Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Θα μας κάνουν όλους .. πρεζόνια; Μεγάλη αύξηση -κατά 650%- της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στη καραντίνα για να αντέξουν τον παράνομο εγκλεισμό οι πολίτες. Ένας Εισαγγελέας ρεεεε

Μεγάλη αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στη καραντίνα
Ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης ναρκωτικών ουσιών την περίοδο της καραντίνας κατέγραψε το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας. Η κατανάλωση ναρκωτικών όπως η αμφεταμίνη παρουσίασε αύξηση έως και 650% σε σύγκριση με το 2019....
Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, ανέφερε τεράστια αύξηση της κατανάλωσης ναρκωτικών ουσιών κατά την περίοδο της καραντίνας στην Αθήνα. Η ανάλυση των αστικών αποβλήτων έδειξε ότι αυξήθηκε η χρήση ναρκωτικών όπως κοκαΐνης και αμφεταμίνης ενώ μικρότερη ήταν η αύξηση της κατανάλωσης αντικαταθλιπτικών και ηρεμιστικών φαρμάκων.
Πιο συγκεκριμένα τα ευρήματα έδειξαν ότι η χρήση κοκαΐνης, έφτασε τα 800 γραμμάρια ημερησίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ποσότητα είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το 2010 οπότε και άρχισε να λειτουργεί το συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο.
Κατακόρυφη ήταν επίσης η αύξηση της κατανάλωσης αμφεταμίνης (έκσταση, MDMA), η χρήση της οποίας αυξήθηκε σύμφωνα με τις αναλύσεις κατά 650% σε σύγκριση με το 2019. Μικρότερη ήταν αύξηση της κατανάλωσης μεθαμφεταμίνης (crystal), που σημείωσε άνοδο κατά 37%.
Ακόμα αύξηση παρουσίασε η χρήση παυσίπονων ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Ιδιαίτερα όσον αφορά τη χρήση του αντιβιοτικού αζιθρομυκίνη, αυτή παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 36%. Επίσης τριπλασιάστηκε η κατανάλωση παρακεταμόλης, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε η χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Σε σχέση με φάρμακα που χρησιμοποιούνται ως ηρεμιστικά με κατασταλτική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα (βενζοδιαζεπίνες) που χρησιμοποιούνται ως ηρεμιστικά ή υπναγωγά, δεν παρατηρείται γενική αύξηση παρά μόνο αναφορικά με τη λοραζεπάμη (tavor), ουσία με αγχολυτική δράση. Τα αντικαταθλιπτικά δε, παρουσίασαν αύξηση κατά 31%.
Η κατανάλωση των παραπάνω φαρμάκων, αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τη ψυχολογική κατάσταση των πολιτών σε καραντίνα. Ειδικότερα σε σχέση με τα αγχολυτικά φάρμακα, φαίνεται ότι η αύξηση κατά 77% της κατανάλωσης tavor, πιθανόν να στοιχειοθετεί μια επίπτωση του εγκλεισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive