Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Τεράστιος κίνδυνος για την Ελλάδα από τους σεισμούς στην Τουρκία – Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε


Καλούν την χώρα μας να θέσει άμεσα ζήτημα προς πάσα κατεύθυνση... Από χθες το βράδυ, μετά τον φονικό σεισμό στην επαρχία Ελαζίγ, έχουν πληθύνει οι φωνές που καλούν την Ελλάδα να θέσει θέμα στην κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου των Τούρκων στο Akkuyu....
  Το πολυδάπανο έργο δεκάδων δισεκατομμυρίων, του πυρηνικού εργοστασίου Akkuyu στην επαρχία Mersin στο Μπουγιουκετσελί, στην νότια ακτή της Τουρκίας, πραγματώνεται σε μια σεισμογενή χώρα (πάνω από το ρήγμα της Ανατολίας) υπό τις αντιδράσεις κατοίκων της γείτονας για την δημιουργία μιας τέτοιας επικίνδυνης εγκατάστασης δίπλα στα σπίτια τους.  Πολλοί εκτιμούν, λοιπόν, πως η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας, θα προκαλέσει κάποια στιγμή τεράστιο θέμα σε όλη τη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.  Μετά και τον χθεσινό σεισμό, έχουν πειστεί αρκετοί πως η Άγκυρα δεν δύναται να παίζει με τις ζωές των πολιτών των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ελλάδας, καθώς αντιλαμβάνεστε τι έχει να συμβεί, αν το πυρηνικό εργοστάσιο πάθει κάτι.  Η ρωσική εταιρεία Rosatom, η οποία έχει αναλάβει το έργο, ξεκίνησε μεν την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου αλλά προέκυψε εμπόδιο. Συγκεκριμένα, η Τουρκική Αρχή Ατομικής Ενέργειας (TAEK) ανακάλυψε ρωγμές στα θεμέλια.  Η Κύπρος έχει εκφράσει ήδη την ανησυχία της, για τον ανεγειρόμενο πυρηνικό σταθμό στο Akkuyu, καθώς βρίσκεται μόλις 64 χιλιόμετρα από τα παράλια της Μεγαλονήσου.   Τότε είχε προβεί σε παραστάσεις και διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση.  Έλληνες σεισμολόγοι έχουν, κατά καιρούς, δηλώσει δημόσια πως η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσει την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην εν λόγω περιοχή, διότι οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι.  Για όλους αυτούς τους λόγους αναφέρεται πως η Ελλάδα πρέπει να θέσει το ζήτημα προς πάσα κατεύθυνση.  Δείτε στον παρακάτω χάρτη που έγινε ο σεισμός και που είναι το σημείο κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive