Εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Εμείς ΔΕΝ συμφωνήσαμε», έγινε χθές στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Κατάμεστη η αίθουσα με ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης έγινε η εκδήλωση «Εμείς ΔΕΝ συμφωνήσαμε»,
την οποία διοργάνωσαν 22 χριστιανικά σωματεία και αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μεταναστευτικό και το δημογραφικό.
Ο κόσμος ξεπέρασε τις προσδοκίες απο νωρίς στο «Βελλίδειο» και η αίθουσα είχε γεμίσει με άτομα κάθε ηλικίας τόσο από τη Θεσσαλονίκη όσο και από τις γύρω περιοχές.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης, πρώην πρωτο-επιστάτης του Αγίου Όρους με θέμα: «Μακεδονικές αναμνήσεις και νοσταλγία» Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής ΕΚΠΑ με θέμα:
«Γεωπολιτικές δυναμικές στη Ν.Α. Μεσόγειο και η παράνομη μετανάστευση» Γεώργιος Ρωμανός, συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής με θέμα: «Μετέωρη στον ΟΗΕ και ακυρώσιμη η "Συμφωνία Πρεσπών".
Το δημοψήφισμα ενεργό» Δήμος Θανάσουλας, νομικός με θέμα: «Υπέρ του Λαού και του Έθνους»
Δείτε τα βίντεο:
Στην ομιλία του ο Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης τόνισε ότι ο Θεός και η ισχύς των όπλων θα σώσουν την Ελλάδα!
Δείτε το βίντεο:
Δείτε το βίντεο:
Στο τέλος της εκδήλωσης οι συγκεντρωμένοι έψαλαν την Υπερμάχω Στρατηγώ, την Μακεδονία Ξακουστή και τον Εθνικό Ύμνο.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό σταθμό που ήταν καλεσμένος ότι από της 12 Μαρτίου 2019 η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ενεργή(ενεργή σημαίνει ότι επικυρηρώθηκε και από τα δυο μέρη Ελλάδα και Σκόπια, και από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ - ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ) άρα σύμφωνα με όσα γράφει η ίδια η Συμφωνία υπάρχει ένα περιθώριο 5 χρόνων από την ημέρα την ημέρα που είναι ενεργή για να αναθεωρηθεί κάποιο κομμάτι της. Η ίδια η Συμφωνία αναφέρει ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι αρμόδιο για την διευθέτηση των διαφορών της Ελλάδας με τα Σκόπια, αν αυτές προκύψουν. Και ρωτώ εγώ τους Έλληνες πολιτικούς, όλα όσα γράφει η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καλά; Δεν πρέπει κάτι από αυτά να αναθεωρηθεί προς όφελος της χώρας μας, Ελλάδας; Υποτίθεται ότι η Ελλάδα ήταν το ισχυρό μέλος σε σχέση με τα Σκόπια, τώρα δεν είναι; Πως επιτρέπουμε να εγκρίνουν τα σχολικά ελληνικά βιβλία οι Σκοπιανοί; Πως επιτρέπουμε να χρησιμοποιείται το ιστορικό επίθετο Μακεδονικός-Μακεδονικό από τα Σκόπια; Πως επιτρέπουμε η γλώσσα τους να ονομάζεται "Μακεδονική, ενώ είναι Σλαβική, (αφού Μακεδονική=Ελληνική διάλεκτος) -και να θέλουν να διδάσκεται η γλώσσα τους(Σκοπιανών) από το Ελληνικό κράτος ως η αρχαία γλώσσα τους; Ποία αρχαία γλώσσα(εδώ γελάνε - τα Σλαβοβουλγάρικα); Το 1992 δεν έγινε ανεξάρτητο κράτος τα Σκόπια;). Πως τα επιτρέπουμε όλα αυτά; Είναι ανήκουστα. Πήγαμε υποτίθεται να διευθετήσουμε μόνο το θέμα του ονόματος και μας φόρτωσαν πακέτο 200 άλλα πράγματα μαζί με δεσμεύσεις στους διεθνείς οργανισμούς Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ και άλλους. Τι λένε οι πολιτικοί μας γι αυτά, ειδικά αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφή