Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Η Ιταλία στο βηματισμό του Ερντογάν την ώρα που το πρώτο “να τα βρούμε” με την Τουρκία ακούστηκε


Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ιταλία στο βηματισμό του Ερντογάν την ώρα που το πρώτο “να τα βρούμε” με την Τουρκία ακούστηκεΗ Ιταλία ακολουθεί την Τουρκία στις εξελίξεις στη Λιβύη κι απ΄ ότι φαίνεται αυτό είναι μόνο η αρχή. Η συνάντηση Ερντογάν-Κόντε επιβεβαίωσε τις “υποψίες”. Την Κυριακή στο Βερολίνο όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα συζητήσουν για τη Λιβύη. Εξαιρείται η Ελλάδα που δεν έλαβε πρόσκληση. Την ίδια ώρα το πρώτο δημόσιο “βρείτε τα με την Τουρκία”, εκστομίστηκε από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα ,Τζέφρι Πάϊατ…
Η τελευταία εξέλιξη που δείχνει ότι στην περιοχή γίνονται πολλά και σημαντικά είναι η συνάντηση στη Μόσχα του επικεφαλής της ΜΙΤ με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας!  Αυτά είναι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που δεν αμφισβητούνται. Όπως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι στην Αθήνα τα “φλέγοντα” ζητήματα που απασχολούν είναι η ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες!  Το μεν πρώτο θέμα είναι ανεξήγητο ,γιατί προκαλεί τόση ένταση, όταν είναι γνωστό ότι οι αρμοδιότητες που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ανύπαρκτες…  Για το δεύτερο, είναι αστείο και να το συζητάμε. Ο μοναδικός πειστικός λόγος για πρόωρες εκλογές -συζήτηση που γίνεται 6 μήνες μετά από τις τελευταίες- θα ΄ναι να προκύψει κάποιο πολύ σοβαρό εθνικό θέμα. Δυστυχώς όπως φαίνεται είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απίθανο. Είναι όμως βέβαιο ότι το εθνικό θέμα που θα προκύψει δεν θα ΄ναι ευχάριστο.  Θα ΄ναι πιο χρήσιμο να μη σπαταλάμε δυνάμεις και ενέργεια στο εσωτερικό της χώρας με θέματα που είναι ανούσια σε σχέση με όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στα εθνικά μας θέματα. Το ερώτημα είναι πως θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό του καθενός νομίζουμε, είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει σιωπηλή στην εμφανή πλέον προσπάθεια απομόνωσης της από συζητήσεις,συναντήσεις και επαφές που έχουν να κάνουν με τα συμφέροντα της. Ειδικά μετά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, από τις οποίες δεν φαίνεται να έχουμε λάβει τίποτα περισσότερο απ΄ αυτό που ο κ.Πάϊατ μας είπε χθες: να τα βρούμε.  ΄Εχουμε αποφασίσει “να τα βούμε”; Δεν νομίζουμε. Γι΄ αυτό και θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα ασήμαντα και να ασχοληθούμε με πιο ενεργητικό τρόπο με τα σημαντικά που γίνονται γύρω μας, χωρίς την παρουσία μας που θα ΄πρεπε να την θεωρούν όλοι δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive