Η Τουρκία την περασμένη Τετάρτη εξαπέλυσε ηλεκτρονικό πόλεμο εναντίον των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας στον Έβρο, προφανώς «προβάροντας» τακτικές σε περίπτωση μείζονας στρατιωτικής εμπλοκής με την Ελλάδα....
Σε μια κίνηση που θορύβησε τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και την ΕΥΠ, οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας επιχείρησαν και προσωρινά κατάφεραν να νεκρώσουν τις επικοινωνίες των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, που περιπολούν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής. Για να επιτευχθεί ο στόχος τους, έθεσαν εκτός λειτουργίας τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται εγκατεστημένες στο σημείο. Κυβερνητικός αξιωματούχος εξήγησε ότι οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή είναι εφοδιασμένοι με απαρχαιωμένους, αναλογικούς ασυρμάτους που δεν εξασφαλίζουν ούτε το ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας στην επικοινωνία. Για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, ελλείψει σύγχρονων ψηφιακών ασυρμάτων, οι αστυνομικοί στο πεδίο επικοινωνούν μέσω εφαρμογών στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν τα στελέχη των τουρκικών υπηρεσιών. Την Τετάρτη λοιπόν, «βομβαρδίζοντας» με σήματα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον σε περιπτώσεις ηλεκτρονικού πολέμου, έθεσαν εκτός λειτουργίας το δίκτυο, νεκρώνοντας τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούσαν στο σημείο και αφήνοντας τους αστυνομικούς χωρίς ασφαλείς επικοινωνίες. Για το θέμα ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και η ΕΥΠ. Αναμένεται να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος ειδικά σε περίπτωση που παρόμοιες «επιθέσεις» επαναληφθούν. (Μία καλή πρώτη κίνηση θα ήταν πάντως να αγοράσουν σύγχρονους ασυρμάτους). Η Τουρκία έχει αναπτύξει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εγχώριας παραγωγής τα οποία χρησιμοποιεί τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη, και όπως φαίνεται και στον Έβρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.