Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ. ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» 70 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Νέα Δημοκρατία – Ποιος κέρδισε ...Οι μάσκες (του κορωνοϊού) έπεσαν και οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της ΕΕ κατέληξαν σε έναν επώδυνο για τους ευρωπαϊκούς λαούς συμβιβασμό. Αν δεν ήταν η Ουγγαρία και η Ρουμανία να υψώσουν ανάστημα απέναντι στους δορυφόρους της Γερμανίας, δηλαδή Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Σουηδία τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα...Τα χρήματα είναι λιγότερα από αυτά που ζητούσαν τα κράτη-μέλη ως επιχορηγήσεις, φτάνοντας τελικά τα 370 δις. ευρώ αντί για 500 δις. ευρώ και το χειρότερο, θα δοθούν τα μισά με δάνεια και «μεταρρυθμίσεις» μνημονιακού τύπου. Δηλαδή ξανά λιτότητα, αύξηση της ανεργίας, περισσότερες αυτοκτονίες.  Φυσικά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της Συνόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε με τα… καλύτερα λόγια για το Ταμείο Ανάκαμψης.  «Η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και κατάφερε να καταλήξει σε μια συμφωνία μετά από 4 ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων και μέσα από μια διαδικασία αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η Ελλάδα θα λάβει συνολικό πακέτο πάνω από 70 δισ. ευρώ, τα οποία «θα διαχειριστούμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».  Για να το… μαλακώσει κάπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «για την επόμενη 3ετία, πέραν των πόρων που έχουμε από το Πολυετές έχουμε ένα σημαντικότατο πρόσθετο χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις».  Αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» είναι που θα πληρώσεις με αίμα για ακόμα μία φορά ο ελληνικός λαός.

3 σχόλια:

  1. ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΗ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΜΑΣΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τὸ ὀρθὸν εἶναι ΧΑΒΙΑΡΙ καὶ ὄχι ΧΑΒΙΑΡΗ. Καὶ κάτ ἄλλο:Αὐτὸ τὸ efh πῶς προφέρεται; Διότι ἀκούγεται κάτι σάν έφχ.

      Διαγραφή
  2. Τὶ σημαίνει "Αν δεν ήταν η Ουγγαρία και η Ρουμανία να υψώσουν ανάστημα..."; Κάλιστα μποροῦσαν νὰ προβάλλουν ἀρνησικυρίαν (ΒΕΤΟ) ἀλλὰ δὲν ὸ ἔπραξαν. Τζάμπα μάγγες δηλαδή. Δεύτερον, παρηκολούθησα ὁλόκληρον τὴν ὁμιλίαν καὶ τὴν συνέτευξιν τοῦ Μητσοτάκη καὶ πουθενὰ δὲν εἶδα νὰ προπαθεῖ νὰ χρυσώσει τὸ χάπι. Εἶπε τὰ πράγματα ὅπως ἀκριβῶς ἔχουν ὡς ἀσχέτως ἄν συμφωνοῦμε ἤ διαφωνοῦμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive