Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ζοζέπ Μπορέλ: Λυπηρή η απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία. Ε, ΚΑΙ; ΤΙ θα κάνει ηΕ.Ε. για το θέμα; Ξέρω, την πάπια, όπως με την Κύπρο μας 50 χρόνια τώρα. ΑΧΡΗΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Στην Τουρκία ο Ζοζέπ Μπορέλ λίγο πριν από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.
«Λυπηρή» χαρακτηρίζει ο ύπατος εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ την απόφαση της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.«Η Αγία Σοφία έχει ισχυρή συμβολική, ιστορική και παγκόσμια αξία. Η Τουρκία έχει...
αναπτύξει μια καθιερωμένη παράδοση πολιτιστικής διατήρησης καθώς και μια αναγνωρισμένη παράδοση πνευματικής και πολιτιστικής διαφάνειας», αναφέρει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.«Η απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας να ανατρέψει μία από τις σύγχρονες αποφάσεις της Τουρκίας και η απόφαση του Προέδρου Ερντογάν να θέσει το μνημείο υπό τη διεύθυνση της Προεδρίας των Θρησκευτικών Υποθέσεων, είναι λυπηρή. Ως ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας των Πολιτισμών, η Τουρκία έχει δεσμευτεί να προωθήσει τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο και να προωθήσει την ανοχή και τη συνύπαρξη», καταλήγει.

1 σχόλιο:

  1. Καὶ τι εἶνα η ΕΕ;; Νταντᾶ τῆς Ἑλλάδος;; Ἐὰν ἡ Ἑλλὰς εἶναι ἀνίκανη νὰ ὑπερσπίσει τὰ συφέροντά της οἱ ἄλλοι πταίουν;; Αὐτὰ τὰ μυαλὰ κουβαλᾶμε καὶ θεοῦ πρόσωπο δὲν βλέπουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive