Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Εντελώς "ΤΥΧΑΙΑ" ΑΝΗΜΕΡΑ του Αγίου Αθανασίου έπιασε φωτιά ο παλαιότατος ναός - μνημείο του Αγ. Αθανασίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. ΦΩΤΟ

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Ιερό Ναό του Άγιου Αθανάσιου, το σύμβολο του Ευόσμου, διότι είναι ο πιο παλιός ναός στη Δυτική Θεσσαλονίκη.   Σύμφωνα με ανάρτηση του Χρήστου Δεμερτζή στο facebook, ξέσπασε πριν λίγη ώρα φωτιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου...

Συγκεκριμένα, “έπιασε” φωτιά ένας μέρος της κεραμοσκεπής στο γραφείο που υπάρχει στον ναό, αλλά με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής η ζημιά ήταν μικρή.
Επιπλέον, είναι ο παλαιότερος μεταβυζαντινός ναός της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο ναός του Αγίου Αθανασίου είναι το σύμβολο του Ευόσμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Έχει ανακηρυχθεί με υπουργική απόφαση ιστορικό διατηρητέο μνημείο και στο τέμπλο του βρίσκονται μερικές από τις πιο παλιές εικόνες που χρονολογούνται όλες από το έτος 1819.
Δείτε την ανάρτηση παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive