Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία, αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων Ερντογάν.…

agia-sofia-soultanos
Ποιο είναι το μυστικό της επιλογής του χρονοδιαγράμματος του διαγγέλματος του προέδρου της Τουρκίας σήμερα;  Αποκρυπτογράφηση κωδικών μηνυμάτων Ερντογάν:...
θα μιλήσει στις 20:53′. 
Το ’20 παραπέμπει στο 2020 και το 53 στο 1453. 
Φέτος δηλ. 2020 κάνει τη Β΄’Αλωση της Πόλης αφού η α΄έγινε το (14)-53. 
Mε ό,τι αυτό συνεπάγεται……
Με την επιλογή της ώρας επιβεβαιώνει την επιμονή του να επιτύχει το όνειρο αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  
Αυτό είναι εμφανές στην προεδρική εστίαση στο χρονοδιάγραμμα της ομιλίας του Ερντογάν που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή, στις 20:53, καθώς ο Ερντογάν επίσης αναφέρεται σε αυτήν την ημερομηνία στο έτος 2053, το οποίο θα αποτελεί ορόσημο αφού θα επισφραγίζονται 600 χρόνια από την κατάκτηση του Σουλτάνου Μωάμεθ αλ-Φατίχ του Πορθητή της Κωνσταντινούπολης .  
Σήμερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν θα μιλήσει μετά την απόφαση του ΣτΕ να μετατρέψει το Μουσείο Αγίας Σοφίας σε τζαμί και να ακυρώσει την απόφαση του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, να το μετατρέψει σε μουσείο από το 1934. 
Σήμερα, ο Ερντογάν υπενθυμίζει στον κόσμο ότι δεν θα υποχωρήσει ποτέ από την ιδέα του «Οθωμανικού χαλιφάτου»… 
Το 20.53, αναφέρεται πρωτίστως στο 1453 αλλά και στο έτος 2053, όταν θα έχουν συμπληρωθεί 600 χρόνια από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ αλ-Φατίχ, και εδώ ο Ερντογάν υπενθυμίζεικαι στέλνει ένα μήνυμα κωδικοποιημένο ότι αυτός είναι ακόμα αποφασισμένος να ονειρεύετεαι το “Οθωμανικό Χαλιφάτο”.  
Οι αποικιακές πολιτικές του Ερντογάν για να αναζωογονήσει τις οθωμανικές του δόξες είναι νωπές αφού ο Ερντογάν δήλωσε τελευταία ότι η Λιβύη είναι μια οθωμανική κληρονομιά..  
Ο επεκτατισμός του Ερντογάν δεν περιλαμβάνει μόνο τη Λιβύη, αλλά τη Β Αφρική τη Μ Ανατολή και τα Βαλκάνια περνώντας από το Αιγαίο: Σομαλία, Ιράκ, Συρία και άλλες αραβικές χώρες, όπου κάθε βήμα που κάνει και κάθε λέξη και αριθμός που χρησιμοποιεί δείχνουν τη Μεγάλη Ιδέα του να αποκαταστήσει, ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία..  
Στο διάγγελμά του ο Σουλτάνος τόνισε : “Πιστοποιώ ότι ξανανοίγει το τζαμί Ayasofya στη λατρεία διατηρώντας ολοκληρωτικά το statut του της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.” 
“Σεβόμαστε τις διεθνείς αντιδράσεις σε κάθε περίπτωση όμως η χρήση του τζαμιού Ayasofya εμπίπτει στα κυρίαρχα δικαιώματα της Τουρκίας.”  
“Η προσευχή στο τζαμί Ayasofya θα γίνει για α΄φορά με την προσευχή της Παρασκευής 24 Ιούλη.” 
“Μη όντας πλέον μουσείο η επί χρήμασι είσοδος στο τζαμί Ayasofya θα καταργηθεί.”  dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive