Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κύπρος: Νεκρός από πυρά της αστυνομίας Ιρανός που τους επιτέθηκε με σκεπάρνι

Κύπρος: Νεκρός από πυρά της αστυνομίας Ιρανός που τους επιτέθηκε με σκεπάρνι
Εξέπνευσε στο νοσοκομείο 39χρονος Ιρανός, ο οποίος είχε πυροβοληθεί από δύο αστυνομικούς σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού στη Κύπρο.  Οι αστυνομικοί είχαν μεταβεί στο χωριό μετά από τηλεφώνημα πολίτη, ο οποίος είχε αναφέρει ότι ο 39χρονος κατέστρεψε με σκεπάρνι αυτοκίνητο συγχωριανού του....  Οι αστυνομικοί βρήκαν τον αλλοδαπό σε έξαλλη κατάσταση και όπως ανέφεραν επιτέθηκε εναντίον τους και χτύπησε τον ένα αστυνομικό με το σκεπάρνι στο πρόσωπο.  Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του 39χρονου για να τον ακινητοποιήσουν.  Όπως υποστήριξαν τον πυροβόλησαν στα πόδια. Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύο τραύματα στον αριστερό και δεξιό μηρό και λίγο αργότερα πέθανε καθώς διαπιστώθηκε απο εσωτερική αιμορραγία.

4 σχόλια:

  1. ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στο θερινό τμήμα της βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης «περί Ανταγωνισμού, Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Τουρισμού» λέει μεταξύ άλλων: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοκρατία μας είναι η διαπλοκή». Συνεχίζοντας λέει: «Δεν χρειάζεται εισαγγελέας για να διαπιστωθεί η παρέμβαση εξωθερμικών κέντρων με στόχο την ποδηγέτηση της πολιτικής και τη φαλκίδευση της λαϊκής κυριαρχίας». Σε άλλο σημείο του, αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο λεχθέν από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη περί «καταστάσεων έκτακτης ανάγκης», λέει ότι: «Αν αυτή η θέση του πρωθυπουργού υποκρύπτει σχέδια για απ’ ευθείας αναθέσεις(έργων), θα σταθούμε αμείλικτα αντίθετοι».
    Ο Υπ. Εργασίας Α. Γιαννίστης ανακοινώνει δέσμη μέτρων που στοχεύουν στον περιορισμό της ανεργίας(μείωση της υπερωριακής απασχόλησης, μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, καθιέρωση της μερικής απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα κ.α.).
    Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χ. Κονιδάρης, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από μερίδα των ΜΜΕ, σε ανακοίνωση του αναφέρει και τα εξής: «Ημέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο ευκρινές στον ελληνικό λαό το ποιοι και γιατί ενοχλούνται αφόρητα από την παρουσία και κυρίως από το λόγο του Αρχιεπισκόπου. Ημέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι εάν η φωνή του ήταν ανύπαρκτη , το ήθος του ανάλογο με αυτό των υβριστών του και η σημαία που σηκώνει λευκή, ο ίδιος θα αποτελούσε ένα ακόμη τμήμα των εξουσιαστικών μηχανισμών, το οποίο βέβαια ουδείς θα διανοείτο να θίξει προκειμένου να παραμείνει αρραγής η ενότητα του «συστήματος» και απόλυτη η πλάνη της κοινωνίας των πολιτών. Σε μια τέτοια όμως περίπτωση ο συμβιβασμός θα ήταν τέλειος: «Ο Αρχιεπίσκοπος θα αυτοαναιρείτο και θα αποδεικνυόταν ανάξιος της αποστολής του, ενώ όσοι τον βλέπουν σήμερα ως ¨αντίπαλο¨, δεν θα ησχολούντο να απαλλαγούν από το ¨κακό σπυρί¨ και θα διοχέτευαν προς άλλες κατευθύνσεις την ενέργειά τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης κατά την επιστροφή του στο νησί από τη Γενεύη, λέει: «Ο γύρος των ¨εκ του σύνεγγυς¨ συνομιλιών που ακολουθήθηκε ήταν αναγκαίος γιατί οδήγησε σε νέο γύρο συνομιλιών που θα είναι πολύ πιο ουσιαστικός. Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του αναφερόμενος στα θέματα που έθεσε, προφορικά, τόσο στον ίδιο όσο και στον Τουρκοκυπριακό ηγέτη Ρ. Ντενκτάς ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλ. Ντε Σότο, λέει: «Είναι ¨συμβατά¨ με τις ελληνικές θέσεις όσο και με τις τουρκοκυπριακές(ο Ν. Ντενκτάς ισχυρίζεται ότι οι θέσεις του Αλ. ντε Σότο είναι ¨συμβατές¨ με τις δικές του θέσεις).
    Συνεχίζονται στο Κάμπ Ντέιβιντ(ΗΠΑ) οι ισραηλινο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες. Συνομιλούν «απ’ ευθείας» ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ε. Μπάρακ και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γ. Αραφάτ(πολλοί κάνουν λόγο για ένδειξη προόδου).
    Ο αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Επίτροπος της Ε.Ε. Γκ. Φερχόιγκεν έχει στην Άγκυρα συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ι. Τζεμ . Σε δηλώσεις που κάνει ο Γκ. Φερχόιγκεν, μετά το τέλος των συνομιλιών λέει: «Οι σχέσεις άγκυρας –Ε.Ε. βελτιώνονται σταδιακά». Η Άγκυρα πρέπει να προωθήσει το εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και η Ε.Ε. να προωθήσει το έγγραφο της εταιρικής σχέσης με την Τουρκία». Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του λέει: «Ο καιρός των πολιτικών δηλώσεων πέρασε. Τώρα είναι ώρα για σκληρή δουλειά». Σε δηλώσεις που κάνει ο Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Ι. Τζεμ λέει: «Η Τουρκία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα μεταξύ μας, ακόμη κι αν έχουμε διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα σημεία».
    Στα νησιά Φίτζι πραξικοπηματίες του πρώην επιχειρηματία Τζ, Σπάιτ απελευθερώνουν και την τελευταία ομάδα των ομήρων. Μεταξύ αυτών είναι και ο ανατραπείς πρωθυπουργός Μ. Τσοντρί. Στ μεταξύ το Συμβούλιο των φυλάρχων εκλέγει ως νέο πρόεδρο τον Ρ. Ιλοϊλο(ευνοούμενο του Τζ. Σπαίτ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Γράφεται ότι η μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος Ιγνάτιος, Δημητριάδος Ιγνάτιος και Καισαριανής Δαμασκηνός αποφάσισαν να προτείνουν στην Ιερά Σύνοδο «να γίνει συλλογή υπογραφών δια των οποίων θα εκφράζεται η επιθυμία Ελλήνων πολιτών, όπως διεξαχθή δημοψήφισμα δια την προαιρετικήν αναγραφήν ή μη του θρησκεύματος εις τα Δελτία Ταυτοτήτων, συμφώνως προς τας διατάξεις του άρθρου 44 του ισχύοντος Συντάγματος»(προτείνουν επίσης η συλλογή υπογραφών να αρχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου).
    Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στα Ιωάννινα σε οπαδούς του κόμματος της λέει μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι μια γροθιά πρέπει να μετατρέψουν κάθε χώρο δουλειάς σε ταμπούρι αντίστασης εναντίον του νέου πακέτου μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνησης για τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, την παράταση του εργασίμου χρόνου, τους μισθούς πείνας, την ανατροπή του συστήματος ασφάλισης-συνταξιοδότησης-υγείας».
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έχει στην Αχρίδα, στο περιθώριο της εκεί συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Νοτιανατολικής Ευρώπης συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Τζεμ. Σε δηλώσεις που κάνει ο Έλληνας υπουργός, μετά το τέλος της συνάντησης, λέει: «Έγινε μια ευρεία ανασκόπηση των επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν αυτήν τη στιγμή τις δύο χώρες και όπως ήταν φυσικό συζητήθηκε και το θέμα της Κύπρου, για το οποίο ο καθένας μετέφερε τις απόψεις της χώρας του».
    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος μιλώντας στη Νάξο στον Ιερό ΝΑΌ ΤΟΥ Αγίου Νικόδημου λέει και τα εξής: «Η Αγία Γραφή μας δίνει την απάντηση στο ερώτημα γιατί μας μισεί ο κόσμος. Και μας μισεί επειδή δεν έχουμε τις ίδιες νοοτροπίες και αντιλήψεις εμείς. Ακολουθώντας αυτό που θέλει ο Θεός ερχόμαστε σε σύγκρουση με τη θέληση του κόσμου, ο οποίος βρίσκεται στην αμαρτία, όπως μας λέει η Αγία Γραφή».
    Αύξηση κατά 2,03% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.006,41 μονάδες (ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται περίπου στα 77 δισεκατομμύρια δραχμές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000
    Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας απορρίπτει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και δηλώνει ότι αρνείται να προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνησης.
    Γίνεται γνωστό ότι ο Υπ. Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», απαντώντας στην ερώτηση πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα των αποζημιώσεων που διεκδικούν Έλληνες από το γερμανικό δημόσιο για τα δεινά που υπέστησαν την περίοδο της Κατοχής της Ελλάδος από τα ναζιστικά στρατεύματα) είπε: «Με μια πολιτική λύση. Επειδή πρόκειται για δυσκολία μάλλον πολιτική παρά νομική, οι δύο κυβερνήσεις πρέπει να προσέλθουν σε συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν».
    Ο Υπ. Δημοσίας Τάξης Μ. Χρυσοχοίδης και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς υπογράφουν τη υπουργική απόφαση που προβλέπει τα στοιχεία που θα αναφέρονται –αναγράφονται στις νέες ταυτότητες (δεν θα υπάρχουν στις νέες ταυτότητες αποτυπώματα, το όνομα του/της συζύγου, το γένος, το σχήμα προσώπου, το χρώμα των ματιών, ο τόπος κατοικίας και η ιδιότητα συνταξιούχου εφόσον τέτοια διαθέτει ο κάτοχος). Σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που εκδίδεται με αφορμή την απόφαση για τις νέες ταυτότητες αναφέρονται και τα εξής: «Με λύπη και ιδιαίτερη ανησυχία η Εκκλησία της Ελλάδος διαπιστώνει την επιμονή ορισμένων κυβερνητικών κύκλων στην εφαρμογή ενός παράλογου αντιθρησκευτικού σχεδίου με πλήρη περιφρόνησης της γνώμης του πιστού λαού μας, που μόλις πρόσφατα εκδηλώθηκε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα».
    Αύξηση κατά 1,87% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 4.081,52 μονάδες.
    ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2000 διεθνή
    Υπογράφεται στο Βερολίνο αποζημίωση περίπου 1.500.000 ηλικιωμένων ανθρώπων που στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν υποχρεωθεί από το Γ’ Ράιχ σε καταναγκαστική εργασία (τη συμφωνία υπέγραψε η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Πολωνία, η Ρωσία, η Τσεχία, Η Ουκρανία, η Λευκορωσία και Οργανώσεις που εκπροσωπούν παθόντες- υποστηρίζεται ότι η αποζημίωση για κάθε δικαιούχο θα κυμαίνεται από 5.000 έως 15.000 μάρκα). Σε δηλώσεις που κάνει ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ λέει ότι με την υπογραφή της συμφωνίας έκλεισε» ένα ανοιχτό κεφάλαιο από το ναζιστικό παρελθόν». Σε δηλώσεις που κάνει ο Γερμανός Υπ. Εξωτερικών Γ. Φίσερ, λέει: «Τα δεινά όσων υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία στη διάρκεια της ναζιστική εποχής μπορεί ποτέ να μην αποζημιωθούν πραγματικά». Σχόλιο: Η Ελλάδα που ήταν να διεκδικήσει κ. Μ. Σταθόπουλε(Υπ. Δικαιοσύνης); Έκλεισε το κεφάλαιο αυτό, όποιος πρόλαβε πήρε. Ρωτήστε τον υπουργό, σας τα είπε αυτά; (αν τον βρείτε πουθενά…).Το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» πάντως το ήξερε!
    Ο σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ε. Μπάρακ, Ε. Γιανίν, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες στο Κάμπ Ντέιβιντ (ΗΠΑ) ισραηλινο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες κορυφής, λέει και τα εξής: «Δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία».

    Ορκίζεται ως πρόεδρος της Συρίας ο Μπασάρ αλ Άσαντ (διαδέχεται τον πατέρα του Χαφέζ αλ Άσαντ, η θητεία του είναι επταετής). Ο νέος πρόεδρος μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου, λέει: «Θα συνεχίσει την πολιτική του πατέρα του, προσαρμοσμένη στις συνθήκες του νέου αιώνα).
    Συνεχίζεται το δράμα των 19 ανθρώπων που κρατούν ως ομήρους αντάρτες της ισλαμικής οργάνωσης «Αμπού Σαγιάφ» στο νησί Χόλο των Φιλιππίνων. Στο νησί, Μιντανάο των Φιλιππίνων ισλαμιστές αντάρτες του μετώπου «Μόρος» σκοτώνουν , μέσα σε ναό 21 άμαχους Χριστιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive