Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Νέες συγκρούσεις, φωτιές και επεισόδια για τη δολοφονία του George Floyd ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΒΙΝΤΕΟ

Νέες συγκρούσεις, φωτιές και επεισόδια για τη δολοφονία του George Floyd
Για μία ακόμη ημέρα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στις ΗΠΑ με αφορμή τη δολοφονία του 
Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) από αστυνομικό στη Μινεάπολις της Μινεσότα....
Για ένα ακόμα βράδυ οι δρόμοι έγιναν πεδίο μάχης, με οδοφράγματα, συγκρούσεις με την αστυνομία και φωτιά σε κτίρια. Μάλιστα, ένα από αυτά τα κτίρια ήταν και αστυνομικό τμήμα της πόλης, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην είσοδό του. Στην πόλη όπου ο άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της υπέρμετρης βίας του αστυνομικού, κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και ήρθαν και πάλι σε σύγκρουση με την αστυνομία. Με την κατάσταση μάλιστα να δείχνει πως ξεφεύγει, ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Ουάλτς, κινητοποίησε την Εθνοφρουρά, προκειμένου να επιβάλει την τάξη.
«Δυστυχώς, ορισμένα άτομα έχουν εμπλακεί σε παράνομη και επικίνδυνη δραστηριότητα, όπως εμπρησμούς, ταραχές, λεηλασίες και καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Αυτές οι δραστηριότητες απειλούν την ασφάλεια των νόμιμων διαδηλωτών και άλλων κατοίκων στη Μινεσότα και οι πρώτοι διαδηλωτές έχουν ήδη τραυματιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης.
Παρόμοια η κατάσταση και στη Νέα Υόρκη όπου διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.
Έγιναν μάλιστα τουλάχιστον 30 συλλήψεις στην περιοχή του Μανχάταν, καθώς διαδηλωτές πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, με έναν να τραυματίζεται.

Υπενθυμίζεται πως ο Φλόιντ είχε σταματήσει από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι ερευνούσαν υπόθεση για πλαστά χρήματα με τα οποία ένα μανάβικο κατήγγειλε πως κάποιος προσπάθησε να τον πληρώσει. Ο ένας εξ αυτών, τον έβγαλε βίαια από το αυτοκίνητό του και έβαλε το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, ο οποίος λίγο πριν ξεψυχήσει του έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω», σε μια εικόνα που δικαίως έχει προκαλέσει παγκόσμιο σάλο.

1 σχόλιο:

  1. Αφορμη ζητουσαν οι αραπαδες.Σιγα μην νοιαστηκανε για εναν σκουρο.Οταν σκοτωνονται ενα σωρο λευκοι απο νεγριλους τοτε δεν ανοιγει μυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive