Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Έχει υπερπανσέληνο απόψε και είναι ωραία – Μαγευτικές εικόνες - Βίντεο

Ένα μαγευτικό θέαμα εξελίσσεται σήμερα βράδυ Πέμπτης στον ουρανό. Η τελευταία υπερπανσέληνος για το 2020, λάμπει και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο...
 Η Σελήνη θα πλησιάσει ξανά περισσότερο τη Γη, φθάνοντας σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο). ΦΩΤΟ>>
Εξάλλου, όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών. Αντίθετα όμως, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη.
Ο όρος υπερπανσέληνος (supermoon) δεν είναι επιστημονικός, αλλά δημιούργημα του αστρολόγου Ρίτσαρντ Νόλε από το 1979.
Επίσης, η επόμενη υπερπανσέληνος θα συμβεί σε ένα περίπου χρόνο, το Μάιο του 2021. Υπενθυμίζεται λοιπόν, πως η πρώτη υπερπανσέληνος για το 2020 έγινε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ενώ στις 8 Μαρτίου ακολούθησε η δεύτερη, η λεγόμενη «πανσέληνος των σκουληκιών» και κατά τη διάρκειά της, η Σελήνη δείχνει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από ό,τι συνήθως. 
Η επόμενη υπερπανσέληνος ήταν στις 8 Απριλίου. Στις 21.08 ώρα Ελλάδας το φεγγάρι πλησίασε στο περίγειό του, στο κοντινότερο σημείο στη Γη και έτσι πραγματοποιήθηκε η «ροζ» υπερπανσέληνος, χαρακτηρισμός που προέρχεται από το χρώμα ενός λουλουδιού, καθώς η άγρια φλοξ ανθίζει αυτόν τον καιρό.
Εικόνες από το υπερθέαμα και στην Αργολίδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive