Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Όλες οι προφητείες των Σιβυλλών για τον Ιησού Χριστό. Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Κατ’ αρχήν να επισημανθεί ότι η λέξη «Σίβυλλα» είναι ρωμαϊκή και σημαίνει «προφήτις». Το «Σίβυλλα» δεν είναι όνομα . Υπήρξαν δέκα Σίβυλλες, ήτοι προφήτιδες. Πρώτη ήταν η Χαλδαία, δηλαδή Περσίδα, εκ του γένους του Νώε, η οποία λεγόταν Σαμβήθη, και η οποία λέγεται ότι προφήτευσε και τον Μέγα Αλέξανδρο με τα επιτεύγματά του....
Δεύτερη ήταν από την Λιβύη, τρίτη από τους Δελφούς, ονομαζόταν Δελφίς, τετάρτη η από την Κιμμέρια της Ιταλίας, πέμπτη η Ερυθραία, έκτη η Σαμία, εβδόμη η Κυμαία, ογδόη η Ελλησπόντια, εννάτη η Φρυγία και δεκάτη η Τιβουρτία.
Τα βιβλία των Σιβυλλών υπήρχαν στο Καπιτώλιο της Ρώμης, που είναι δίπλα στο Βατικανό. Οι Σίβυλλες είναι ζωγραφισμένες από τον Μιχαήλ Άγγελο στην εκκλησία Καπέλα Σιστίνα, που είναι επίσης στο Βατικανό. Από όλες τις προφητείες των Σιβυλλών, οι προφητείες της Σίβυλλας της Κυμαίας ήταν και είναι οι περισσότερο καλά κρυμμένες και δεν δόθηκαν στους πολλούς. Ότι είναι γνωστό το χρωστάμε στον ιερέα(!) και φιλόσοφο του Καπιτωλίου, Φιρμιανό, ο οποίος παρέδωσε στίχους, όσους παρέδωσε, στα ελληνικά. Το προσέξατε; Καπιτώλιο, Βατικανό, ιερέας, κρυμμένη γνώση,… Ο Πάπας ξέρει πολλά.
Στους σιβυλλικούς χρησμούς λοιπόν υπάρχουν προφητείες για τον Ιησού Χριστό και την Δευτέρα παρουσία του στην Γη. Περισσότερο γνωστή προφητεία Σίβυλλας είναι η ακροστιχίδα, η οποία σχηματίζει τις λέξεις ΙΗΣΟΥΣ, ΧΡΕΙΣΤΟΣ, ΘΕΟΥ, ΥΙΟΣ, ΣΩΤΗΡ, ΣΤΑΥΡΟΣ, και για την οποία υπάρχουν αρκετά.
Η ακροστιχίδα αυτή υπάρχει στον όγδοο λόγο των Σιβυλλικών Χρησμών. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι η αυτή ακροστιχίδα σχηματίζεται και στα λατινικά!
Στον όγδοο λόγω των Σιβυλλικών προφητειών αναφέρεται καθαρά ότι θα γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός στην Βηθλεέμ από την Παρθένο Μαρία και ότι η αγγελία της γεννήσεως Του στην Μαρία θα γίνει από το άγγελο Γαβριήλ. Αναφέρεται επίσης στους χρησμούς ότι αυτό που θα φαίνεται μεγάλο θαύμα στους θνητούς δεν θα είναι τίποτα για τον Θεό και τον Υιό του!
Στο Πρώτο Λόγο των Σιβυλλικών, πάλι έχουμε την προφήτευση του Ιησού Χριστού. Αναφέρεται ότι το όνομα τού Υιού του Θεού θα έχει τέσσερα φωνήεντα και δύο ίδια σύμφωνα, το δε άθροισμα των γραμμάτων του ονόματός του θα είναι 888. Σύμφωνα με την ελληνική αρίθμηση, κατά την οποία κάθε γράμμα είναι και ένας αριθμός, το άθροισμα των γραμμάτων-αριθμών της λέξεως ΙΗΣΟΥΣ είναι 888. ΙΗΣΟΥΣ > Ι=10, + Η=8, + Σ=200, + 0=70, + Υ=400, + Σ=200, αν αθροισθούν μας δίνουν το 888.
Να ήταν μόνο αυτά; Προφητεύονται οι τρεις μάγοι ότι θα προσφέρουν σμύρνα, χρυσάφι και λιβάνι. Επίσης προφητεύονται και τα θαύματα που θα κάνει ο Ιησούς. Προφητεύεται ότι, θα κάνει τυφλούς να δουν, χωλούς να περπατήσουν, κουφούς ν’ ακούσουν, μουγγούς να ομιλήσουν, θα εκβάλει δαιμόνια από τους δαιμονισμένους, θα περπατήσει στα κύματα, θα χορτάσει πέντε χιλιάδες με πέντε άρτους και πέντε ψάρια και θα περισσέψουν και 12 κοφίνια.
Όλα είχαν προφητευθεί, πλην όμως οι εξουσιάζοντες λαούς και γνώση, είναι πάντα οι ίδιοι αυτοί και οι απόγονοί τους, διότι θέλουν να ικανοποιήσουν το θέλημα του Διαβόλου από τον οποίο προέρχονται και υπηρετούν, και μάχονται πάντα τον Θεό, οι αθεόφοβοι, και τους πιστούς Του.
Προφητεύονται επίσης από την Ερυθραία Σίβυλλα τα πάθη του Χριστού και το τι θα υποφέρει από τους εβραίους, διότι δεν θα πιστέψουν σ’ Αυτόν, το πώς θα του δώσουν όξος και θα του βάλουν ακάνθινο στεφάνι, που θα του δώσουν καλάμι, που θα γίνει σκότος όταν πεθάνει ο Ιησούς, και πως θ’ αναληφθεί στους ουρανούς. Αλλά και πως θα γκρεμισθεί ο Ναός του Σολομώντος και πως θα διασκορπισθούν οι εβραίοι.
Για να δείξει η Σίβυλλα η Ερυθραία πόσο πολύ κακοί ήταν οι εβραίοι, και πόσο οφθαλμοφανές ήταν το να καταλάβουν ότι ο Χριστός ήταν ο Υιός του Θεού, τους περιγράφει ως «τυφλοτέρους των σπαλάκων (σπάλαξ, είναι ο τυφλοπόντικας), αγριότερους των δηλητηριωδών ερπετών»
Αναφέρεται επίσης ότι ο Ναός του Σολομώντος ήταν αφιερωμένος στον Αδωνάϊ, ο οποίος στο Ψαλτήρι έχει μεταφραστεί ως «Κύριος». Προφητεύεται και ο ερχομός του Αντιχρίστου, εκλεκτός λαός του οποίοι είναι οι εβραίοι και άλλοι άνομοι, και πως τελικά αυτός θα καταργηθεί από τον Ιησού Χριστό.
Εφόσον είχαν προφητευθεί τα πάντα γιατί δεν πίστεψαν, την στιγμή που είναι σίγουρο αυτό, είχαν προφητευθεί και άλλα σημαντικά γεγονότα που θα συμβούν στον πλανήτη και όντως συνέβησαν; Πολύ απλά διότι η τύχη του πλανήτη εξαρτάται προς το παρόν, από τους απογόνους του «όφεως».
Δύο είναι και ήταν πάντα οι αντιμαχόμενοι για την ελευθερία και πρόοδο του πλανήτη μας. Εμείς κι αυτοί.
Χρήστος Μαντζιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive