Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΦΥΓΑΜΕ πάμε σε .. "Δομή". ΕΚΕΙ που "ζούν" πρωτόγονα δεν τους πιάνει ΤΙΠΟΤΑ λέει ο Μηταράκης. Μάλλον ο εγκλεισμός & τα μέτρα υγιεινής που παίρνουμε ΟΛΟΙ, είναι .. λάθος! Βρε μπάς και μας δουλεύουν; Α, Μπα, έ;

Στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης παραμένουν πρόσφυγες
ΟΥΤΕ ΕΝΑ κρούσμα κορονοϊού δεν έχει καταγραφεί στις δομές λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Αποτέλεσμα εικόνας για σκουκιδια στις δομές λαθρομεταναστών στη μορια
 Ο κ. Μηταράκης πρόσθεσε ότι πάνω από τους μισούς διαμένοντες σε δομές στα νησιά, πρόκειται να φύγουν μέσα στο 2020.  

Ο υπουργός, μιλώντας για το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται οι ΠΝΠ για τις «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης !! ακινήτων (ΕΛΛΗΝΩΝ Ε;) για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας»...
και για την «Αναστολή της υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου», δήλωσε: «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κανένα κρούσμα, σε καμία δομή φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων σε όλη τη χώρα». Αναφερθείς στους λαθρομετανάστες που φτάνουν στη χώρα, ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι όσοι μπήκαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου 2020 δεν πηγαίνουν στα ΚΥΤ, αλλά σε ειδικές δομές που ελέγχονται ιατρικά.  Πρόσθεσε ότι η κυκλοφορία όσων μένουν σε προσφυγικές δομές έχει περιοριστεί με αυστηρότερα μέτρα από ό,τι στον ελληνικό πληθυσμό.  «Βγαίνουν μόνο για να ψωνίσουν σε περιορισμένες ώρες ενώ ενημερώνουμε τους διαμένοντες στις γλώσσες που κατανοούν», εξήγησε ο υπουργός. Πώς θα προχωρήσει η αποσυμφόρηση των δομών στα νησιά από λαθρομετανάστες. Για την αποσυμφόρηση των δομών στα νησιά, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι πάνω από τους μισούς διαμένοντες θα φύγουν μέσα στο 2020.   Σήμερα στα νησιά βρίσκονται 42.000 άνθρωποι, όπως είπε. Οι νέες δομές είναι για κάτω από 20.000 ανθρώπους, άρα πάνω από τους μισούς, θα φύγουν από τα νησιά μέσα στο 2020.  Για το πού θα πάνε, υπενθύμισε την κυβερνητική τροπολογία εκκένωσης 11.000 θέσεων στην ενδοχώρα, από αυτούς που δεν δικαιούνται αυτές τις θέσεις βάσει των διεθνών συνθηκών.  Υπογράμμισε ότι με την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου «φεύγει κόσμος από τις υφιστάμενες δομές και δημιουργούνται επιπλέον θέσεις».  Σημείωσε, εξάλλου, ότι σε συνεργασία με τους ΟΤΑ «θα δημιουργήσουμε λελογισμένα και όπου χρειάζεται περαιτέρω δομές».  Δήλωσε, επίσης, ότι 10.000 μετακινήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.  «Στα τέλη Μαρτίου, για πρώτη φορά, οι διαμένοντες στα νησιά θα είναι λιγότεροι από τον Δεκέμβριο του 2019», παρατήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive