Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Αν είναι δυνατόν. Βανδάλισαν το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Κοπεγχάγη γιατί ήταν ... ρατσίστρια. ΒΙΝΤΕΟ

Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας που βρίσκεται εδώ και 107 χρόνια στον βράχο απέναντι από το λιμάνι της Κοπεγχάγης, γράφοντας στη βάση του «ρατσιστικό ψάρι». Το μπρούτζινο άγαλμα που τιμά το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν...
έχει πέσει επανειλημμένως θύμα βανδαλισμού, μεταξύ άλλων από διαδηλωτές κατά της φαλαινοθηρίας και ακτιβιστές για την δημοκρατία.
Μάλιστα, αν και αποτελεί ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης και προσελκύει ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, έχει αποκεφαλιστεί δύο φορές.
Εδώ και εβδομάδες, διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter επιτίθενται κατά αγαλμάτων που παριστούν ιστορικά πρόσωπα που θεωρείται ότι έπαιξαν κάποιον ρόλο στο αποικιακό παρελθόν.
«Δυσκολεύομαι να καταλάβω ποιο είναι το ρατσιστικό στοιχείο στο παραμύθι της Μικρής Γοργόνας», δήλωσε η Ανε Γκρουμ-Σβένσεν του Κέντρου Άντερσεν στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον βανδαλισμό του αγάλματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive