Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ. ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ. Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ να εγκαταλείψουν «αμέσως» τη χώρα

Οι ΗΠΑ ζητούν από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ να εγκαταλείψουν «αμέσως» την χώρα, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μετά την δολοφονία του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί...

Το βράδυ της Πέμπτης, τρεις ρουκέτες από μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος έπληξαν την αυτοκινητοπομπή του πιο ισχυρού στρατηγού του Ιράν, ενώ συμμαχικές δυνάμεις της PMU (Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης) τον μετέφεραν από το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Το χτύπημα ήρθε λίγες ώρες μετά την επίθεση φιλοϊρανών διαδηλωτών στην αμερικανική πρεσβεία στην ίδια πόλη και το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τα ξημερώματα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν αυτός που είχε διατάξει την εξόντωση του υποστρατήγου των Φρουρών της Επανάστασης.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε ότι η χώρα του θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του Σουλεϊμανί. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά τώρα από τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν με κάθε μέσο από τη χώρα εξαιτίας της «αυξημένης έντασης στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή».
«Λόγω της επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία (στη Βαγδάτη) που υποστηρίχθηκε από το Ιράν, όλες οι προξενικές δραστηριότητες αναστέλλονται. Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν πρέπει να προσεγγίζουν την πρεσβεία», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
: Due to heightened tensions in Iraq and the region, we urge U.S. citizens to depart Iraq immediately. Due to Iranian-backed militia attacks at the U.S. Embassy compound, all consular operations are suspended. U.S. citizens should not approach the Embassy.
Προβολή εικόνας στο Twitter
12,1 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
: U.S. citizens in Iraq or concerned about loved ones in Iraq can contact the Department of State at 202-501-4444 or toll-free in the U.S. at 888-407-4747. Avoid the U.S. Embassy in . Monitor local and international media for updates.
Προβολή εικόνας στο Twitter
772 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία με την οποία συμβουλεύει τους Γάλλους πολίτες να μείνουν μακριά από συγκεντρώσεις και πολυκοσμία στο Ιράν. «Να είστε συνετοί και διακριτικοί», τονίζεται χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως θα ήταν καλό να μην τραβούν ούτε φωτογραφίες σε δημόσιους χώρους.
Η Ρωσία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους Ιρανούς μετά τον βομβαρδισμό «Θεωρούμε πως η δολοφονία του Σουλεϊμανί από αμερικανικό πυραυλικό χτύπημα στα προάστια της Βαγδάτης […] θα οδηγήσει στην κλιμάκωση της έντασης της περιοχής», δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο TASS. «Ο Σολεϊμανί υπηρετούσε με αφοσίωση την προστασία των εθνικών συμφερόντων του Ιράν. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στον ιρανικό λαό».
Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν στην επίθεση, ανάμεσά τους και ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, δεύτερος τη τάξει στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης. Στην Βαγδάτη, πολίτες που τρέφουν αντι-ιρανικά συναισθήματα πανηγύρισαν την δολοφονία του Σουλεϊμανί ενώ στο Ιράν χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στον δρόμο για να θρηνήσουν τον θάνατό του και να διαμαρτυρηθούν κατά των ΗΠΑ. Λίγες ώρες μετά το χτύπημα, τα ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως την θέση του Σουλεϊμανί ανέλαβε ο υπαρχηγός Μπριγκ Τζεν Ίσμαηλ Γκαανί.

www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive