Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Εκτακτο: Τέλος οι λαϊκές αγορές σε όλη τη Θεσσαλία και κράξιμο γύφτων στον Χαρδαλιά γιατί μπήκαν καραντίνα. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν στην Λάρισα μετά την σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. 

Αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών ακόμα και σε όλη την Θεσσαλία μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 21 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό γύφτων...

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».
Από εκεί και πέρα σύμφωνα με την ιστοσελίδα Larissa Net, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι γύφτοι φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».
Συναγερμό στο θάλαμο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σήμανε ο εντοπισμός 20 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό γύφτων στη Λάρισα, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα από τις 23.00 της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου, κατόπιν συνεννόησης με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.
Πρόκειται για τον οικισμό γύφτων της συνοικίας Νέας Σμύρνης, με πληθυσμό περίπου 3.000 άτομα, όπου χτες εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορωνοϊού και συγκεκριμένα ένας 32χρονος, ο οποίος προκάλεσε τον συναγερμό. Κατά την ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος από ειδικό συνεργείο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ, που μετέβη στη Λάρισα με εντολή του κ. Χαρδαλιά, εντοπίστηκαν 31 επαφές που είχε, και στα πρώτα  τέστ που έγιναν βρέθηκαν 20 θετικοί. Γι’ αυτό αποφασίστηκε η άμεση κήρυξη σε καραντίνα του οικισμού, η απαγόρευση μετακίνησης των κατοίκων και τέθηκαν σε αυστηρή απομόνωση όλοι οι θετικοί.
Από το πρωί της Παρασκευής απομακρύνθηκαν  όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο με μέριμνα της ΓΓΠΠ, ενώ θα συνεχιστούν οι έλεγχοι στις επαφές του 32χρονου.
Σημειώνεται ότι η καραντίνα ισχύει από 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της, ενώ η Περιφέρεια και ο δήμος ανέλαβαν την τροφοδοσία και ό,τι άλλο χρειαστεί για τους κατοίκους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΠΠ στην απόφαση που ελήφθη αναφέρεται:
1. Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας του ανωτέρω οικισμού για λόγους δημόσιας υγείας.
2. Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του οικισμού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός της γεωγραφικής περιμέτρου που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα και αφορά οικισμό γύφτων της συνοικίας Νέας Σμύρνης δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Καραμανλή (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης.
3. Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Λάρισας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
4. Η λήψη μέριμνας της περιφερειακής διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
5. Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.
Ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα των δειγμάτων για κορωνοϊό στη συνοικία της πόλης που έχει τεθεί σε καραντίνα.

1 σχόλιο:

  1. Ἐφευρίσκουν νέα κρούσματα γιὰ νὰ μᾶς ἔχουν φυλακισμένους. Εἴδατε τὸν Τσιόδρα ΧΩΡΙΣ μάσκα ἀνάμεσα στοὺς Γύφτους;;;!!! ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ !!! Ξυπνήστε τούβλα!!!
    Τὰ αστυνομικὰ ὄργανα γνωρίζουν ὅτι τὰ πρόστιμα εἶνε παράνομα καὶ μάλιστα συμβουλεύουν δικοὺς τους νὰ μὴ τὰ πληρώνουν. Ἐξ' ἄλλου τὸ εἶπε δημοσίως ἀξιωματικὸς τῆς Ἀστυνομίας συμπληρώνοντας, "θὰ τὴν πατήσουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive