Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

“Ιδού τι κάνει η Τουρκία σε Έβρο-Αιγαίο”! Βίντεο απάντηση του ΓΕΕΘΑ για να “ξεστραβωθούν” και οι “σύμμαχοι”

Ψυχή Ελληνική - “Ιδού τι κάνει η Τουρκία σε Έβρο-Αιγαίο ...Το ΓΕΕΘΑ απαντά στα ψεύδη, τις ανοησίες και τις συκοφαντίες της τουρκικής πλευράς μ΄ ένα βίντεο απολογισμό για όσα έχει κάνει η Τουρκία στον Έβρο και στο Αιγαίο τις τελευταίες εβδομάδες. Χρήσιμο το βίντεο-απάντηση, γιατί όπως διαπιστώνουμε κάποιοι “σύμμαχοι” σπεύδουν να υιοθετήσουν τις τουρκικές αθλιότητες. Η επικοινωνία είναι μέρος της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης κι αυτό για κάμποσο καιρό δεν θέλαμε να το καταλάβουμε. Ελπίζουμε το βίντεο να το δει και ο ανεκδιήγητος ΓΓ του ΝΑΤΟ....

10 σχόλια:

  1. Μεταφέρθηκαν 150 νέοι μετανάστες από το λιμάνι της Καβάλας στο Κλειδί Σερρών (φωτογραφίες - βίντεο)

    http://amfipolinews.blogspot.com/2020/04/150_9.html

    '' Περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Απριλίου 2020, λίγο μετά τις 5 μμ στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» με το πλοίο AQUA BLUE, προερχόμενοι από νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.Όλοι οι αλλοδαποί -στην πλειοψηφία τους μετανάστες από χώρες της Αφρικής, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν– μεταφέρθηκαν με τα λεωφορεία τα οποία τους περίμεναν στο λιμάνι στην κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών στις Σέρρες.Υπενθυμίζεται πως στη δομή εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, φιλοξενούνται 593 μετανάστες.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εξέγερση των αλλοδαπών στο Λαύριο προκλήθηκε από «μαύρη επιχείρηση»: Διαδόθηκε μήνυμα ότι θα επιστρέψουν στην Τουρκία

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/866638_i-exegersi-ton-allodapon-sto-layrio-proklithike-apo-mayri

    ''To pronews.gr έγκαιρα ενημέρωσε έγκαιρα για την βραδυνή εξέγερση των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών στο Λαύριο πίσω από την οποία φαίνεται πως κρύβεται μια ολόκληρη επιχείρηση υβριδικού πολέμου.Το βράδυ της Τετάρτης εξεγέρθηκαν 170 παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες που είχαν μεταφερθεί στο Λαύριο από την Τζια όταν είδαν να πλησιάζουν πούλμαν για να τους μεταφέρουν σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς διαδόδθηκε (με τον συνήθη τρόπο) η ψευδής είδηση ότι θα τους επέστρεφαν στην Τουρκία.Αστυνομικοί όταν είδαν τους αλλοδαπούς να προσπαθούν να βγουν ανεξέλεγκτα στο δρόμο ζήτησαν ενισχύσεις και σύμφωνα με το irafina.gr στην περιοχή έφτασαν τουλάχιστον 15 περιπολικά.

    Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η κατάσταση ηρέμησε και μέχρι το ξημέρωμα ήταν έντονη η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή.Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες που έφτασαν στην Τζια στις 16/3 όταν το φορτηγό πλοίο το οποίο αρχικά θα τους μετέφερε στην Ιταλία, προσάραξε έξω από τον λιμάνι του νησιού.Τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το πόσο εύκολα ξεκινούν εξεγέρσεις αλλοδαπών με ένα απλό μήνυμα αγνώστου προελεύσεως. Κάποιος θα μπορούσε να πει κιόλας ότι εξεγέρσεις αλλοδαπών με ταυτόχρονες διαφυγές τους εντός των ελληνικών πόλεων θα μπορούσαν να διασπείρουν και τον κορωνοϊό αφού κανείς δεν γνωρίζει πόσα είναι τα κρούσματα ανάμεσά τους.Στην Τουρκία θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι εάν στην Ελλάδα υπήρχε μεγαλύτερη διασπορά του ιού.
    Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην διαμονή τους και για αυτό στην διάθεση 181 container στην Ελλάδα προχωρά η αυστριακή κυβέρνηση, με στόχο την κάλυψη αναγκών διαμονής και φροντίδας των αλλοδαπών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με στενούς του συνεργάτες (Δ. Ρέππας, Σ. Κοσμίδης, Ν. Θέμελης, Γ. Πανταγιάς) συζητά τις προτεραιότητες τις κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα.
    Γράφεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με στενούς συνεργάτες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση για το θέμα της επιστροφής ή μη του προέδρου της «Πολιτικής Άνοιξης» Α. Σαμαρά.
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Ρέππας σε δηλώσεις του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Το Κυπριακό βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της εθνικής πολιτικής».
    Ο βουλευτής Επικρατείας Γ. Βαρβιτσιώτης με επιστολή που στέλνει στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της βουλής Κ. Παπούλια, του ζητά να καλέσει τον πρόεδρο της κυπριακής βουλής Σπ. Κυπριανού να εκθέσει στην Επιτροπή τις απόψεις του για το Κυπριακό.
    Υπό την προεδρία του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου συνέρχεται η αρμόδια για το θέμα του δημοψηφίσματος που αποφάσισε η Εκκλησιαστική Επιτροπή («Καθόρισε τις γενικές αρχές που θα διέπουν τη διαδικασία συλλογής των υπογραφών» - θέμα των νέων ταυτοτήτων).
    Υπό την προεδρία του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου συνέρχεται η επιτροπή που είναι αρμόδια για τα θέμα της εξαίρεσης των Θρησκευτικών από τις εξετάσεις της Β’ και Γ’ Λυκείου(«θα εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο, η Εκκλησία να αγωνιστεί σθεναρά, προκειμένου να αποτραπεί η κατάργησης των εξετάσεων για το μάθημα»).
    Πτώση κατά 0,15% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθείς στις 3.752,16 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Τελικά Νορβηγοί (και Βρετανοί) δύτες, ύστερα από σκληρές προσπάθειες, καταφέρνουν να ανοίξουν τη θυρίδα διαφυγής του ρωσικού υποβρυχίου «Κουρσκ»(έχει προσαράξει στο βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς). Διαπιστώνουν ότι και το ένατο διαμέρισμα του υποβρυχίου είναι πλημμυρισμένο από νερά(το γεγονός αυτό τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ολόκληρο το υποβρύχιο είναι γεμάτο με νερά και συνεπώς δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες. Αντίθετα Ρώσοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πιθανόν να υπάρχει αέρας στο έβδομο και το όγδοο διαμέρισμα και προτείνουν τη συνέχιση της επιχείρησης).
    Ο Τούρκος πρόεδρος Α. Σεζέρ αναπέμπει για δεύτερη φορά κυβερνητικό διάταγμα που επιτρέπει την απόλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για ισλαμικές και φιλοκουρδικές δραστηριότητες(γράφεται ότι στο έγγραφο της αναπομπής ο Τούρκος πρόεδρος παρατηρεί ότι: «Ο πρόεδρος δεν είναι υποχρεωμένος να υπογράψει διατάγματα που είναι αντίθετα με το Σύνταγμα. Στην πραγματικότητα είναι υποχρεωμένος να μην τα υπογράψει»).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος αντιναύαρχος Μ. Μότσακ εκφράζει την άποψη ότι κανένα από τα μέλη του πληρώματος του ρωσικού υποβρυχίου «Κουρσκ»(είναι προσαραγμένο στο βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς) δεν είναι ζωντανό και ότι όλα τα διαμερίσματα του υποβρυχίου είναι πλημμυρισμένα, Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και με ανακοίνωση του διοικητή του Βορείου Στόλου, ναύαρχου Β. Ποπόφ (επόμενοι στόχοι: η ανάσυρση των πτωμάτων – η ανάσυρση του υποβρυχίου – η ασφάλιση των δύο πυρηνικών αντιδραστήρων του).
    Ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης Ι. Κλεμπάνοφ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανέλκυσης του υποβρυχίου «Κουρσκ» από το βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς, δηλώνει: «Είναι αδύνατο να ανελκύσουμε το υποβρύχιο με τις πλατφόρμες που διαθέτει η Ρωσία. Κανείς δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μόνος του ένα τέτοιο πρόγραμμα».
    Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μ. Τζουγκάνοβιτς επιβεβαιώνοντας την απόφασή του για αποχή από τις γιουγκοσλαβικές βουλευτικές και προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βιγέστι» δηλώνει: «Όσοι αποφασίσουν να πάρουν μέρος στις εκλογές θα ψηφίσουν στην πραγματικότητα κατά της φιλοευρωπαϊκής οδού του Μαυροβουνίου και εκείνοι που θα εκλεγούν δεν θα μπορούν να εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους και όχι το Μαυροβούνιο στο σύνολό του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έχει συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας Π. Ευθυμίου( γράφεται ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στις εισηγήσεις του υπουργού για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα – μεταξύ των εισηγήσεων είναι και η εξαίρεση του μαθήματος των θρησκευτικών από τις πανελλαδικές εξετάσεις της Β’ και Γ’ Λυκείου).
    Γράφεται ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι: «Το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ».
    Το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γερ. Αρσένης, αναφερόμενος στο αίτημα του προέδρου της κυπριακής βουλής Σπ. Κυπριανού να μιλήσει ενώπιον της ελληνικής βουλής για το Κυπριακό, λέει: «ο κ. Κυπριανού ως πρόεδρος της κυπριακής βουλής, πρώην πρόεδρος της Κύπρου και πρώην υπουργός Εξωτερικών διαθέτει πλούσια εμπειρία στο χειρισμό του Κυπριακού ζητήματος, γι’ αυτό το αίτημά του να μιλήσει στη βουλή είναι επίκαιρο και η παρέμβασή του θα συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των βουλευτών πάνω σε αυτό το θέμα»(το αίτημα Κυπριανού δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο της ελληνικής βουλής Απ. Κακλαμάνη).
    Γράφεται ότι ο Γερ. Αρσένης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τάχθηκε υπέρ της εξαίρεσης των θρησκευτικών από τα εξεταζόμενα μαθήματα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ.
    Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στις δηλώσεις μητροπολιτών ότι το θέμα των νέων ταυτοτήτων (απόφαση για τη μη αναγραφή του Θρησκεύματος) θα κρατηθεί ανοικτό μέχρι τις προσεχείς δημοτικές και εθνικές εκλογές, δηλώνει: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις απόψεις που εκφράζουν διάφοροι ιεράρχες. Είναι, το πιστεύω αυτό, προσωπικές απόψεις που δε εκφράζουν την Εκκλησία ως σώμα. Δεν εκφράζουν, θα έλεγα, και τα όργανα της Ιεραρχίας. Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι τέτοιου είδους απόψεις κάθε άλλο παρά είναι συμβατές με το ρόλο και την αποστολή της ελληνικής Εκκλησίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Γράφεται ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς σε επιστολή που έστειλε στον γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται να παρακαθίσει σε ουσιαστικές συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού αν η «ΤΔΒΚ» και ο ίδιος δεν τύχουν κάποιας μορφής αναγνώρισης(γράφεται επίσης ότι η επιστολή είναι «εις γνώσιν» των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου).
    Με αφορμή την αποπομπή, για δεύτερη φορά, από τον Τούρκο πρόεδρο Α. Σεζέρ του διατάγματος που επιτρέπει την απόλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για ισλαμιστικές και φιλοκουρδικές δραστηριότητες, ο πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ και οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Μ. Γιλμάζ και Ντ. Μπαχτσελί σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον πρόεδρο Α. Σεζέρ «για αντισυνταγματική στάση». Εκφράζουν επίσης την άποψη ότι: «ο Πρόεδρος έχει ενθαρρύνει τους εχθρούς του καθεστώτος»(το διάταγμα θα προωθηθεί στη βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου).
    Ο Ρώσος Υπ. Άμυνας Ι. Σερκέγεφ, απευθυνόμενος στους συγγενείς των αξιωματικών και ναυτών του υποβρυχίου «Κουρσκ», δηλώνει μεταξύ άλλων: «Πενθούμε όλοι μαζί με τους συγγενείς και αγαπημένους». Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν δηλώνει: «Με θλίψη στην καρδιά μας, και δεν υπερβάλλω, με δάκρυα στα μάτια κηρύσσουμε την 23η Αυγούστου ως ημέρα εθνικού πένθους προς τιμήν των θυμάτων του υποβρυχίου «Κουρσκ»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας σε ημερίδα βουλευτών του κόμματός του για την ΟΝΕ και επικρίνοντας την κυβέρνηση, κάνει λόγο για «Μία εξουσία που έγινε συνώνυμη της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της καθεστωτικής αντίληψης». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, λέει: «Οι επιτελείς της Άγκυρας επαναφέρουν προκλητικά το σύνολο των μονομερών και αυθαίρετων διεκδικήσεών τους στο Αιγαίο. Τα κείμενα του Ελσίνκι αγνοούνται προκλητικά από τη γειτονική χώρα, που εξακολουθεί να ερμηνεύει τις κυβερνητικές υποχωρήσεις σαν αδυναμία. Η προοπτική ενός νέου αδιεξόδου στο κυπριακό εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας είναι ευδιάκριτη στον ορίζοντα».
    Γράφεται ότι ο Υπ. Παιδείας Π. Ευθυμίου έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο με την οποία απαντά στην επιστολή που του είχε στείλει προημερών ο Αρχιεπίσκοπος για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών (ενδεχόμενο εξαίρεσης των Θρησκευτικών από τα εξεταζόμενα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις της Β’ και Γ’ Λυκείου – η επιστολή δεν δίδεται στη δημοσιότητα).
    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη συνέχεται η αρμόδια για την προετοιμασία των Oλυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» διυπουργική επιτροπή(γίνεται συζήτηση για την πορεία των προετοιμασιών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας Α. Σεζέρ συνέρχεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας. Σε ανακοίνωση που εκδίδεται, μετά το τέλος της συνεδρίασης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν οι ρυθμίσεις που από την μία εμποδίζουν τη διείσδυση των οπισθοδρομικών, διαμελιστικών και ανατρεπτικών τάσεων που αποσκοπούν στην ανατροπή του λαϊκού κράτους και στοχεύουν την ακεραιότητα της χώρας, στους δημόσιους φορείς, κι από την άλλη θα απομακρύνουν άμεσα όσους δημόσιους υπαλλήλους έχουν αναμιχθεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες».
    Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας από την κρατική τηλεόραση για το θάνατο του πληρώματος του ρωσικού υποβρυχίου «Κουρσκ» δηλώνει: «Όσοι είναι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Αλλά πρέπει πρώτα να υπάρχει αντικειμενική άποψη για τα αίτια του δυστυχήματος και για τον τρόπο που διενεργήθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης. Δεν μπορούμε να αποφανθούμε ως ότου έχουμε πλήρη εικόνα του τι συνέβη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Κλιμάκιο της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής) με επικεφαλής τον πρόεδρό της και πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της Ζ. Ρόγκ, που βρίσκεται στην Αθήνα, ενημερώνεται από παράγοντες που εμπλέκονται στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» για την πορεία των προετοιμασιών. Σε δηλώσεις που κάνει ο Ζ. Ρόγκ, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Υπ. ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, λέει: «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την εξέλιξη των 14 οδικών και των πέντε ολυμπιακών έργων, όπως μας τα παρουσίασε ο κ. Λαλιώτης». «Τα αποτελέσματα που καταγράψαμε είναι άκρως ενθαρρυντικά, αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας είναι ότι θα αφήσουμε στην Ελλάδα μετά τους ολυμπιακούς Αγώνες μια πολύ σημαντική κληρονομιά στον τομέα των υποδομών και των συγκοινωνιών»(θετικές δηλώσεις κάνει ο Ζ. Ρόγκ και μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Πολιτισμού Γ. Φλωρίδη).
    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη συνέρχεται το υπουργικό συμβούλιο(είναι η πρώτη συνεδρίαση μετά τις θερινές διακοπές). Γράφεται ότι ο πρωθυπουργός, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, είπε μεταξύ άλλων ότι: «Προέχει η διατήρηση των επιδόσεων της οικονομίας, η επίτευξη της πραγματικής σύγκλησης, η ενσωμάτωση της ελληνικής οικονομίας στην ευρωπαϊκή και η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης».
    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο Υπ. Παιδείας Π. Ευθυμίου παρουσιάζει τις προτάσεις του για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα(προβλέπουν, μεταξύ των άλλων, ένταξη των ΤΕΙ στην ανώτατη μη πανεπιστημιακή εκπαίδευση, σύσταση Ινστιτούτων δια βίου εκπαίδευσης, δημιουργία των 12 πρώτων σχολείων «δεύτερης ευκαιρίας», ενεργοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας – οι προτάσεις του υπουργού γίνονται δεκτές).
    Πτώση κατά 1,99% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.676,62 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Γίνεται γνωστό ότι ειδικοί από 10 χώρες που διόρισε ο γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν προτείνουν το σχηματισμό από τον ΟΗΕ επιτελείου που θα είναι αρμόδιο να αποφασίζει για τις ειρηνευτικές επεμβάσεις. Οι ειδικοί προτείνουν επίσης τη δημιουργία μικρών ευέλικτων μονάδων, δίκην νομίμου στρατού (η επιτυχία του σχεδίου εξαρτάται από την οικονομική και επιχειρησιακή ανταπόκριση των χωρών –μελών του ΟΗΕ και κυρίως των ΗΠΑ και της Βρετανίας – οι προτάσεις θα συζητηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ).
    Γίνεται γνωστό ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς ζήτησε να κηρυχθεί στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολιτική και οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Γράφεται επίσης ότι την πρόταση Ντενκτάς υιοθέτησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος στρατηγός Β. Μανίλοφ εκφράζει την άποψη ότι οι ναύτες του υποβρυχίου «Κουρσκ» πρόλαβαν να κλείσουν τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του υποβρυχίου(ύστερα από την σύγκρουση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive