Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Εξαρθρώθηκε συμμορία Aλβανών που είχε ρημάξει σούπερ μάρκετ της βορειοανατολικής Αττικής

Συμμορία Αλβανών που διέπραττε ληστείες από καταστήματα εστίασης και σούπερ μάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και διακινούσε ναρκωτικά, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής...

Ειδικότερα, την συμμορία συγκροτούσαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 26, 28, 34 και 35 ετών, καθώς και μια 29χρονη Ελληνίδα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνελήφθησαν ο 26χρονος, ο 35χρονος και η 29χρονη. Όσον αφορά τον 34χρονο είναι φυλακισμένος, ενώ ο 28χρονος αναζητείται.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει, από τον Οκτώβριο του 2019, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε καταστήματα εστίασης και σουπερμάρκετ σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής (Πεύκη, Νέα Ιωνία, Μαρούσι, Κηφισιά), καθώς και σε όμορες περιοχές (Γαλάτσι, Άνω Πατήσια).
Οι δράστες πήγαιναν νυχτερινές ώρες, κυρίως, στα καταστήματα – στόχους τους και μετά την κατόπτευση του σημείου, ένας από αυτούς εισέβαλε σε αυτό και με την απειλή πυροβόλου όπλου, ακινητοποιούσε υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρώντας στη συνέχεια τις εισπράξεις από τα ταμεία, κινητά τηλέφωνα ακόμα και πακέτα τσιγάρων. Παράλληλα, ένας συνεργός του, παρέμενε εξωτερικά των καταστημάτων σε ρόλο «τσιλιαδόρου».
Σημειώνεται, ότι κατά την διάρκεια των ληστειών είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και καλσόν, ενώ φορούσαν γάντια.
Η αστυνομία ταυτοποίησε τη συμμετοχή τους σε δεκατρείς ληστείες, συνολικά, εκ των οποίων επτά σε καταστήματα εστίασης και έξι σε σούπερ μάρκετ.
Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν νέα εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση διαφόρων τύπων ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Αττικής. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διακινούσαν τα ναρκωτικά κατόπιν τηλεφωνικών παραγγελιών, όπου συμφωνούσαν για το είδος του ναρκωτικού την ποσότητα, την τιμή και τον χώρο της συναλλαγής, που συνήθως ήταν τα Πατήσια και το Γαλάτσι.
Μάλιστα, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι αγοραστές δεν κατείχαν το ανάλογο χρηματικό ποσό για την αγορά των ναρκωτικών ουσιών, οι δράστες παρακρατούσαν προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα, όπως δελτία ταυτότητας και κινητά τηλέφωνα, μέχρι οι αγοραστές να εξοφλήσουν το χρέος τους.
Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κάνναβης βάρους 1.213,3 γραμμ., κοκαΐνη βάρους 19,1 γραμμ., ποσότητα σκόνης που χρησιμοποιείται ως νοθευτική ουσία, βάρους 94,2 γραμμ., περίστροφο, 8.500 ευρώ και 2 μοτοσικλέτες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

2 σχόλια:

  1. Εξάρχεια: Ένας αλλοδαπός συνελήφθη για παράνομο εμπόριο λαθραίων καπνικών προϊόντων

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/850177_exarheia-enas-allodapos-synelifthi-gia-paranomo-emporio

    ''Ένας 35χρονος από το Μπαγκλαντές συνελήφθη στα Εξάρχεια, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Αστυνομίας Αθηνών, κατηγορούμενος για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για τη φορολογία καπνού.
    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στην οδό Στουρνάρη, έξω από την είσοδο του Πολυτεχνείου, να διακινεί ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 390 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Σε έρευνα που ακολούθησε σε υπόγειο διαμέρισμα-αποθήκη στα Εξάρχεια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 4.888 πακέτα τσιγάρων και 218 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.''

    Φυλακές Δομοκού: Αλλοδαπός βαρυποινίτης παρίστανε τον θρήσκο για να περάσει κινητό μέσα σε εικόνα της Παναγίας

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/850327_fylakes-domokoy-allodapos-varypoinitis-paristane-ton

    ''Τα ιερά και τα όσια προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για δικό του όφελος, ένας αλλοδαπός βαρυποινίτης.Η εφευρετικότητα όμως, του Γεωργιανού κρατούμενου δεν ξεπέρασε τις ικανότητες και την τεχνολογία των φυλάκων στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού που τον έπιασαν στην προσπάθειά του να περάσει μέσα ένα κινητό τηλέφωνο.Ο συγκεκριμένος κρατούμενος μετήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στον Δομοκό από τον Κορυδαλλό και μαζί με τα υπόλοιπα πράγματά του, είχε και μία εικόνα της Παναγίας που ισχυρίστηκε ότι την είχε φτιάξει μόνος του και ότι ήταν το φυλαχτό του.

    Ίσως να μη γνώριζε όμως ότι στον Δομοκό υπάρχει ειδικό μηχάνημα που ανιχνεύει κινητές συσκευές και όταν πέρασε από εκεί φυσικά εντοπίστηκε. Η προσπάθειά του ήταν ωστόσο εξαιρετική, καθώς είχε φτιάξει ειδική κρύπτη όπου το κινητό είχε κρυφτεί απόλυτα και χωρίς εξωτερικά να φαίνεται κάτι παράταιρο.Το κινητό κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του κινήθηκαν οι σχετικές ποινικές διαδικασίες.Ο Γεωργιανός σημειώνουμε τέλος ότι εκτίει ποινές που φτάνουν τα 25 χρόνια για ληστείες, κλοπές και συναφή αδικήματα.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατήσια: Συνελήφθη αλλοδαπός που λήστευε και χτύπαγε ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/850280_patisia-synelifthi-allodapos-poy-listeye-kai-htypage

    ''Στα Πατήσια συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ένας 42χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται ότι λήστευε με ιδιαίτερη σκληρότητα ηλικιωμένες γυναίκες.Όπως έγινε γνωστό, ότι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να κινείται ύποπτα στην περιοχή των Πατησίων, κοντά σε λαϊκή αγορά. Ο 42χρονος παρατηρούσε και παρακολουθούσε διερχόμενους πολίτες, ενώ όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν, αυτός προσπάθησε να διαφύγει. Μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
    Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Ρουμάνος, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Ιούνιο του 2019, λήστευε ηλικιωμένες γυναίκες.Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες, πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες, είτε μετά την αποβίβασή τους από συρμούς του ηλεκτρικού, είτε μετά την αποχώρησή τους από εκκλησίες ή λαϊκές αγορές και τις ακολουθούσαν κατά την επιστροφή στο σπίτι τους.Μόλις τα θύματά τους εισέρχονταν στην πολυκατοικία που διέμεναν, τότε ο ένας ή και οι δύο δράστες, τις ακινητοποιούσαν και αφού τις χτυπούσαν με κλωτσιές, γροθιές και στη συνέχεια τις έσπρωχναν βίαια, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

    Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και του Νέου Ηρακλείου.Προκαλούσε κατάγματα και κακώσεις στις ηλικιωμένες .Χαρακτηριστικό στοιχείο της ιδιαίτερης σκληρότητας των δραστών προς τα θύματά τους, είναι ότι και στις τέσσερις υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν, τραυμάτισαν ηλικιωμένες, προκαλώντας τους κατάγματα και κακώσεις.Σημειώνεται, ότι ο 42χρονος έχει συλληφθεί άλλες δύο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης.Ο Ρουμάνος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς και για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων.''

    → απο την καθημερινη εγκληματικοτητα και επιθεση αλβανων,βουλγαρων και αλλων αλλοδαπων λαθροεισβολεων στα γεροντακια που θα μπορουσαν να ειναι οι γονεις μας,γεροντακια που ουσιαστικα εχτισαν την Ελλαδα και σημερα ετσι απλα σφαζονται,ξυλοκοπουνται,δολοφονουνται και βιαζονται αυτη ειναι η καθημερινοτητα σημερα στην Ελλαδα

    · → και φυσικα δεν απελαθηκε ποτε ενω ηταν σεσημασμενος/ειχε αποφυλακιστει κλπ... και μιλαμε για σοβαρες και σκληρες παραβατικες και κακουργηματικες πραξεις

    · → για να καταλαβετε ποσο γελοιο-ανυπαρκτο κρατος και ποση αστεια-ξεπουλημενη δικαιοσυνη εχει αυτη εδω η μπουρδελοχωρα, ο ρουμανος ειχε ''...συλληφθεί άλλες δύο φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης..''
    ,ειναι σχεδον σιγουρο οτι στην φυλακη πηγε για ενα συντομο χρονικο διαστημα της πλακας και μετα ομορφα και ωραια τον αποφυλακισαν,τον αφηναν απλα ελευθερο και μιλαμε για εναν αδιστακτο,σκληρο και επικινδυνο κακοποιο που ληστευε και χτυπουσε μαζι με τους συνεργους του με ιδιαιτερη σκληροτητα προκαλωντας ακομα και καταγματα σε ηλικιωμενες γυναικες με αποτελεσμα να συνεχιζει την παραβατικη του δραση του και εργο και να ξανασυλληφθει και παλι για βιαιες ληστειες σε βαρος ηλικιωμενων γυναικων!!!
    δυστυχως μπλεξαμε με ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
    ,σχεδον καθολου φυλακη ουτε απελαση ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ,αντι να τον χωσουν μεσα στην φυλακη για 20-30 χρονια σε συνδυασμο με καταναγκαστικη εργασια και μετα να ακολουθησει η διαδικασια της απελασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive