Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ανησυχώ γιατί ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι ηγέτης. Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Πολλές φορές έχω γράψει ότι ο Σουλτάνος της Τουρκίας είναι ηγέτης. Αποδεικνύεται καθημερινώς αυτή η παραδοχή, αφού μπορεί και ισορροπεί ανάμεσα στις δυο παγκόσμιες δυνάμεις, τη Ρωσία και την Αμερική...
Είναι λαοπρόβλητος και στο εσωτερικό της χώρας του, παρ΄ ότι έχει φυλακίσει την “μισή” Τουρκία. Αφού ξέρει να χειρίζεται άριστα και με επιδεξιότητα τα πιο σοβαρά προβλήματα, αλλά και τα πλέον απλά φαινομενικά, τα καθημερινά!Έτσι σε μια τέτοια επιδέξια κίνηση – άσχετα αν ήταν πραγματικά ανθρώπινη ή ήταν πολιτικάντικη – προχώρησε πριν λίγες ημέρες ο Ρ. Τ. Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας λοιπόν, ακύρωσε το πρόγραμμά του προκειμένου να μεταβεί στην σεισμόπληκτη επαρχία Ελαζίγ στην Ανατολική Τουρκία, επισκεπτόμενος σημεία όπου αναζητούνται από Τούρκους διασώστες επιζώντες στα συντρίμμια που άφησε ο καταστροφικός σεισμός. Και όχι μόνο αυτό. Παρέστη στην κηδεία μητέρας και γιου που ήταν μεταξύ των νεκρών του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία. Δεν δίστασε δε, να σηκώσει το ένα φέρετρο στους ώμους του, αναγκάζοντας τα διεθνή ΜΜΕ να “παίζουν” αυτήν την ανθρώπινη εικόνα!
Έτσι δεν μπορώ παρά να ανησυχώ! Να ανησυχώ ιδιαίτερα και να σκέπτομαι πόσο επικίνδυνος είναι για την Πατρίδα μου αυτός ο μαέστρος της πολιτικής επιστήμης!
Όταν στην Ελλάδα οι ηγήτορές της είναι ακόμη μαθητευόμενοι στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα.
Όταν η Ελλάδα το 2017 και το 2018 βίωσε δυο τεράστιες καταστροφές και δεκάδες θύματα από φωτιές και πλημύρες και οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας έλαμπαν διά της απουσίας τους. Πιο συγκεκριμένα:
Κατά τις πρωινές ώρες της 15ης Νοεμβρίου του 2017, μετά από έντονη βροχόπτωση, μία “ξαφνική πλημμύρα” έπνιξε τη Δυτική Αττική και περισσότερο την Μάνδρα, την Νέα Πέραμο, την Μαγούλα και την Ελευσίνα, προκαλώντας τον θάνατο 24 ατόμων, ενώ υπήρξαν και μεγάλες υλικές καταστροφές. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πλημμύρα στην Αττική με βάση τον αριθμό των νεκρών.
Στις 23 Ιουλίου 2018 δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Αττική, η πρώτη στην Κινέττα και η δεύτερη κοντά στο Νταού Πεντέλης. Στη δεύτερη περίπτωση η πυρκαγιά επεκτάθηκε και πέρασε μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Από τις δύο πυρκαγιές καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές χιλιάδες σπίτια ενώ κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους (πληροφορίες από την ηλεκτρονική Βικιπαίδεια).
Στο διάστημα που μεσολάβησε αυτών των καταστροφών που ήταν η Περιφερειακή και Κεντρική Εξουσία της Πατρίδος μας; Πού ήταν η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, από τα υψηλότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Πού ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Είχαν κρυφτεί στα λαγούμια τους, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν κατάματα τον ελληνικό λαό που θρηνούσε τους δικούς του ανθρώπους. Εμφανίστηκαν μετά από πολλές ημέρες και προσπάθησαν να κάνουν το “μαύρο – άσπρο” μέσα στη δυστυχία των ανθρώπων που θρηνούσαν το χαμό των δικών τους ανθρώπων! Καταλάβατε γιατί ανησυχώ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive