Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Νέοι τσαμπουκάδες και προκλήσεις από τον Ακάρ: Η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης

Απίστευτη πρόκληση Ακάρ: Ό,τι κάναμε το ’74 στην Κύπρο θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί
Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αυτή την φορά σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφο της αντικυβερνητικής εφημερίδας Σοζτζού, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες κυρίως τη Συνθήκη της Λωζάννης όσον αφορά τα νησιά του Αιγαίου:...

«Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συνθήκες. Τη στιγμή που η γειτονική μας χώρα μιλάει για διεθνές δίκαιο και μας κατηγορεί για μη υπάρχουσες παρενοχλήσεις, παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Αν και είχε γίνει αποδεκτό ότι στις συνθήκες της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων το 1947 αναφέρεται ρητά ότι το καθεστώς των νησιών είναι να είναι αποστρατικοποιημένα, από το 1936 τα νησιά σταδιακά εξοπλίζονται» είπε.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απειλεί ότι η Τουρκία δεν θα κλείσει τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο και σε καμία παραβίαση των τουρκικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, ζητά δε από την Ελλάδα «να συμμορφωθεί με τις συνθήκες» και προσθέτει ότι η Τουρκία δεν απειλεί την Ελλάδα, αλλά «δεν πρόκειται και να επιδείξουμε αδυναμία σε ό,τι αφορά την άμυνά μας» όπως λέει χαρακτηριστικά.
Ο Τούρκος υπουργός κάνει λόγο για «ανακολουθία μεταξύ χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου» που όπως λέει, «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό». «Αν και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας είναι 6 μίλια, εκείνοι ισχυρίζονται ότι ο εναέριος χώρος τους είναι 10 μίλια. Αυτές οι αξιώσεις είναι αντίθετες με τις σχέσεις καλής γειτονίας και ιδίως με τις διεθνείς συμφωνίες» υποστήριξε, λέγοντας ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό προηγούμενο και επανέλαβε τον πάγιο ισχυρισμό της Άγκυρας ότι «καμία απόφαση που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία, δεν έχει ελπίδα επιτυχίας»

1 σχόλιο:

  1. ΤΡΙΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999
    Ο Τούρκος Υπ. Άμυνας Τσακμάκογλου σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» αναφέρει: « Η Τουρκία δεν ακολουθεί επεκτατική πολιτική εναντίον καμίας χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας». Συνεχίζοντας λέει ότι: «υπάρχουν 1753 νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο, μεγάλος αριθμός γεωγραφικών σχηματισμών, οι οποίοι δεν έχουν αφεθεί με συμφωνία στην κυριότητα της Ελλάδας». Λέει ακόμη: «Η επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα δεν εξαρτάται μόνο από την Άγκυρα, αλλά κι από την Αθήνα. Για το λόγο αυτό η Ελλάδα, σεβόμενη τις διεθνείς συμφωνίες, πρέπει να απαντήσει στην καλή θέληση της Τουρκίας».
    Ο Υπ. Αμύνης Α. Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου ομόλογού του Σ. Τσακμάκογλου στην εφημερίδα «Χουριέτ» (για το Αιγαίο), δηλώνει: «Έχω σχολιάσει επανειλημμένα στο παρελθόν, με αντίστοιχες δηλώσεις, ποιες είναι οι θέσεις της Ελλάδας. Στη βάση αυτών των διαπραγματευτικών θέσεων, θα συνεχίσουμε να συνυπάρχουμε, η Ελλάδα και η Τουρκία, στο χώρο αυτό».
    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η διαφθορά στο δημόσιο τομέα είναι τόσο διαδεδομένη, ώστε ο τρόπος με τον οποίο την παρακολουθεί η κυβέρνηση, αποφεύγοντας κάθε ουσιαστική παρέμβαση, ισοδυναμεί με συγκάλυψη στις παρανομίες».

    ΤΡΙΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1999 Διεθνή
    Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου υιοθετεί το γερμανικό μάρκο ως δεύτερο επίσημο νόμισμα της χώρας(το μάρκο θα συνυπάρχει με το γιουγκοσλαβικό δηνάριο). Εκτιμάται ότι η απόφαση αυτή είναι ένα βήμα που οδηγεί στην απόσχιση του Μαυροβουνίου από την Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία.
    Ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Ντ. Στρος-Καν παραιτείται ύστερα από τις εις βάρος του καταγγελίες για «Πλαστογραφία μετά χρήσης πλαστών ντοκουμέντων»(διαχείριση του οργανισμού αυτασφάλισης των φοιτητών MNEF).
    Ολοκληρώνονται στο Όσλο οι συνομιλίες Μπ. Κλίντον – Ε. Μπάρακ - Γ. Αραφάτ για το μεσανατολικό. Σε δηλώσεις που κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή(προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να μην εγκλωβιστούν σε μια «σύγκρουση χωρίς τέλος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive