Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΗΜΕΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΣΑΜΟΣ 30/3/2020

6 σχόλια:

  1. ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Γιορτάζεται σε όλη τη χώρα η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Τήνο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος λειτουργεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής της Πάρου. Στις εκδηλώσεις που γίνονται στην Παναγία Σουμελά παραβρίσκεται και ο επίτιμός πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης (τιμάται γιατί ως πρωθυπουργός συνέλαβε στην μεταφορά δύο ιστορικών κειμηλίων από το Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών στην Παναγία Σουμελά).
    Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης Σπ. Βούγιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης, απαντώντας στην ερώτηση αν ισχύει η δήλωση του ότι το 2002 θα διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, λέει: «Μάλιστα, η επιθυμία μου ισχύει. Μόνο που η απόφαση, που θα ληφθεί περίπου την άνοιξη του 2002, δεν αφορά πια μόνον εμένα και μερικούς συνεργάτες, όπως έγινε την προηγούμενη φορά. Θα χρειαστεί η στήριξη από κόμματα, κινήσεις και ζωντανούς φορείς, αλλά κυρίως η διάθεση των πολιτών να γράψουμε μαζί μια καινούρια σελίδα στο βιβλίο της πόλης».
    Σε δηλώσεις που κάνει στην Παναγία Σουμελά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, λέει: «Η ημέρα της Παναγίας είναι ημέρα συνδιαλλαγής και αγάπης. Εύχομαι το μήνυμα να το πάρει και η κυβέρνηση και να καταλάβει ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική που ακολουθεί στην αντιπαράθεσή της με την Εκκλησία και να αγωνιστεί να βρει μια φιλική μεσαία λύση. Διότι, όπως πηγαίνουμε, θα δημιουργούνται διαρκώς βαρύτερα αδιέξοδα, χωρίς να διαφαίνεται από πουθενά ελπίδα να επικρατήσει η άποψη που η κυβέρνηση άδικα και παράλογα υποστηρίζει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Ύστερα από τη συμφωνία που πέτυχαν ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας , κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους, βορειοκορεάτες και Νοτιοκορεάτες φθάνουν στη Σεούλ και την Πιονγιάνγκ(αντίστοιχα) και συναντώνται με συγγενείς τους που είχαν να τους δουν από το 1953 (με το τέλος του Κορεάτικου Πολέμου το 1953, η Χερσόνησος κόπηκε στα δύο – Βόρεια Κορέα-Νότια Κορέα).
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Μαλαισία ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γ. Αραφάτ, λέει και τα εξής: «Οι ειρηνευτικές διαδικασίες πιθανόν να επαναληφθούν μετά το συνέδριο των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα».
    Η Βρετανική αεροπορική εταιρία «British Airways» ανακοινώνει ότι αναστέλλει επ’ αόριστον της πτήσεις των αεροπλάνων «Concorde».
    Συνεχίζονται στο Λος Άντζελες οι εργασίες του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον μιλώντας στους συνέδρους λέει και τα εξής: «Πριν από 40 χρόνια το Λός Άντζελες υπήρξε το εφαλτήριο για τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και τα νέα σύνορα. Σήμερα είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τον πρώτο πρόεδρο του επόμενου αιώνα, τον Αλ Γκόρ».
    Συνεχίζεται το δράμα των 116 Ρώσων αξιωματικών και αυτών που βρίσκονται στο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Κουρσκ» που έχει προσαράξει στο βυθό της θάλασσας Μπάρενς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000
    Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η Εκκλησία και ζητεί διάλογο, αλλά πρώτα για το ανακύψαν, όχι με υπαιτιότητά της, θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες. Η κυβέρνηση θέτει τον όρο να θεωρήσει η Εκκλησία κλειστό το θέμα των ταυτοτήτων και να προσέλθει σε διάλογο για τα υπόλοιπα εκκρεμή θέματα. Η Εκκλησία δεν αρνείται βεβαίως να συζητήσει με τον αρμόδιο Υπουργό τα θέματα για τα οποία και η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη προς τούτο. Αυτό όμως είναι άσχετα με το επίκαιρο και σοβαρό θέμα των ταυτοτήτων, για το οποίο η Εκκλησία έχει διατυπώσει, εξ ονόματος και του πιστού λαού της, τις διαφωνίες της. Κατά συνέπειαν η σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αφορά σε αυτονόητα αποδεκτή διαδικασία αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προϋποθέτει την παραίτηση της Εκκλησίας από τις θέσεις της στο ζήτημα των ταυτοτήτων, ιδίως όταν πλανάται ο φόβος ότι ακολουθούν και άλλα μέτρα θρησκευτικού αποχρωματισμού του κράτους». Σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει: «Σήμερα, λόγου χάρη, πληροφορούμεθα από τον Τύπο ότι απουσία της Εκκλησίας μελετάται η κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τις εξετάσεις της Β’ και Γ’ Λυκείου. Αλλά κατά την κοινή αντίληψη διάλογος γίνεται μόνο σε πνεύμα αγάπης, κατανόησης και συναλληλίας. Αλλιώς δεν είναι διάλογος, είναι ανακοίνωση προειλημμένων αποφάσεων».
    Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, αναφερόμενος στα γραφόμενα για το ενδεχόμενο κατάργησης των εξετάσεων (Β’ και Γ’ Λυκείου) στο μάθημα των Θρησκευτικών, δηλώνει: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει ο Υπ. Παιδείας». Συνεχίζοντας λέει ότι: «Τυχόν εξαίρεση των Θρησκευτικών από το πρόγραμμα των εξετάσεων θα βλάψει το μάθημα στη συνείδηση των μαθητών».
    Πτώση κατά 1,47% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών , με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 3.750,84 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2000 διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει στην Τζακάρτα (Ινδονησία) ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γ. Αραφάτ, αναφερόμενος στο θέμα της ανακήρυξης ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Λέει ότι : «Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα. Είμαστε στη φάση επανεξέτασης όλων των συναφών θεμάτων(γράφεται ότι σήμερα Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές άρχισαν συνομιλίες – ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σλ. Μεν Αμί σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: « Με τους Παλαιστινίους θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις αρχές μας»).
    Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Τουρκία υπέγραψε δύο συμβάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αναφέρονται στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η Τουρκία υπέγραψε την Τρίτη στη Νέα Υόρκη τη σύμβαση για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα και τη σύμβαση για τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα»(οι συμβάσεις πρέπει να επικυρωθούν και από το τουρκικό κοινοβούλιο).
    Συνεχίζεται το δράμα των Ρώσων αξιωματικών και ναυτών που βρίσκονται παγιδευμένοι στο ρωσικό υποβρύχιο «Κουρσκ» στο βυθό της θάλασσας Μπάρεντς. Αποτυγχάνουν και νέες προσπάθειες για τη διάσωσή τους( το ρωσικό πολεμικό ναυτικό σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Στο υποβρύχιο βρίσκονται 118 άτομα και ότι από το πρωί της Τετάρτης δεν ακούγονται πλέον χτυπήματα από το εσωτερικό του υποβρυχίου). Σε δηλώσεις που κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλ. Πούτιν αναφερόμενος στο γεγονός χαρακτηρίζει την κατάσταση «σοβαρή, ακόμη και κρίσιμη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι από την Σάμο...
    Αυτά δεν είναι τίποτε..

    Αγγελική Αχαρναί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βιντεο που επιβεβαιωνει για αλλη μια φορα την απατη με τους δηθεν προσφυγες,οπως θα δειτε σχεδον ολοι ειναι αφρικανοι και ασιατες,αλλο ενα νησι καταστρεφεται αλλο ενα νησι αφρικανο-ισλαμοποιειται

    • → πως εφτασαν ολοι αυτοι οι αφρικανοι και λοποι στην τουρκια;
    μεσω της turkish airlines που παιζει ρολο κλειδι στην λαθρομεταναστευση
    και τι κανει η ελλαδα;εχει στρωσει κοκκινο χαλι στην turkish airlines αντι να απαγορευτει η προσγείωση των Turkish Airlines σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας ή ακομα καλυτερα της Ευρώπης (Toυρκική «απόβαση» στην Ελλάδα: Στο «στόχαστρο» της Turkish Airlines ελληνικοί προορισμοί https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/722713_toyrkiki-apovasi-stin-ellada-sto-stoho-tis-turkish-airlines-ellinikoi )

    Να θυμίσουμε με τις Turkish Airlines(και όχι μόνο),εκτός από τούρκους ''τουρίστες'' φέρνει και λαθρομετανάστες που μας μένουν μετά στην Ελλάδα και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το μείζον αυτό ζήτημα.
    Ας γίνει μια έρευνα και αν επαληθευτεί να απαγορευτεί η προσγείωση των Turkish Airlines(και σε όλες τις αεροπρικές εταιρείες που κάνουν το ίδιο)σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας,όπως επίσης και σε εταιρείες φέριμποτ αλλά και στα τα τρένα-λεοφωρεία προερχόμενα από την Τουρκία(και όχι μόνο) που προωθούν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive