Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Ορίστηκε στις 22 Ιουνίου η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα. Κατηγορούμενη η Δούρου.

Με την επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 θα ξεκινήσει η δίκη για την τραγωδία της Μάνδρας
ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ. ΒΙΝΤΕΟ. ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ
 με τους 25 νεκρούς συνανθρώπους μας και τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές σε περιουσίες εξαιτίας της πλημμύρας τον Νοέμβριο του 2017....  Σήμερα η δίκη διεκόπη εκ νέου. Η εκδίκαση ξεκίνησε τυπικά τον περασμένο Ιανουάριο και με την εκφώνησή της διεκόπη αρχικά προς αναζήτηση κατάλληλης αίθουσας λόγω προβλήματος χωρητικότητας που παρουσιάσθηκε από τους πολυάριθμους παράγοντες της δίκης, αλλά στην συνέχεια η διαδικασία δεν κατάφερε να προχωρήσει στην ουσία της λόγω της πανδημίας.     Υπενθυμίζεται ότι για τη φονική πλημμύρα κατηγορούνται 21 πρόσωπα, ανάμεσά τους η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων, για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.  Στην πρότασή της η εισαγγελέας είχε διαπιστώσει πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην πληγείσα περιοχή “μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και κατεπείγον εκτέλεσης των έργων με δεδομένο ότι και κατά το παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια φαινόμενα και ιδίως τα έτη 2014-2015 και η περιοχή όφειλε να καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας όσον αφορά την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive