Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Washington post: Οι διπλωμάτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησαν το 2018 για θέματα ασφάλειας στο εργαστήριο της Wuhan στο οποίο μελετούσαν κορωνοϊούς από νυχτερίδες... Του Τζος Ρόγκιν

Τα τηλεγραφήματα πυροδότησαν συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το εάν αυτό ή άλλο εργαστήριο στη πόλη Wuhan ήταν η πηγή του ιού.
«Δεν νομίζω ότι είναι μια θεωρία συνωμοσίας. Νομίζω ότι είναι μια νόμιμη ερώτηση που πρέπει να διερευνηθεί και να απαντηθεί »...
Πηγή: Washingtonpost
Δύο χρόνια πριν από την πανδημία του νέου τύπου κορωνοϊού , οι αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ επισκέφθηκαν αρκετές φορές μια κινεζική ερευνητική εγκατάσταση στην πόλη Wuhan και έστειλαν δύο επίσημες προειδοποιήσεις στην Ουάσινγκτον για ανεπαρκή ασφάλεια στο εργαστήριο, το οποίο διεξήγαγε επικίνδυνες μελέτες για κορωνοϊούς από νυχτερίδες. . Τα τηλεγραφήματα πυροδότησαν συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το εάν αυτό ή άλλο εργαστήριο στη πόλη Wuhan ήταν η πηγή του ιού - παρόλο που δεν έχει ακόμη αποδειχθεί οριστική απόδειξη.

Τον Ιανουάριο του 2018, η αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο έκανε το ασυνήθιστο βήμα να στέλνει επανειλημμένα επιστημονικούς διπλωμάτες στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν (WIV), το οποίο το 2015 έγινε το πρώτο εργαστήριο της Κίνας που πέτυχε το υψηλότερο επίπεδο διεθνούς ασφάλειας της βιολογικής έρευνας (γνωστό ως BSL) -4). Η WIV εξέδωσε ένα δελτίο ειδήσεων στα αγγλικά σχετικά με την τελευταία από αυτές τις επισκέψεις, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2018. Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ είχε ως επικεφαλής τον Jamison Fouss, γενικό πρόξενο στο Wuhan, και τον Rick Switzer, σύμβουλο περιβάλλοντος, επιστήμης, τεχνολογίας της πρεσβείας και την υγεία. Την περασμένη εβδομάδα, το WIV διέγραψε αυτή τη δήλωση από τον ιστότοπό του, αν και παραμένει αρχειοθετημένο στο Διαδίκτυο.

Αυτό που έμαθαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους, τους αφορούσε τόσο πολύ που έστειλαν δύο διπλωματικά τηλεγραφήματα που χαρακτηρίστηκαν ως ευαίσθητο, αλλά μη ταξινομημένο, στην Ουάσιγκτον. Τα τηλεγραφήματα προειδοποίησαν για αδυναμίες ασφάλειας και διαχείρισης στο εργαστήριο WIV και πρότειναν περισσότερη προσοχή και βοήθεια. Το πρώτο τηλεγράφημα, το οποίο έχει στη κατοχή της η εφημερίδα, προειδοποιεί επίσης ότι η δουλειά του εργαστηρίου σχετικά με τους κοροναϊούς νυχτερίδας και την πιθανή μετάδοσή τους από τον άνθρωπο αντιπροσώπευαν τον κίνδυνο μιας νέας πανδημίας τύπου SARS.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2020/04/washington-post-2018-wuhan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive