Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Ο εγκλεισμός λόγω της μικρής ευφυΐας. Γράφει ο Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του ΕΙΕ

Ο εθνικός βαθμός ευφυΐας χαρακτηρίζει την ικανότητα των λαών να αντιλαμβάνονται τη δυναμική των κοινωνικών και τεχνολογικών αλλαγών, και να κατανοούν και να επεξεργάζονται τη διαθέσιμη πληροφορία.

Ο εθνικός βαθμός ευφυΐας δεν βασίζεται σε γενετικές προδιαγραφές, αλλά είναι προϊόν εθνικής πολιτικής που αφορά την Παιδεία και την εκπαίδευση. 
Ο μέσος βαθμός ευφυΐας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 99, όταν στην Ελλάδα είναι μόλις 92, με τάση περαιτέρω καθόδου λόγω της φυγής των ικανότερων Ελλήνων στο εξωτερικό και της αντίστοιχης αντικατάστασής τους με πληθυσμούς από χώρες με χαμηλή ποιότητα εκπαίδευσης, διαδικασία για την οποία ο πρωθυπουργός της χώρας είναι υπερήφανος. Οι λαοί με χαμηλό δείκτη ευφυΐας αδυνατούν να αντιληφθούν τις κοινωνικές και γεωπολιτικές αλλαγές, τις οποίες πάντα επιφέρει ο τεχνολογικός μετασχηματισμός, συνεπώς είναι ...
καταδικασμένοι να εξαφανιστούν, μετατρεπόμενοι σε οικονομικούς σκλάβους, αφού πρώτα απολέσουν το σύνολο της οικονομικής τους ευρωστίας και της εδαφικής τους κυριαρχίας.

Η διαδικασία αυτή στην ιστορική εξέλιξη αναφέρεται ως «enclosure», δηλαδή ως «περιορισμός – αποκλεισμός», «εγκλεισμός» ή «περικύκλωση», και για πρώτη φορά περιέγραψε την κατάσταση όπου βρέθηκαν οι αγροτικοί πληθυσμοί της Βρετανίας από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα, όταν οι ελίτ σταδιακά δήμευσαν την αγροτική ιδιοκτησία και μετέτρεψαν τους ελεύθερους ιδιοκτήτες γης σε «έγκλειστους» βιομηχανικούς εργάτες, χωρίς τα θύματα να μπορέσουν να αντιληφθούν τι τους συνέβαινε ώστε να αντιδράσουν.

Οι ερυθρόδερμοι στην Αμερική επίσης δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν την κοινωνική και τεχνολογική υπεροχή των λευκών εποίκων, και συνεπώς η αδυναμία τους ήταν η αιτία της εξαφάνισής τους, ενώ η κατάσταση «εγκλεισμού» τους είναι γνωστή ως το «σύνδρομο του σιδερένιου αλόγου». 

Ο ισλαμικός κόσμος, επίσης, μόλις την τελευταία εικοσαετία βγήκε από την κατάσταση εγκλεισμού, επειδή κατανόησε ότι η τεχνογνωσία και η τεχνολογική υπεροχή του Ισραήλ είναι αυτές που του παρέχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Στον αντίποδα, ο ελληνικός λαός δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι το σύνολο του μεταπολιτευτικού συστήματος εξουσίας τον οδήγησε στην καταστροφή και την ταπείνωση, ενώ οι διεθνιστικές πολιτικές, οικονομικές και πνευματικές ελίτ, λόγω του συγκριτικά χαμηλού δείκτη ευφυΐας τους και της απουσίας εθνικής συνείδησης, συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες ελίτ της Τουρκίας και της Ευρώπης, ευρίσκονται ακόμα στην κατάσταση εγκλεισμού, αδυνατώντας να κατανοήσουν τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς και τις αλλαγές που επιφέρει η 4η Τεχνολογική επανάσταση της ρομποτικής.

 
Οι ελίτ στην Ελλάδα είναι ανίκανες να αντιληφθούν πόσο αναγκαία είναι η άμεση μετάβαση της χώρας από την κατάσταση του «τεχνολογικού αναλφαβητισμού» στην κατάσταση του «ρομποτικού κράτους ιπτάμενων μηχανών (drones)» ή, αλλιώς, στη μετάβαση στην «αυτοκρατορία των αρπακτικών», όπως ονομάζονται στην επιστήμη της γεωπολιτικής τα έθνη και τα κράτη που κατέχουν τη ρομποτική τεχνολογία των ιπτάμενων μηχανών.

Επίσης, οι ελληνόφωνοι πολιτικοί, οι ελίτ, καθώς και ο πολυπληθής στρατός των ίδιων καλοπληρωμένων συμβούλων και παρασυμβούλων, που διαχρονικά πλαισιώνουν το σύστημα εξουσίας και τη λήψη των αποφάσεων, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι ο τεχνολογικός μετασχηματισμός συνεπάγεται, εκτός των άλλων, την αμυντική θωράκιση της χώρας με ελάχιστα έξοδα, λόγω της μαζικής χρήσης ιπτάμενων ρομποτικών μηχανών, οι οποίες νομοτελειακά επιβάλλουν την απόλυτη στρατιωτική κυριαρχία και την κοινωνική μετάβαση από την κατάσταση του πολίτη-επιδοματία στην κατάσταση του πολίτη-τεχνολόγου. 

Η αδυναμία μετάβασης θα διαιωνίσει την κατάσταση εγκλεισμού, με αποτέλεσμα την κατάληξη της χώρας στα σκουπίδια της Ιστορίας.

 
Αντιθέτως, στην κατάσταση απεγκλεισμού ευρίσκονται οι πολιτικοί και οι ελίτ της Τουρκίας, επειδή κατανόησαν ότι, αφενός, η αμερικανική στρατιωτική κυριαρχία στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, καθώς και σε άλλες περιφερειακές στρατιωτικές επιχειρήσεις υλοποιήθηκε μέσω των ιπτάμενων ρομποτικών μηχανών, αφετέρου ότι οι ιπτάμενες ρομποτικές μηχανές θα αποτελούσαν το απόλυτο στρατηγικό όπλο κυριαρχίας στην περιοχή του Αιγαίου Πελάγους.

 

Οι Τούρκοι, λοιπόν, μέσα σε μία δεκαετία σχεδίασαν και κατασκεύασαν με ίδια μέσα την πρώτη γενιά των ιπτάμενων μηχανών, ενώ η δεύτερη γενιά σήμερα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους, ώστε σε περίπτωση σύρραξης οι χειριστές τους να τους κατευθύνουν ταυτόχρονα εναντίον εκατοντάδων ελληνικών στόχων στα νησιά και στην ενδοχώρα από τις αίθουσες ελέγχου της Άγκυρας, διασκεδάζοντες ασφαλείς στα μετόπισθεν με τον ίδιο τρόπο που διασκεδάζουν οι έφηβοι στο Playstation.

Συμπερασματικά...
 η χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια ευρίσκεται σε κατάσταση εγκλεισμού, αδυνατώντας να κατανοήσει τις διεθνείς εξελίξεις και τη σχέση γεωπολιτικής και τεχνολογίας, επειδή τις δομές της εξουσίας, της κοινωνίας, της σκέψης και της επιστήμης κατέχουν τα ίδια άτομα περιορισμένης ευφυΐας και αντίληψης, που διαιωνίζουν την ίδια μεταπολιτευτική πνευματική σαπίλα και τις ίδιες ιδέες εδώ 45 χρόνια.

4 σχόλια:

  1. ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 διεθνή***
    Στην Αυστρία ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος των Ελευθέρων Γ. Χάιντερ σε συνέντευξή του στο αυστριακό πρακτορείο «ΑΡΑ» αναφέρει με νόημα, ότι «η πολιτική της Ε.Ε. πραγματώνεται αποκλειστικά στα Συμβούλια των Υπουργών, όπου για τις αποφάσεις είναι απαραίτητη η ομοφωνία» Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του αναφέρει ότι» η Ε.Ε. θα συνηθίσει γρήγορα στην παρουσία των Ελευθέρων στα υπουργικά όργανά της».
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ σε δηλώσεις του αναφέρει και τα εξής: «Είμαι πεπεισμένος ότι η αυστριακή κυβέρνηση πρόκειται να είναι πολύ προσεκτική όσον αφορά τη στάση της εναντίον του ρατσισμού. Αυτό αποκτά ζωτική σημασία για μας, καθότι υπάρχει μια σημαντική τουρκική κοινότητα στη χώρα αυτή».
    Στην πόλη Κόσοβσκα του Κοσσυφοπεδίου συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των Αλβανοφώνων και Σέρβων. Οι άνδρες της Διεθνούς Ειρηνευτικής Δύναμης (KFOR) καταβάλλουν έντονες προσπάθειες προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα(η πόλη είναι διαιρεμένη στα δύο).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν, με αφορμή τη συμμετοχή των Ακροδεξιών στη νέα αυστριακή κυβέρνηση λέει: «όποιος γνωρίζει ιστορία, θα πρέπει να ανησυχεί για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αυστρία».
    ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης δευτερολογώντας στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Θέσεων του Κινήματος λέει και τα εξής: «Η Ελλάδα σήμερα είναι θωρακισμένη οικονομικά, θωρακισμένοι πολιτικά, θωρακισμένη στις διεθνής σχέσεις, θωρακισμένη αμυντικά. Η Ελλάδα σήμερα είναι ασφαλής και ισχυρή χώρα». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κ. Σημίτης κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι έχουν κάνει ένα «μέτωπο άρνησης». Συνεχίζοντας λέει ότι στο «μέτωπο» αυτό «συμμετέχουν ακραίοι εθνικιστές μαζί με πρώην διεθνιστές, νεοφιλελεύθεροι μαζί με αυτοαποκαλούμενους κομμουνιστές, όλοι μαζί όπου μπορούν να εμποδίσουν»(οι σύνεδροι εγκρίνουν ομόφωνα τη Διακήρυξη και το κείμενο θέσεων).
    Σε δηλώσεις που κάνει από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας λέει και τα εξής: «Ο λαός θα δώσει ηχηρό ράπισμα στις ηγεσίες και των δύο μεγάλων κομμάτων και σους ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών και εντύπων, που επειδή έχουν λεφτά νομίζουν ότι θα μπορέσουν να τον εγκλωβίσουν στο δίπολο ΠΑΣΟΚ Ή ΝΔ, προβάλλοντας κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ λέει μεταξύ άλλων: «Φτιάχνουν αριθμούς με την φαντασία τους και τους σερβίρουν σαν μετρήσεις και αναλύσεις των τάσεων της κοινής γνώμης. Με αναγωγές επί αναγωγών, με μεθόδους επιστημονικά απαράδεκτες, προσπαθούν να πλάσουν ψεύτικες εικόνες για να επηρεάσουν όσο μπορούν , να τροοκρατήσουν και να εκβιάσουν . Τα ξέρουμε πια τα τερτίπια τους. Είναι παιχνίδια των φοβισμένων και πληρωμένων . Των ηττημένων και των φερεφώνων τους».
    Ολοκληρώνονται στην Αθήνα οι εργασίες του Διαρκούς(Εκλογικού)Συνεδρίου του Συνασπισμού. Οι σύνεδροι εγκρίνουν ομόφωνα την Εκλογική Διακήρυξη του Κόμματος (Ο Ν. Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του αναφέρει ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τον προοδευτισμό)….
    Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις που κάνει στο Βόλο: «Το ΚΚΕ ζητεί από το λαό εν όψει των εκλογών της 9ηςΑπριλίου είναι να υπερασπισθεί το δικό του κατώφλι, αυτό που θα τον οδηγήσει στη λεωφόρο της αντίστασης και κυρίως της αντεπίθεσης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Η μέχρι σήμερα υπουργός εξωτερικών της Φιλανδίας Τάρια Χάλονεν εκλέγεται (Β’ γύρο προεδρικών εκλογών) πρόεδρος της χώρας. Με τη καταμετρημένο το 98,5% των ψήφων η Χάλονεν συγκεντρώνει το 51,7%, ενώ ο αντίπαλος της Ε. Αχό συγκεντρώνει το 48,3%(η Χάλονεν προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα).
    Στη Τεχεράνη η οργάνωση «Μουτζχεντίν του Λαού» εξαπολύουν ρουκέτες εναντίον του προεδρικού μεγάρου(χάνει τη ζωή του ένα άτομο και τραυματίζονται άλλα πέντε – κρατική τηλεόραση του Ιράν μεταδίδει ότι οι «Μουτζαχεντίν του Λαού» επιδιώκουν να προκαλέσουν αναταραχή «εν όψει» των επικείμενων βουλευτικών εκλογών).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Αυστριακός ακροδεξιός ηγέτης Γ. Χάιντερ απειλεί με κοινοβουλευτική έρευνα (με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας) αν αποδειχθεί ότι κάποιοι (Αυστριακοί) πολιτικοί ηγέτες ¨κινητοποίησαν τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον μας(του κόμματος του0 και εναντίον της αλλαγής στην Αυστρία».
    Συνεχίζεται η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε σε αεροπλάνο «Μπόιγκ 727» της αφγανικής εταιρίας «Αριάνα»(το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Καμπούλ – ΜΑΖΆΡ Σαρίφ. Οι αεροπειρατές οδήγησαν το αεροπλάνο σε αεροδρόμιο της Τασκένδης στο Ουζμπεκιστάν, αργότερα σε αεροδρόμιο της Μόσχας – υπολογίζεται ότι στο αεροδρόμιο επιβαίνουν 178άτομα – απελευθερώθηκαν λίγα)..
    Μεταδίδεται από την Μόσχα ότι το μεσημέρι της Παρασκευής η ρωσική σημαία κυματίζει στο κτίριο της τσετσενικής κυβέρνησης(και έδρα του προέδρου της Τσετσενίας Α. Μασχαντοφ) στο Γκρόζνι. Σε δηλώσεις που κάνει ο προσωρινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν, αναφέρει ότι η επιχείρηση για την απελευθέρωση του Γκρόζνι ολοκληρώθηκε»(πολλοί κάνουν λόγο για «πύρρειο» νίκη των Ρώσων –ο ανταρτοπόλεμος φαίνεται βέβαιος).
    Δευτέρα 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2000
    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος επικρίνοντας τη στάση της ΕΡΤ, αυτές τις ημέρες δηλώνει: «Απέδειξε ότι αποτελεί κομματικό παραμάγαζο της κυβέρνησης, ότι δεν υπηρετεί την ενημέρωση, αλλά την αποπληροφόρηση και τη παραπληροφόρηση, ότι υποτάχθηκε στον άκρατο κομματισμό και ακολουθεί πρακτικές αυταρχικών αντιδημοκρατικών καθεστώτων»(τη στάση της ΕΡΤ επικρίνει επίσης το ΔΗΚΚΙ και ο Συνασπισμός).
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας καλεί τον ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλο να μην υπογράφει το Διάταγμα για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών(λέει ότι ο λόγος που επικαλέσθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές παραβιάζει το Σύνταγμα). Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του λέει: «Το ΔΗΚΚΙ έχει μέτωπο μόνο εναντίον του νεοφιλελευθερισμού». Λέει τέλος: «Μπήκαμε στον αστερισμό της δικτατορίας των μεγάλων ΜΜΕ και των στημένων δημοσκοπήσεων».
    Ο πρόεδρος των φιλελευθέρων Στ. Μάνος επισκέπτεται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο(όπως γράφεται ο Στ. Μάνος δήλωσε, μεταξύ άλλων στον Κ. Στεφανόπουλο ότι στην ψηφοφορία που θα γίνει αύριο στη βουλή για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας θα ψηφίσει υπέρ - του Στεφανόπουλου).
    Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη , αναφερόμενη στο θέμα της συμμετοχής ή μη του Δημάρχου Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ λέει: «»Ο κ. Αβραμόπουλος πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα τι θα κάνει. Το γεγονός ότι δημιουργείται μια εικόνα με τις μισές εφημερίδες να γράφουν πως έρχεται στην ΝΔ και τις άλλες μισές να γράφουν το αντίθετο, είναι κάτι που δεν τιμά ούτε την ίδια την πολιτική ούτε όσους συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα».
    Αύξηση κατά 2,05% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο των Αθηνών, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.489,30 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δευτέρα 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2000 διεθνή
    Συνεχίζονται στη Γενεύη οι εκ του «σύνεγγυης» συνομιλίες για το Κυπριακό. Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης αναφέρει τα ακόλουθα: «Πιστεύω ότι τα Ηνωμένα Έθνη αντιλήφθηκαν καλά τις θέσεις μας. Δεν μπορώ να πω εάν είμαι ικανοποιημένος από τις συνομιλίες, γιατί δεν ξέρω τι είπε η άλλη πλευρά. Για τα Ηνωμένα Έθνη υπήρξε πρόοδος σε αυτόν το γύρο, γιατί τώρα ξέρουν τις θέσεις μας. Δεν μας είπαν όμως εάν το χάσμα μίκρυνε ή μεγάλωσε». Σε δηλώσεις που κάνει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γ. Κασουλίδης αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το Κυπριακό, λέει: «Δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου να γίνουν και απευθείας συνομιλίες. Χθες και σήμερα είχαμε παρασκηνιακές επαφές με όλους τους διεθνείς παράγοντες. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για αποτελέσματα. Ο γύρος αυτός ήταν χρήσιμος για να αντιληφθεί ο κ. Ντε Σότο τις απόψεις και των δύο πλευρών».
    Σε δηλώσεις που κάνει στη Γενεύη ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς αναφερόμενος στις διεξαγόμενες συνομιλίες για το Κυπριακό λέει: «Εκ του σύνεγγυης» θα είναι και οι συνομιλίες του τρίτου γύρου. Εάν θα μετατραπούν σε απευθείας εξαρτάται από την πορεία τους.
    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για θέματα που σχετίζονται με την Τσετσενία Σ. Γιαστρεζέμπσκι σε δηλώσεις του αναφέρει ότι πέντε έως οκτώ χιλιάδες Τσετσένοι αντάρτες βρίσκονται στα βουνά, στο νότιο τμήμα της Τσετσενίας (Ο πρόεδρος της τσετσενίας Α. Μασχάντοφ σε συνέντευξή του αναφέρει ότι η μάχη για το Γκρόζνι δεν τελείωσε - την πόλη «θα την ανακτήσουμε αργότερα»).
    Διεξάγεται στην Κροατία ο Β’ γύρος των προεδρικών εκλογών. Όπως μεταδίδεται από το Ζάγκρεμπ βέβαιος νικητής είναι ο Στίπε Μέσιτς(τη νίκη του αναγνωρίζει και ο αντίπαλός του Ντρ. Μπούντιζα).
    Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ουίλ Κοέν σε δηλώσεις του αναφέρει ότι, όπως αποδείχθηκε, το πετρέλαιο που μετέφερε το ρωσικό πετρελαιοφόρο «Βολγκονέφτ 147»ήταν ιρακινό(το πλοίο παραβίασε το εμπάργκο που είχε επιβληθεί εις βάρος του Ιράκ – ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η ευθύνη βαρύνει την πλοιοκτήτρια εταιρεία και όχι το ρωσικό κράτος).
    Άγνωστοι δολοφονούν στο Βελιγράδι (μέσα σε εστιατόριο) τον Γιουγκοσλάβο υπουργό άμυνας Πάβλε Μπουλάτοβιτς.
    Σε έκθεση της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Human Right Watch» που αναφέρεται στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρούνται και τα εξής: «Η έρευνα έδειξε ότι το ΝΑΤΟ διέπραξε παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπίνου δικαίου»(σε διαφορετικά επεισόδια σκοτώθηκαν τουλάχιστον 500 άμαχοι).
    Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μπενίτα Φερέρο-Βόλντερ δηλώνει: «Σε καμία περίπτωση δεν είμαι έτοιμοι να κάνω χρήση του βέτο, γιατί αυτό δεν θα χρησίμευε σε τίποτα. Είμαι απολύτως υπέρ της διεύρυνσής, συμπεριλαμβανομένης της διεύρυνσης με την Τουρκία, εάν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις».
    Συνεχίζεται το δράμα των επιβατών και των μελών του πληρώματος(υπολογίζονται σε 157 άτομα – αεροπειρατές απελευθέρωσαν αριθμό ομήρων) του αφγανικού αεροπλάνου που έχει καταληφθεί από Αφγανούς αεροπειρατές(το αεροπλάνο βρίσκεται στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου - η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ζητά από την Βρετανία να λύσει το πρόβλημα με επέμβαση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive