Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Βασίλης Μάγγος: Σήμερα η νεκροτομή του 26χρονου από το Βόλο. ΒΙΝΤΕΟ από τον ξυλοδαρμό του 26χρονου


Παρουσία εισαγγελέα θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου, η νεκροψία – νεκροτομή που ζήτησε η Αστυνομία για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας (13/07) στο σπίτι του, στο Βόλο από τη μητέρα του...

Σύμφωνα με το magnisianews.gr, οι γονείς του 26χρονου βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και ζήτησαν από τον εισαγγελέα υπηρεσίας, η ιατροδικαστική εξέταση να γίνει στη Λάρισα, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα μεγαλύτερα έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά της σορού στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, επικαλούμενους τους γονείς, ο εισαγγελέας τους απάντησε ότι ήδη η διαδικασία έχει δρομολογηθεί να πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης όπου θα παραστεί και εισαγγελέας από τη συμπρωτεύουσα και αυτό γίνεται για το άμεσο της υπόθεσης.
Ο 26χρονος πριν από ένα μήνα είχε καταγγείλει πως είχε δεχτεί αστυνομική βία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των πολιτών του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, όταν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από τα Δικαστήρια και είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Βόλου για τέσσερις ημέρες φέροντας κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του. Μάλιστα ο ξυλοδαρμός του καταγράφηκε σε βίντεο.
Η αιτία θανάτου του 26χρονου ακτιβιστή, η οποία προς το παρόν παραμένει άγνωστη, προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να χαρακτηρίζει τη σύνδεση του θανάτου με το προ μηνός περιστατικό «αθλιότητα» και «ασύστολο ψέμα» και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί το υπουργείο για απώλεια ψυχραιμίας. Θέση για το θέμα πήραν εξάλλου τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το Μέρα25.
Το βίντεο από τον ξυλοδαρμό του 26χρονου, Βασίλη Μάγγου, από αστυνομικούς έστειλε στον Συνήγορο του Πολίτη ο αρμόδιος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, σε επικοινωνία που είχε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, του ανέφερε ότι τον ενημέρωσε ο υφυπουργός κ. Οικονόμου ότι όχι μόνο εξετάζεται το βίντεο της αστυνομικής βίας σε βάρος του 26χρονου, αλλά ότι το βίντεο αυτό εστάλη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στον Συνήγορο του Πολίτη, ώστε να εξεταστεί και από εκείνον και να υπάρξει μια ανεξάρτητη αρχή που θα πάρει αποφάσεις. Όπως είπε ο πατέρας του άτυχου Βασίλη, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ "δεν συνδέουμε τον θάνατο του γιου μας με τον άγριο ξυλοδαρμό από τα ΜΑΤ πριν από έναν μήνα. Είμαστε σίγουροι όμως, ότι αυτό επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία του γιου μας και μετά ακολούθησε ό,τι ακολούθησε".
Δείτε το εν λόγω βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive