Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Η ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ "MADE IN GREECE"

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Το 2016 ταχύπλοο στην Αίγινα τρέχει πατημένο σε σημείο της θάλασσας όπου κολυμπούν άνθρωποι, θερίζει 4 και τραυματίζει άλλους 7. Κανονικό μακελειό! Όλοι οι μάρτυρες μιλούν για ένα νεαρό ζευγάρι πάνω στο ταχύπλοο, κάποιοι αναγνώρισαν κιόλας τον νεαρό που το οδηγούσε, ωστόσο ποτέ δεν συνελήφθη αυτός ο νεαρός. Ανικανότητα του Λιμενικού και της Αστυνομίας?… Όχι φυσικά!..
Παρουσιάστηκε μόνος του ένας 77χρονος με πολλά προβλήματα υγείας, ιδιοκτήτης του ταχύπλοου, ο οποίος ομολόγησε πως αυτός το οδηγούσε κι ας φώναζαν οι μάρτυρες ότι ήταν νεαρός ο οδηγός, ας εμφανίστηκαν κι άλλοι μάρτυρες που ανέφεραν πως εκείνη την ώρα ο 77χρονος βρισκόταν σε άλλο σημείο της Αίγινας. Οι εισαγγελείς αποδέχθηκαν την ομολογία του και δεν προχώρησαν άλλο την έρευνα. Τελικά, έγινε η δίκη το 2019, στο μεταξύ όμως είχε πεθάνει ο 77χρονος με τα πολλά προβλήματα υγείας. Ο μακελάρης απολαμβάνει την ελευθερία του, χωρίς ποτέ να εμπλακεί το όνομά του σε αυτή την τραγωδία.
Πέρυσι, 28χρονος τύφλα στο μεθύσι τρέχει με 133χλμ. την ώρα σε κατοικημένη περιοχή του Αιγίου. Θερίζει μια γιαγιάκα και το εγγόνι της και τους εγκαταλείπει. Το κατηγορητήριο είναι κόλαφος εναντίον του, ωστόσο προς έκπληξη όλων αφήνεται ελεύθερος. Η δίκη όταν γίνει, θα είναι βέβαια καταδικαστική, αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων η ποινή θα περιοριστεί στο χρονικό διάστημα που θα έχει μεσολαβήσει και στο οποίο ο 28χρονος χαίρεται την ελευθερία του. Κοινώς με τη λήξη της δίκης θα έχει λήξει και η ποινή του. Άλλος ένας μακελάρης, που ουδέποτε θα πληρώσει για το έγκλημά του.
Προχτές τη νύχτα, ένας άλλος κανονικός φονιάς, προφανώς κι αυτός τύφλα στο μεθύσι (θα δείξει…), έτρεχε πατημένος με την πολυτελή corvette του στη Γλυφάδα, στούκαρε σε κανά δυό αυτοκίνητα και στο τέλος παρέσυρε και σκότωσε έναν 25χρονο μοτοσυκλετιστή, τον οποίο φυσικά εγκατέλειψε. Άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του και έφυγε σαν κύριος. Τον ψάχνουν λέει… Ανθρωποκυνηγητό για να τον βρουν λέει… Μην στεναχωριέστε και μην κουράζεστε για να τον βρείτε, θα εμφανιστεί μόνος του, όταν περάσει το 48ωρο του Αυτοφώρου. Και στη συνέχεια όλα θα πάρουν τον εν Ελλάδι δρόμο τους... Άλλωστε γλίτωσε και το αλκοτέστ.
Και γιατί να μην εγκαταλείψει το θύμα του?... Ξέρει πως σε μια χώρα όπου η δικαιοσύνη έχει καταντήσει ανέκδοτο, οι μακελάρηδες τη βγάζουν καθαρή, αρκεί να έχουν τις γερές πλάτες. Ο δολοφόνος της ασφάλτου στη Γλυφάδα, το έχει δει αυτό το έργο να παίζεται και να ξαναπαίζεται! Το θέμα είναι να μην σε πιάσουν επ’ αυτοφώρω και όλα τα άλλα βρίσκονται… Οπότε, σε μία τέτοια χώρα, μοιραία η εγκατάλειψη προβάλλει στους… μεγάλους κύκλους ως η «ενδεδειγμένη κίνηση», ως η «έξυπνη λύση»! Αυτό το μήνυμα έχει περάσει! Το έδειξε το περιστατικό στην Αίγινα, το έδειξε το περιστατικό στο Αίγιο, το έχουν δείξει δεκάδες άλλα περιστατικά σε αυτή τη χώρα μπουρδέλο, θα το δείξει κι αυτό στη Γλυφάδα!
Τι απομένει?… Ένα παλληκάρι που έχασε τη ζωή του και μία μάνα που κλαίει και θρηνεί για το βλαστάρι της! Αλλά ποιός τη λογαριάζει αυτή?... Στην Ελλάδα ζούμε!

2 σχόλια:

  1. Τη περημενεις απο την δικαιοσυνη οταν ολλοι οι αρχηστοι δικηγοροι πανε στην κακομηρα δικαιοσυνη και κανουν καριερα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτές τις περιπτώσεις μόνον ένας νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΟΥ. Μόνον τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλλίτερο.

    Και θα διαφωνήσω με τον χαρακτηρισμό "χώρα μπουρδέλο", διότι η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι χώρα, αλλά διεθνής καρπαζοεισπράκτωρας και το μπουρδέλο είναι μία σοβαρή, οργανωμένη και αποτελεσματική επιχείρηση. Δυστυχώς, δεν είμασθε ούτε το ένα, ούτε το άλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive