τοποθεσίες στο Βερολίνο και τη Στουτγκάρδη είναι ένας άλλος οργανισμός με γνώση του περιβάλλοντος «που προσφέρει βοήθεια σε περιόδους που το κράτος αποτυγχάνει άσχημα και η Γερμανία έχει γίνει ο ευρωπαϊκός κόμβος για την εμπορία γυναικών». "Ο οργανισμός έχει αρχίσει να αποτρέπει εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στην πορνεία, εξαπάτησαν ή απήγαγαν βίαια κορίτσια και γυναίκες από την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη (...) ή απελπισμένες γερμανικές γυναίκες από το να εγκαταλειφθούν."
Η μη κερδοσκοπική ένωση «Terre des Femmes» (TDF), που ιδρύθηκε στο Αμβούργο το 1981 , έχει δεσμευτεί για δεκαετίες κατά του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, των αναγκαστικών γάμων, αλλά και κατά της εμπορίας γυναικών και της σεξουαλικής δουλείας. Ο Paul γράφει ότι το TDF "υποστηρίζει συναφή έργα - παγκοσμίως." Για παράδειγμα στην Ταϊλάνδη, τη Λευκορωσία ή τη Βουλγαρία. "Ο οργανισμός κάνει πολύ εκπαιδευτικό έργο στη Γερμανία", επαινεί τον πρώην ερευνητή. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της «αξιοπρεπούς και παγκόσμιας δικτύωσης» οργάνωσης είναι μια «κοινωνία χωρίς πορνεία».
Οι προσβεβλημένες γυναίκες και κορίτσια μπορούν με βεβαιότητα να στραφούν σε αυτές και σε άλλους οργανισμούς που αναφέρονται στο βιβλίο.
"Τα αποτελέσματα του βιβλίου είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς ο Manfred Paulus γνωρίζει από πολλά χρόνια εμπειρίας τις αδυναμίες και τα κενά του (επίσης γερμανικού, ed για να μείνω », συνεχίζει το θόρυβο.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου του, ο πρώην επικεφαλής ντετέκτιβ περιγράφει επίσης τα πολιτικά και νομικά μέτρα «που πρέπει να ληφθούν» προκειμένου να προσφερθεί δικαιοσύνη στους πιο αδύναμους και πιο ευάλωτους στην κοινωνία μας, σε εκείνους των οποίων τα σώματα έχουν γίνει εμπορεύματα. έτσι ώστε οι κραυγές για βοήθεια από σεξουαλικά εκμεταλλευόμενες γυναίκες και παιδιά να μην ακούγονται. "
Το μέρος 2 της κριτικής του βιβλίου θα ακολουθήσει την Κυριακή. Αυτό εξετάζει κριτικά την Ανατολική Ευρώπη ως «προμηθευτή» για καταναγκαστική πορνεία στη Γερμανία.
Manfred Paulus: "Εμπορία ανθρώπων και σεξουαλική δουλεία: Οργανωμένο έγκλημα σε περιβάλλον κόκκινου φωτός", Promedia, 208 σελίδες, τιμή 19,90 ευρώ, ISBN: 978-3-85371-467-6, 1η έκδοση 2020. Το βιβλίο διατίθεται σε καταστήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.