Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Γιατί η Γερμανία έχει τόσο χαμηλό ποσοστό θανάτων από τον COVID-19...; Δείτε τα στοιχεία! ΠΙΝΑΚΕΣ

Όταν συγκρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν το COVID-19, ξεχωρίζει αμέσως μια χώρα...!
Η Γερμανία είχε, μέχρι την ώρα που γράφτηκε το άρθρο, περίπου 200 θανάτους από κοροναϊό, παρά το γεγονός ότι έχει περισσότερες από 37.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις της νόσου. Γιατί; Διαβάζοντας το άρθρο θα σας έρθει σίγουρα στο μυαλό ο γνωστός Έλληνας καρδιολόγος του οποίου οι δηλώσεις λογοκρίθηκαν στην Ελλάδα...!...
Γράφει η Alice Udale-Smith
Στη Γερμανία, μόνο το 0,6% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωνοϊού έχουν μέχρι στιγμής καταλήξει σε θάνατο - το χαμηλότερο ποσοστό σε οποιαδήποτε από τις πληγείσες χώρες.

Το επόμενο βέλτιστο ποσοστό θνησιμότητας είναι 1,4%, το οποίο μπορεί να βρεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελβετία, την Πορτογαλία και τη Νότια Κορέα, ενώ σε ορισμένες χώρες το ποσοστό θνησιμότητας είναι σημαντικά υψηλότερο.

Στην Ιταλία, το 10,1% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κατέληξαν να αποβούν μοιραίες.


Η απάντηση στο γιατί η εικόνα της Γερμανίας είναι τόσο καλύτερη εν μέρει έγκειται στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται το ποσοστό θνησιμότητας.

Ο αριθμός προκύπτει από τη διαίρεση του αριθμού των θανάτων από τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Αυτό σημαίνει ότι αν μια χώρα υποβάλει σε δοκιμαστικά τεστ μόνο σοβαρά ασθενείς, τότε θα έχει υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, καθώς μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ασθενών θα πεθάνει.

Ενώ αν μια χώρα, όπως η Γερμανία, διεξάγει περισσότερες δοκιμές και εντοπίζει επίσης άτομα με ήπιες μορφές της νόσου, το ποσοστό θανάτων θα είναι πολύ χαμηλότερο.

Στα πρώτα στάδια της νόσου, η Γερμανία διενήργησε χιλιάδες δοκιμαστικά τεστ και εφάρμοσε αυστηρούς τρόπους πρόληψης επαφών.

Αυτό της επέτρεψε να εντοπίσει σημαντικά περισσότερα κρούσματα της νόσου σε σχέση με άλλες χώρες - καθώς όσο περισσότερα δοκιμαστικά τέστ γίνονται, τόσο περισσότερες περιπτώσεις εντοπίζονται.

Το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας της Γερμανίας προκύπτει εν μέρει από το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμαστικά τέστ σε περισσότερους ανθρώπους και, ως εκ τούτου, έχει εντοπίσει ένα μεγάλο ποσοστό πιο ήπιων κρουσμάτων της νόσου.

Σε σύγκριση, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μόνο τα άτομα που χρειάζονται ιατρική βοήθεια υποβάλλονται σε δοκιμαστικά τεστ και ως αποτέλεσμα το ποσοστό θνησιμότητας από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ υψηλότερο, στο 4,8%.

Ωστόσο, η διεξαγωγή περισσότερων δοκιμών δεν έχει απλώς να κάνει το να φαίνεται χαμηλό το ποσοστό θνησιμότητας στη Γερμανία σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά επίσης συμβάλει στη μείωση κρουσμάτων και την πρόληψη ακόμη περισσότερο.

Με τα δοκιμαστικά τεστ ατόμων που μπορεί να έχουν εκτεθεί στη νόσο, η Γερμανία κατάφερε να εντοπίσει ταχύτερα περιστατικά κορωνοϊού και να απομονώσει ανθρώπους που έχουν μολυνθεί.

Αυτό βοήθησε στην πρόληψη της διάδοσης της νόσου σε ευάλωτες ομάδες - όπως δείχνουν τα παρακάτω διαγράμματα.



Τα διαγράμματα δείχνουν πόσος καιρός χρειάστηκε μετά την αναφορά των περιστατικών στην Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία πριν κάποιος πεθάνει από την ασθένεια.
Στην Ιταλία, οι θάνατοι αναφέρθηκαν μόλις οι αριθμοί των περιπτώσεων άρχισαν να αυξάνονται, ενώ στη Γερμανία επιβεβαιώθηκαν εκατοντάδες περιπτώσεις πριν καταγραφεί ο πρώτος θάνατος.

Ένας άλλος βασικός λόγος για το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας στη Γερμανία είναι ότι λιγότεροι ηλικιωμένοι είχαν αρχικά μολυνθεί από τη νόσο.

Στη Γερμανία, μόλις το 20% των ασθενών επιβεβαίωσε ότι η νόσος είναι ηλικίας άνω των 60 ετών - σε σύγκριση με περίπου 50% στην Ισπανία.

Αυτή η διαφορά είναι σημαντική καθώς οι ηλικιωμένοι είναι μία από τις ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τη νόσο (όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα).

Όσο λιγότεροι ηλικιωμένοι θα μολυνθούν, τόσο μικρότερο θα είναι το ποσοστό θανατηφόρων περιπτώσεων.

Η αρχική συγκέντρωση της νόσου μεταξύ των νεότερων ατόμων στη Γερμανία φαίνεται να ήταν επειδή πολλοί από αυτούς που μολύνθηκαν ήταν άνθρωποι που επέστρεφαν από τις διακοπές σκι στην Ιταλία.

Ως εκ τούτου, τείνουν να είναι σχετικά νέοι και να συμβάλουν στη μετάδοση σε άλλους ανθρώπους παρόμοιας ηλικίας.

Ένας τελευταίος παράγοντας που ίσως βοήθησε να διατηρηθεί το ποσοστό θνησιμότητας των περιπτώσεων σε χαμηλά επίπεδα στη Γερμανία είναι ο αριθμός των διαθέσιμων νοσοκομειακών κλινών οξείας περίθαλψης.


Η Γερμανία διαθέτει 621 νοσοκομειακά κρεβάτια οξείας φροντίδας ανά 100.000 άτομα, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός σε ολόκληρη την Ευρώπη (και χτυπημένος μόνο από τη Λιθουανία, η οποία έχει μικρό συνολικό πληθυσμό).

Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν πιο ικανοί να αντιμετωπίσουν μια εισροή πρόσθετων ασθενών σε σύγκριση με άλλες χώρες και θα ήταν σε θέση να παρέχουν καλύτερη ιατρική υποστήριξη σε εκείνους που την χρειάζονται.

Έτσι θα διατηρήσει η Γερμανία το χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας;

Οι ειδικοί υγείας στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης είναι αποτελεσματικά και ελπίζουν ότι η αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων θα αρχίσει να επιβραδύνεται την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το ποσοστό θνησιμότητας θα παραμείνει το ίδιο.

«Το ποσοστό θνησιμότητας στη Γερμανία είναι πιθανό να αυξηθεί όσο περισσότεροι ηλικιωμένοι θα μολυνθούν» λέει ο Keith Neal, επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας λοιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

«Το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας είναι πιθανότατα να είναι της τάξης του 1%. Θα έχουμε μια πολύ καλύτερη ιδέα για το πραγματικό μέγεθος, όταν η δοκιμή αντισωμάτων μεταφερθεί στον πληθυσμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive