Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΤΩΡΑ. ΝΕΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ

Μόρια Φωτιά καυταυλισμός
Φωτιά σήμερα μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Από τη φωτιά που σβήστηκε πολύ γρήγορα κάηκαν τρεις σκηνές λαθρομεταναστών.  Η σημερινή είναι η τρίτη φωτιά σε διάστημα ενός μήνα με πρώτη αυτή στις 16 Μαρτίου...
κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένα επτάχρονο κορίτσι.  Επίσης σήμερα, πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση αιτούντων άσυλο έξω από την είσοδο του ΚΥΤ της Μόριας. Στη διάρκεια της οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ζητώντας τη σύλληψη του 20χρονου Αφγανού ο οποίος τα χαράματα της περασμένης Τετάρτης δολοφόνησε 16χρονο ομοεθνή του σε ελαιώνα έξω από τη βόρεια πύλη του ΚΥΤ. Ο 20χρονος έχει ταυτοποιηθεί και η Αστυνομία τον αναζητά.

9 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζ. Ρογκ, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στην Αθήνα με τους αρμόδιους για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», λέει και τα εξής: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτά που είδαμε και συζητήσαμε. Η ομάδα εργασίας της ΔΟΕ έμεινε ευχαριστημένη από την πρόοδο των έργων, αλλά χρειάζεται να επιστήσω την προσοχή στην ελληνική κυβέρνηση και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του ¨Αθήνα 2004¨, ώστε οι χρόνοι ολοκλήρωσης των έργων να συντομευθούν». Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του λέει: «Ωστόσο, δεν μπορούμε να προσθέσουμε άλλες σελίδες στο ημερολόγιο έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο χρόνος μέχρι τότε είναι πολύ κρίσιμος και δεν θα πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα».
    Σε δηλώσεις που κάνει η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, λέει μεταξύ άλλων: «Σεβόμαστε τις υποδείξεις που μας έγιναν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και δουλέψαμε σκληρά να συμμορφωθούμε. Έχουμε να ακολουθήσουμε ένα μαραθώνιο σκληρής δουλειάς». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της λέει: «Αν, όπως ανέφεραν τα μέλη της ΔΟΕ, βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο, θα πρέπει από εδώ και πέρα να συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε αυτόν».
    Νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τοποθετείται ο γνωστός δημοσιογράφος Θόδωρος Ρουσόπουλος(ο απερχόμενος εκπρόσωπος Τύπου Α. Σπηλιωτόπουλος, όπως αναφέρεται σε δήλωσή του, έχει «υποβάλλει την παραίτησή του αμέσως μετά το έκτακτο συνέδριο του κόμματος»).
    Σε συνάντηση που είχε στα Ιεροσόλυμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος με τον παλαιστίνιο ηγέτη Γ. Αραφάτ, απευθυνόμενος στο συνομιλητή του λέει: «Ας ελπίσουμε πως και με τη δική σας παγκόσμια ακτινοβολία, τη σύνεση και τη μετριοπάθεια σας, θα επιλυθεί ταχέως και το περίφημο παλαιστινιακό πρόβλημα που τις τελευταίες δεκαετίες ταλαιπωρεί Παλαιστινίους και Ισραηλινούς και όχι μόνο, και έτσι, η βαρυστένακτη αυτή περιοχή η τόσο ιερή και για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου, από τόπος ¨αίματος¨ θα γίνει τόπος δίκαιης ειρήνης και προόδου και παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης διαφορών και για άλλους λαούς».
    Πτώση κατά 1,24% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.631,01 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Ο Αλβανός πρωθυπουργός Ι. Μέτα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ρόιτερ», αναφερόμενος στην ένταση που υπάρχει μεταξύ του Μαυροβουνίου και της Σερβίας(Σλ. Μιλόσεβιτς), λέει και τα εξής: «Αν η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δεχόταν αυτές τις συνταγματικές τροποποιήσεις, θα νομιμοποιούσε την απώλεια του υπάρχοντος καθεστώτος αυτονομίας και τη θέση της δημοκρατίας στην ομοσπονδία»(αναφέρεται στις τροποποιήσεις του γιουγκοσλαβικού συντάγματος που επέβαλε ο πρόεδρος Σλ. Μιλόσεβιτς). Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του λέει: «Είναι πολύ σημαντικό για τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή και φροντίδα τις εξελίξεις στο Μαυροβούνιο, ώστε να μη βρεθεί απροετοίμαστη αν ο Μιλόσεβιτς προκαλέσει άλλη μια σύγκρουση εκεί».
    Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Ι. Σεργκέγεφ σε δηλώσεις του αναφερόμενος στα αίτια που ενδεχομένως προκάλεσαν τη βύθιση του ρωσικού πηρυνοκίνητου υποβρυχίου «Κουρσκ» στη θάλασσα του Μπάρεντς, λέει: «Αυτή τη στιγμή εξετάζονται περισσότερες από δέκα διαφορετικές υποθέσεις, αλλά εγώ στρέφομαι προς την υπόθεση σύμφωνα με την οποία η τραγωδία προκλήθηκε έπειτα από σύγκρουση με ξένο υποβρύχιο». «Κατά τη διάρκεια των 30 τελευταίων ετών, στις περιοχές των στρατιωτικών ασκήσεων του στόλου του Βορρά και του στόλου του Ειρηνικού έχουν καταγραφεί 11 συγκρούσεις ανάμεσα σε ρωσικά και ξένα υποβρύχια, οι 10 από τις οποίες με αμερικανικά υποβρύχια. Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν την εκδοχή σύμφωνα με την οποία το «Κουρσκ» βυθίστηκε ύστερα από σύγκρουση με άλλο υποβρύχιο».
    Ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Ι. Στάμπολιτς αγνοείται, διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του. Η σέρβικη αντιπολίτευση είναι καχύποπτη για το περιστατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Η Υπ. Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2000»(Φλώρινα), έχει συνάντηση με τις ομολόγους της, της Αλβανίας και της «ΠΓΔΜ».
    Το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ε. Βενιζέλος σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί (27/8) στην εφημερίδα «Κυριακάτική Ελευθεροτυπία», απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας λέει: «Βλέπω με απόγνωση να διεξάγεται ένας διάλογος αβαθής, ανιστόρητος, αθεολόγητος και αγεωγράφητος. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει αυτή η δημόσια αψιμαχία, αυτή η αψυχολόγητη και από ένα σημείο και μετά λίγο ¨παιδική¨ ανταλλαγή δηλώσεων ένθεν και ένθεν πρέπει να σταματήσει. Να υπάρξει ένα διάστημα απόλυτης σιγής και αυτό αφορά φυσικά και τον πολιτικό κόσμο και τον εκκλησιαστικό χώρο, έτσι ώστε μετά με σοβαρότητα να γίνει ένας διάλογος που θα λαμβάνει υπόψη όλες τις ιστορικές, εκκλησιολογικές, πολιτειολογικές και κοινωνιολογικές παραμέτρους που είναι αναγκαίο να ληφθούν υπόψη. Η δική μου συμβολή στο διάλογο αυτό είναι μια μεγάλη μελέτη που σύντομα θα κυκλοφορήσει σε βιβλίο».

    ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση των αρχών της Νέας Ζηλανδίας ότι ομάδα Αφγανών ¨προσφύγων¨, που ενδεχομένως συνδέονται με τον Σαουδάραβα τρομοκράτη Ο. Μπ. Λαντέν πιθανόν να σχεδίαζε την ανατίναξη ενός πυρηνικού σταθμού που βρίσκεται κοντά στο Σίδνεϊ στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων «Σίδνεϊ 2000».
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον έχει στην Αμπούζα(πρωτεύουσα της Νιγηρίας) συνάντηση με τον Νιγηριανό πρόεδρο Σ. Μπανσάγιο(ο Αμερικανός πρόεδρος εκφράζει την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για τον εκδημοκρατισμό της Νιγηρίας – υπόσχεται οικονομική βοήθεια ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος , κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε χωριά των Ιωαννίνων, αναφέρει ότι: «Οι Ένοπλες δυνάμεις θα παραμείνουν σταθερά στα φυλάκια που έχουν οριοθετηθεί τα τελευταία χρόνια».
    Σε εκδήλωση μνήμης που γίνεται στο Βίτσι, προς τιμήν των θυμάτων από το Δημοκρατικό στρατό στη διάρκεια του λεγόμενου ¨Εμφυλίου πολέμου¨, παραβρίσκονται μεταξύ άλλων και πέντε βουλευτές της ΝΔ. Παραβρίσκονται επίσης αρκετά μέλη της εθνικής δεξιάς και φιλοβασιλικών οργανώσεων.
    ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης αναφερόμενος στις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό (Ν. Υόρκη), λέει μεταξύ άλλων ότι: «Επί του παρόντος δεν υπάρχουν σημεία που να δείχνουν ότι διαφοροποιείται η στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες». Συνεχίζοντας λέει ότι: «Το πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε, θα το δούμε και στη Νέα Υόρκη».
    Με αφορμή την άρνηση του Τούρκου Προέδρου Α. Σεζέρ να υπογράψει διάταγμα που προβλέπει την απόλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ισλαμιστικές και φιλοκουρδικές ιδέες, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» προτείνει την επανεξέταση των εξουσιών του Προέδρου. Λέει μεταξύ άλλων: «Είναι ανάγκη να αποσαφηνισθούν, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον σοβαρά προβλήματα σε κρίσιμα θέματα».
    Με αφορμή την ¨εξαφάνιση¨(25/8) του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Ι. Στάμπολιτς, ο ηγέτης της σερβικής αντιπολίτευσης Β. Ντράσκοβιτς δηλώνει: «Η αιτία της εξαφάνισης του Ιβάν Στάμπολιτς έχει συνδεθεί από τον κόσμο με την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές». «Μια πιθανή υποψηφιότητα του Στάμπολιτς θα απειλούσε σοβαρά την εκλογή του Μιλόσεβιτς και σε συνδυασμό με τις άλλες υποψηφιότητες της αντιπολίτευσης, θα αφαιρούσε πραγματικά την πιθανότητα από τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο να εκλεγεί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει συνάντηση με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη (όπως γράφεται οι δύο άνδρες συζήτησαν μεταξύ άλλων και θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση και συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ).
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε μήνυμά του, με την ευκαιρία της επικείμενης έναρξης της 65ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ πρέπει να αντιμετωπίσουμε ότι μας καθυστερεί και μας περιορίζει, γιατί αύριο ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός, οι συγκρίσεις πιο εύκολες, οι απαιτήσεις πιο επιτακτικές»(στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός αναφέρει ακόμη ότι: «Σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή όσο ποτέ, διαθέτει φωνή και επηρεάζει τις εξελίξεις στην Ευρώπη).
    Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στην ερώτηση αν η παρουσία του στη θέση αυτή θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή στην επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος, λέει: «Κοιτάξτε να δείτε, δεν κάνω σήμερα δηλώσεις για το πώς θα είναι η επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνο το οποίο θέλω, όλοι όσοι βρίσκονται εδώ, οι συνάδελφοι με τους οποίους θα συνεργαστώ, είναι να αντιληφθούν ότι θα προσπαθήσω, με τον επαγγελματισμό που γνωρίζω, να φέρω σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο με το οποίο με τίμησε ο πρόεδρος. Θα ήταν αδόκιμο, σήμερα κιόλας, να καθίσω απέναντί σας και να αρχίσω τις ανακοινώσεις για το πώς και τι πρέπει να γίνει, να αλλάξει κάτι από το παρελθόν ή όχι».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, επικρίνοντας την παρουσία βουλευτών της ΝΔ στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στο Βίτσι λόγω της επετείου της λήξης του λεγόμενου ¨Εμφυλίου πολέμου¨, λέει: «Πενήντα χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, στελέχη της ΝΔ δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αποσαφηνίσει τη φυσιογνωμία του. Η στάση αυτή μας γυρίζει σε ένα καταδικασμένο παρελθόν, στο οποίο φαίνεται ότι είναι προσκολλημένη η ΝΔ. Μας καλεί, δίνοντας ένα μήνυμα για ¨όπισθεν ολοταχώς¨. Δεν πρόκειται ο ελληνικός λαός να την ακολουθήσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Γίνεται γνωστό ότι η κυπριακή κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε εγγράφως προς τον γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν για την προχθεσινή επίσκεψη του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Ρ. Ντενκτάς στα Στροβίλια.
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ έχει στην Άγκυρα συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ε. Μπάρακ. Μεταξύ των θεμάτων που συζητούν οι δύο ηγέτες είναι το Μεσανατολικό, τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και το θέμα της παροχής νερού από την Τουρκία προς το Ισραήλ(για το τελευταίο θέμα ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στην παροχή νερού στις χώρες τις περιοχής, είτε από το Μονάβγκατ είτε από τη Νοτιανατολική Τουρκία, θέμα για το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ»).
    Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας της Άγκυρας καταδικάζει 23 ισλαμιστές σε φυλάκιση 2 έως 4 ετών επειδή δημοσίευσαν στο διαδίκτυο μανιφέστο με ανατρεπτικό περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έχει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Γ. Κασουλίδη. Σε δηλώσεις που κάνει ο Κύπριος υπουργός αναφέρει και τα εξής: «Η Τουρκία έχει ανακηρυχθεί σε υποψήφια χώρα. Κάθε υποψήφια χώρα αναλαμβάνει απέναντι στην Ε.Ε. μια σειρά από υποχρεώσεις, όπως καθορίζονται από τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και από τις αποφάσεις της Κορυφής των Συμβουλίων της Ε.Ε. Είναι επομένως λογικό μια συμφωνία εταιρικής σχέσης να περιλαμβάνει πρόνοιες που αναφέρονται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης και τις προηγούμενες αποφάσεις των Συμβουλίων, επομένως και η υποχρέωση της Τουρκίας να εργαστεί για τη λύση του Κυπριακού. Πως θα διατυπωθεί και πώς θα διαβαθμιστεί και χρονικά και ποιοτικά αυτό είναι θέμα πρόωρο για να συζητηθεί. Θα αποτελέσει αντικείμενο, ασφαλώς, διαβουλεύσεων όχι μόνον με την Αθήνα και θέλω να κάνω ξεκάθαρο και με τις 14 χώρες. Η Κύπρος νομιμοποιείται να ζητήσει αυτό το πράγμα».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής συμμετέχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία(παραβρίσκεται σε τελετή που γίνεται στο Γκτανσκ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση της «Αλληλεγγύης», έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Βουλγαρίας και της Μάλτας).
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αρκαδία, αναφερόμενος εμμέσως στις διαφορές Κράτους-Εκκλησίας για το θέμα των ταυτοτήτων, λέει μεταξύ άλλων: «Σας αναφέρω το λόγο πάνω στη διχόνοια, γιατί αυτή η διχόνοια είναι καταστρεπτική και παρουσιάζεται και σήμερα μια καινούρια αφορμή διχόνοιας, την οποία πρέπει να καταπολεμήσουμε. Μια διαφορετική διχόνοια που δεν έχει σχέση με εκείνα που μας πονάνε, με εκείνα που μας ενδιαφέρουν και θα πρέπει όλοι να σκεφτούμε όχι πώς να καλλιεργήσουμε τη διαφορά, αλλά πώς να κοιτάξουμε το συντομότερο να την ξεπεράσουμε. Γιατί λάθη έγιναν και από τη μια μεριά, που ξεκίνησε το θέμα και από την άλλη που αντέδρασε υπερβολικά. Πρέπει… είναι ανάγκη χάριν του τόπου μας, χάριν του μέλλοντός μας, χάριν των παιδιών μας, χάριν της ευτυχίας αυτού του τόπου να αποφεύγουμε αυτούς τους διχασμούς και οτιδήποτε τους δημιουργεί και οτιδήποτε τους συντηρεί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Η εισαγγελία της Σερβίας ανακοινώνει ότι άσκησε δίωξη εναντίων των ηγετών και των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για το θέμα των Νατοϊκών βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας(στον κατάλογο των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνονται ο τότε γ.γ. του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα και ο τότε διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Αμερικανός στρατηγός Ουελ. Κλάρκ).
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δίδεται στη δημοσιότητα από την υπηρεσία «Μίντιουμ»(έγινε εν όψει των επικείμενων γιουγκοσλαβικών προεδρικών εκλογών). Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλ. Μιλόσεβιτς συγκεντρώνει το 24,4% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, ενώ ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία Β. Κουστουνίστα συγκεντρώνει 35,4%.
    Γράφεται ότι ο Γάλλος Υπ. Εξωτερικών Ι. Βεντρίν μιλώντας στο Παρίσι στη σύνοδο των Γάλλων πρεσβευτών είπε τα εξής: «Η Γαλλία δεν έχει εγκαταλείψει τη δική της άποψη για την οργάνωση του κόσμου, άσχετα αν αυτό αρέσει σε κάποιους ή όχι». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «Πρέπει να γνωρίζουμε να λέμε ναι ή όχι, να συνεργαζόμαστε ή να αντιστεκόμαστε ανάλογα με την περίπτωση, χωρίς να σταματήσουμε να κάνουμε διάλογο. Ναι, όταν οι ΗΠΑ αναμιγνύονται σε μια πραγματική επίλυση κρίσεων. Όχι, όταν η στάση τους εμπνέει αποφάσεις που δεν συμβαδίζουν με τα οικονομικά ή στρατηγικά συμφέροντά μας, δεν είναι ευνοϊκές για τις πολιτικές φιλοδοξίες μας για την Ευρώπη ή όταν δεν προάγουν μια πολύπλευρη προσέγγιση των παγκοσμίων προβλημάτων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Σχόλια προκαλούνται από τη δήλωση του Υπ. Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου ότι η πρότασή του για νομοθετική διάταξη που πρότεινε να εισαχθεί στη βουλή και η οποία θα ρύθμιζε τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, θεωρήθηκε άκαιρη. Σε δηλώσεις που κάνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφέρει ότι: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στο θέμα των διαπλεκόμενων συμφερόντων δηλώνει και τα εξής: «Η Ελλάδα του 2000 δεν ζει στην εποχή της διαφάνειας. Ζει μια περίοδο εκτεταμένης διάβρωσης και διευρυμένης διαφθοράς. Και η Ελλάδα βιώνει την υπερξουσία των εξωθεσμικών κέντρων που πρωτογενώς ασκούν τα συγκροτήματα διαπλεκόμενων συμφερόντων. Η υπερσυγκέντρωση οικονομικής εξουσίας σε ισχυρά κέντρα, που ταυτόχρονα ελέγχουν και τα ΜΜΕ της χώρας, αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, οδηγεί σε εξάρτηση του πολιτικού κόσμου και σε φαλκίδευση τελικά της λαϊκής κυριαρχίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αρνήθηκε μέχρι σήμερα να προχωρήσει σε θεσμικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση ή τον περιορισμό έστω του προβλήματος, αλλά στην πράξη πάγωσε κάθε δυνατότητα άσκησης οπουδήποτε ελέγχου».
    ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Σύμφωνα με έκθεση του Παγκοσμίου Ταμείου για τη Φύση (WWF), μέσα στον αιώνα που διανύουμε η αύξηση της θερμοκρασίας της Γής(φαινόμενο θερμοκηπίου) αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στο περίπου ένα τρίτο των «φυσικών κατοικιών» ζώων και φυτών, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά(ζώα - φυτά) να χάσουν τη ζωή τους.
    Ο παραιτηθείς Υπ. Εξωτερικών της Γαλλίας Ζ.Π. Σεβενεμάν (παραιτήθηκε επειδή αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης να παραχωρήσει περιορισμένη αυτονομία στην Κορσική) σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Ο νόμος πρέπει να είναι ο ίδιος για όλους». Συνεχίζοντας λέει: «Μπορείτε αύριο να φαντασθείτε ένα βασκικό κοινοβούλιο, ένα κοινοβούλιο της Βρετάνης; Πρόκειται για επίθεση εναντίον του ίδιου του ορισμού της Γαλλίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive