Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Στοιχεία σοκ! 127.000 !! λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα το 2019! Εκρηκτικό το πρόβλημα!

Εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον το μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς τα πραγματικά νούμερα εμφανίζουν πελώρια μεγέθη, που ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα! Εξακριβωμένες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό εκείνων που εισήλθαν παρανόμως στη χώρα το 2019 στις 127.000 χιλιάδες(!)...
εκ των οποίων η μεγίστη πλειοψηφία αποτελείται από παράτυπους μετανάστες και μόνον μια ελαχίστη μειοψηφία από πρόσφυγες πολέμου.
Η κατάσταση στα νησιά της πρώτης γραμμής υποδοχής έχει ξεπεράσει κάθε περιθώριο ελέγχου. Οι τοπικές κοινωνίες είναι έτοιμες να… στασιάσουν εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης, γιατί δεν αντέχουν να βιώνουν μια καθημερινότητα μέσα στην οποία βυθίζονται στην απελπισία. Την στιγμή που οι κυβερνητικές υπηρεσίες προσπαθούν να μετακινήσουν μέσα σε μια εβδομάδα π.χ. δύο χιλ. παράτυπους μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου προς την ενδοχώρα, καταφθάνουν μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα 3 χιλ. περισσότεροι από τις ακτές της Τουρκίας, καλλιεργώντας ένα αίσθημα ασφυξίας και απελπισίας στους τοπικούς πληθυσμούς!
Παράλληλα, στην Ελληνική ενδοχώρα ξεσηκώνονται οι υπόλοιποι τοπικοί πληθυσμοί, αντιδρώντας στα νέα Hot Spots, που δημιουργούνται στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα και η Frontex αφήνει τα λιγοστά περιπολικά της να πραγματοποιούν λίγες βόλτες στη θάλασσα, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
Το άμεσο μέλλον προβλέπεται ακόμη περισσότερο δυσοίωνο. Γιατί δεν έχει αρχίσει ακόμη στη Συρία η τελική έφοδος των στρατευμάτων του Άσαντ εναντίον της περιοχής του Ιντλίμπ, η οποία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των Σουνιτών Τζιχαντιστών, τους οποίους προστατεύει η Τουρκία. Στην ίδια περιοχή όμως έχουν βρεί καταφύγιο και πάνω από 2 εκατ. άμαχοι, οι οποίοι με την ένταση του πολέμου θα υποχρεωθούν να κινηθούν προς την πλευρά της Τουρκίας και μέσω θαλάσσης προς τα Ελληνικά νησιά.

1 σχόλιο:

  1. Προσφυγικό: Διπλασιάστηκαν οι αφίξεις τον Δεκέμβριο του 2019 σε σχέση με το 2018...Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα τον προηγούμενο μήνα σε 190 περιστατικά συνελήφθησαν 6760 πρόσφυγες – μετανάστες και 7 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 37 σκάφη

    https://www.tovima.gr/2020/01/17/society/prosfygiko-diplasiastikan-oi-afikseis-ton-dekemvrio-tou-2019-se-sxesi-me-to-2018

    ''Την ίδια στιγμή που παραγωγικοί φορείς και εκπρόσωποι σωματείων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο προετοιμάζονται για τις διήμερες κινητοποιήσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζουν οι συλλήψεις προσφύγων και μεταναστών τον Δεκέμβριο του 2019 που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.
    Ειδικότερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα τον προηγούμενο μήνα σε 190 περιστατικά συνελήφθησαν 6760 πρόσφυγες – μετανάστες και 7 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 37 σκάφη. Τον ίδιο μήνα του 2018 σε 88 περιστατικά συνελήφθησαν 3138 πρόσφυγες – μετανάστες, 12 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 10 σκάφη και ένα όχημα.

    Επιπροσθέτως τον Δεκέμβριο του 2019 σε 101 περιστατικά παράνομης εξόδου από τη χώρα μας συνελήφθησαν 203 μετανάστες και 25 διακινητές. Τον Δεκέμβριο του 2018 σε 91 αντίστοιχα περιστατικά συνελήφθησαν 261 μετανάστες και 17 διακινητές.
    Εν τω μεταξύ από τις 07.00 της Πέμπτης έως την ίδια ώρα την Παρασκευή δεν κατεγράφη κανένα περιστατικό έρευνας – διάσωσης στο Αιγαίο ενώ κατεγράφη η αποβίβαση 22 προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive