Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Το ένοχο μυστικό ανάμεσα στον αστυνομικό που σκότωσε τον Τζ.Φλόιντ και την ηγέτιδα των αριστερών στη Μινεσότα (ΒΙΝΤΕΟ)


Νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως... Καθώς ο καιρός περνάει και αποκαλύπτονται περισσότερα για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, έρχονται στο προσκήνιο λεπτομέρειες που «καίνε» αρκετά πρόσωπα. Μία αποκάλυψη που ήδη συζητιέται στις ΗΠΑ, αν και δεν «παίζει» στα μεγάλα ΜΜΕ, αφορά τη σχέση μεταξύ του αστυνομικού Derek Chauvin...
που σκότωσε τον Αφροαμερικανό πριν από μερικές μέρες και την αριστερή Γερουσιαστή της Μινεσότα Amy Klobuchar.  Ποια είναι όμως η Γερουσιαστής της Μινεσότα; Η ίδια δεν πρόκειται απλά για την ηγέτιδα των Δημοκρατικών στην Πολιτεία της Μινεσότα, αλλά και για μία από τις γυναίκες που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία των ΗΠΑ.  Ορκισμένη αντίπαλος του Τραμπ , η δικηγόρος στο επάγγελμα Amy Klobuchar αποτελεί ένα από τα πρόσωπα τα οποία ενδέχεται να διαλέξει ο Τζ.Μπάιντεν για τη θέση του αντιπροέδρου, εφόσον πάντα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.  Η σχέση της με τον δολοφόνο του Τζ.Φλόιντ Αμερικανικά ΜΜΕ, ως επί το πλείστον από τον διαδικτυακό χώρο, έφεραν στο φως μία παλιά υπόθεση στην οποία κατηγορούμενος ήταν ο αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζ.Φλόιντ.  Ο Chauvin είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2006 όταν μαζί με άλλους 5 αστυνομικούς είχε κατηγορηθεί για χρήση υπερβολικής αστυνομικής βίας, εις βάρος του 42χρονου Wayne Reyes.  Η σημερινή Γερουσιαστής της Μινεσότα ήταν η κρατική εισαγγελέας που κατά την εκδίκαση της υπόθεσης απάλλαξε τον Derek Chauvin από τις κατηγορίες, τοποθετώντας τον και πάλι στην υπηρεσία του.  Η ίδια, όντας στριμωγμένη από τα εν λόγω δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, αρνήθηκε πως ήταν εκείνη που βοήθησε τον Chauvin να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.  Οι αστυνομικοί της Μινεάπολης είχαν από καιρό αντιμετωπίσει κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου που η Klobuchar ήταν εισαγγελέας, ένα ζήτημα με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη η Γερουσιαστής της Μινεσότα κατά τη διάρκεια της προεδρικής της εκστρατείας.  Η Γερουσιάστρια των Δημοκρατικών αρνήθηκε να ασκήσει κατηγορίες εναντίον πολλών αστυνομικών που συμμετείχαν σε περιστατικά πυροβολισμών κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας της ως κρατική εισαγγελέας.  Αντ ‘αυτού επέλεγε συχνά να στέλνει υποθέσεις σε μια μεγάλη κριτική επιτροπή, η οποία ήταν μια κοινή πρακτική. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η διαδικασία ευνοεί τους αστυνομικούς.  Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής στοιχεία που βγαίνουν στο φως και εξετάζονται το αν ισχύουν όχι.  Το μόνο σίγουρο είναι πως στο εγγύς μέλλον θα έρθουν στην επιφάνεια ακόμη περισσότερα γεγονότα και μαρτυρίες σχετικά με το περιστατικό που απειλεί να ανάψει την «πυρκαγιά» του εμφυλίου στις ΗΠΑ.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive