Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ.... Τό ξ ε π ο ύ λ η μ α της Κύπρου ΜΑΣ, στήν Ζυρίχη!


ΜΕΤΑΞΥ ...ΤΥΡΟΥ & ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ Η ....    "ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ" ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΝΑΝ ΜΕΝΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΚΩΝ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ! 11η Φεβρουαρίου 1959.... Η προδοτική Συμφωνία της Ζυρίχης. 
Ο πράκτωρ Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Τούρκος ομόλογός του, Αντνάν Μεντερές [*ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!], συμφώνησαν για την Κύπρο και μονογράφησαν τη Συμφωνία που υπογράφηκε στο Λονδίνο στις 19 Φεβρουαρίου 1959 από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. 
Την ίδια ημέρα που μονογραφήθηκε η συμφωνία της Ζυρίχης, ξεκίνησε στην Αθήνα η δίκη του Ναζί και εγκληματία πολέμου και φίλου του Καραμανλή και της Δοξούλας (γιά τήν κυρία αυτή της Θεσσαλονίκης επί Κατοχής, απαιτούνται δεκάδες σελίδες) Μαξ Μέρτεν, που υπηρέτησε στην Θεσσαλονίκη τη διετία 1942-1944, ως σύμβουλος της στρατιωτικής διοίκησης. 

Αποτέλεσμα εικόνας για μαξ μερτεν θησαυρος

Ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη για την διαρπαγή των περιουσιών των Εβραίων που στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Αποτέλεσμα εικόνας για μαξ μερτεν θησαυρος

Η συνολική αξία της περιουσίας που διαχειρίστηκε ο Μέρτεν με τους εβραίους και έλληνες φίλους του, ξεπερνούσε τα ....125.000.000 χρυσά φράγκα. 


Αποτέλεσμα εικόνας για μαξ μερτεν θησαυρος

Αποτέλεσμα εικόνας για μαξ μερτεν θησαυρος

Το Ειδικό Στρατοδικείο Εγκληματιών Πολέμου της Αθήνας, ναί μέν καταδικάζει τον Μέρτεν σε 25ετή κάθειρξη, έπειτα όμως από πιέσεις της Γερμανίας, η κυβέρνηση Καραμανλή, αφού τροποποίησε τον ισχύοντα νόμο (Ν.Δ. 3933/1959) για τους Γερμανούς υπηκόους που φέρονταν ως εγκληματίες πολέμου, αποφυλάκισε τον Μέρτεν και τον απέλασε στη Γερμανία, με την προϋπόθεση να εκτίσει εκεί (σιγά μήν τον έκλειναν μέσα εκεί!) την ποινή του. 

Αποτέλεσμα εικόνας για μαξ μερτεν θησαυρος

Τα γερμανικά δικαστήρια τελικά ....απάλλαξαν τελείως τον Μέρτεν «ελλείψει στοιχείων»!

Αποτέλεσμα εικόνας για μαξ μερτεν θησαυρος

http://deltio11.blogspot.com/2020/02/blog-post_93.html

=======================
*
...ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΑΝΤΝΑΝ ΜΕΝΤΕΡΕΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
Κ  Ρ  Ε  Μ  Α  Λ  Α !
ΤΟΝ "ΚΑΘΗΣΑΝ" ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ!
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥ "ΦΟΡΤΩΣΑΝ"
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, 6η & 7η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΤΟΥ 1955!
ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΑΝ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΖΟΡΛΟΥ....

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΤΝΑΝ ΜΕΝΤΕΡΕΣ

2 σχόλια:

  1. Ἡ προδοσία τῶν συμφωνιῶν τῆς Ζυρίχης ἔγκειται στὸ ὅτι ἀγνοεῖ τὴν προηγούμενη συνθήκη τῆς Λωζάννης, στὴν ὁποία ἀφαιρεῖτο κάθε δικαίωμα τῆς Τουρκίας γιὰ προστασία τουρκικῶν πληθυσμῶν ἐκτὸς τῶν συνόρων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ προδοσία τῶν συμφωνιῶν τῆς Ζυρίχης ἔγκειται στὸ ὅτι ἀγνοεῖ τὴν προηγούμενη συνθήκη τῆς Λωζάννης, στὴν ὁποία ἀφαιρεῖτο κάθε δικαίωμα τῆς Τουρκίας γιὰ προστασία τουρκικῶν πληθυσμῶν ἐκτὸς τῶν συνόρων της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive