Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Μεγάλα τα κέρδη των εκβιαστών της Καλαμάτας – 11 συλλήψεις

Για την εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας, συνελήφθησαν τα 11 άτομα σε Καλαμάτα και Αθήνα. Είναι ηλικίας από 25 έως 52 ετών, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας 32χρονος....

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, μετά από πολύμηνη έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου την εγκληματική οργάνωση, έχοντας σημαντικά κέρδη.
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης “δουλεύοντας” με ιεραρχική δομή, ασκούσαν σωματική βία ή απειλή βίας σε ιδιοκτήτες και εργαζομένους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να προκαλέσουν βλάβη της επιχείρησης τους.
Επίσης, δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας καθώς και ο 32χρονος που κατηγορείται, δραστηριοποιούνταν από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την Αστυνομία και στην προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία αναβολικών ουσιών.
Σε έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε σπίτια και αυτοκίνητα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 50.207 ευρώ, φυσίγγια πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων, ένα πιστόλι και τρεις γεμιστήρες, αναβολικές ουσίες σε ενέσιμη μορφή και σε μορφή χαπιών, δύο μηχανές καταμέτρησης χρημάτων, κά
Σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων, εκβίασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί συμπληρωμάτων διατροφής και καταπολέμησης του ντόπινγκ.
Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας, συνεχίζουν τις έρευνες, για να διερευνηθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive