Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Ε Λ Ε Ο Σ ΠΙΑ.... Αντικατέστησαν άγαλμα φιλάνθρωπου με άγαλμα ....μαύρης ακροαριστερής διαδηλώτριας! (φώτο)

Μ.Βρετανία: Αντικατέστησαν άγαλμα φιλάνθρωπου με άγαλμα μαύρης ακροαριστερής διαδηλώτριας! (φώτο)Το μνημείο του ευεργέτη του Μπρίστολ, Έντουαρντ Κόλστον, αφού αποκαθηλώθηκε βίαια πριν από 1 μήνα από μαύρους ακροαριστερούς διαδηλωτές και ...πετάχτηκε στο λιμάνι, αντικαταστάθηκε από αυτό μίας μαύρης ακροαριστερής διαδηλώτριας, (ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ;) η οποία συμμετείχε στις κινητοποιήσεις για την καταστροφή του αγάλματος!..

Comment | Edward Colston monument: 'UK must face the truth of what ...

Statue of Edward Colston - Wikipedia

Αιτία που αποκαθηλώθηκε το άγαλμα αλλά και η μνήμη του Κόλστον, ήταν ότι πριν από 330 χρόνια υπήρξε αντιπρόεδρος για 1 χρόνο σε εταιρεία που έκανε δουλεμπόριο (1689-1690). 

With Edward Colston Statue Gone, Bristol Faces a Reckoning - The ...

Στην εταιρεία αυτή, μια από τις μεγαλύτερες της εποχής της είχαν επενδύσει χιλιάδες Βρετανοί, μεταξύ των οποίων και ο Τζον Λοκ.

The long-overdue removal of Colston's statue is now part of ...

Ο Κόλστον βέβαια εμπορευόταν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βαμβάκι, μετάξι, υφάσματα, λάδι και άλλα προϊόντα από την οποία έκανε την περιουσία του ένα μεγάλο μέρος της οποίας ξόδεψε σε φιλανθρωπίες και για να ευεργετήσει την πόλη του Μπρίστολ και τους ανθρώπους της, με πολλά κτήρια να φέρουν το όνομά του. 

Manhunt for 15 people as cops investigate protesters who wrecked ...

Φυσικά αυτό μικρή σημασία έχει για τους ακροαριστερούς και τους δικαιωματιστές, οι οποίοι μισούν κάθε τι δυτικό και ευρωπαϊκό και προσπαθούν να «ξαναγράψουν» την ιστορία της Δύσης, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ενοχές στη σύγχρονη δυτική κοινωνία, κρίνοντας τις πρακτικές των ανθρώπων πριν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια με βάση τις σημερινές ηθικές αξίες.


Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian, τη θέση του Κόλστον, έλαβε η φιγούρα της Τζεν Ρέϊντ, μίας μαύρης διαδηλώτριας που είχε φωτογραφηθεί με τη γροθιά υψωμένη, να στέκεται πάνω στη βάση του γκρεμισμένου αγάλματος. 

Δημιουργός του αγάλματος, το οποίο φέρει το όνομα «Κύμα Δύναμης (Τζεν Ρέϊντ) 2020» (Surge of Power), είναι ο καλλιτέχνης Μαρκ Κουΐν, ενώ η ανέγερση του έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης.

Decisions on Edward Colston plinth must be made by people of ...

Στήν βάση του νέου μνημείου έχει τοποθετηθεί μία επιγραφή που αναγράφει το σύνθημα «Black Lives Matter».

Το άγαλμα του Κόλστον, το οποίο οι διαδηλωτές πέταξαν στον πάτο της θάλασσας, ανακτήθηκε από τις τοπικές Αρχές, και αναμένεται να μεταφερθεί σε μουσείο της πόλεως, όπου θα εκτίθεται δίπλα σε 'πλακάτ' του κινήματος 'Black Lives Matter', μπαίνοντας έτσι σε ένα νέο πλαίσιο ιστορικής μνήμης, δίπλα στις κοινωνικές (;;;) εκείνες δυνάμεις που έφεραν την αποκαθήλωση του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive