Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Νέο επεισόδιο μεταξύ Αφγανών στο hot spot του Κατσικά

Iωάννινα: Επαναλειτουργεί η δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Λίγες μέρες μετά την συμπλοκή και τον τραυματισμό τεσσάρων Αφγανών από έναν μεθυσμένο συμπατριώτη τους, ένα νέο αιματηρό επεισόδιο προκάλεσε αναστάτωση στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον Κατσικά Ιωαννίνων...
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τέσσερις Αφγανούς που διαμένουν στον καταυλισμό, οι οποίοι επιτέθηκαν σε έναν 25χρονο ομοεθνή τους με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο πρόσωπο με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι. Αμέσως μετά, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται, καθώς τα στοιχεία τους είναι γνωστά στις αρχές.  Στις 9 Δεκεμβρίου ένας Αφγανός που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης συνεπλάκη με τέσσερις ομοεθνείς του και τους τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο, όπου δύο παρέμειναν για νοσηλεία. Ο δράστης συνελήφθη το πρωί της επομένης, ενώ ακολούθησε ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας στο hot spot.  Κατά τις έρευνες που έγιναν στα καταλύματα κατασχέθηκαν ένας μπαλτάς, μια σπάθα τύπου «ματσέτα» και μικροποσότητες ναρκωτικών. Συνολικά, υποβλήθηκαν σε ελέγχους 53 αλλοδαποί και προσήχθησαν 11, από τους οποίους συνελήφθησαν οκτώ. Πέντε από αυτούς οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, δυο για κατοχή ναρκωτικών και ένας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

6 σχόλια:

  1. ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης συμμετέχει στη Σύνοδο των ηγετών των Βαλκανικών χωρών που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι. Σε δηλώσεις που κάνει ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος της συνόδου λέει τα εξής; «Σε αυτή τη συνάντηση, στη διαδικασία την οποία εμείς ξεκινήσαμε, η Ελλάδα παίζει ένα σημαντικό ρόλο για να δημιουργεί συναινέσεις, για να δημιουργεί κατευθύνσεις, να δείχνει δυνατότητες συνεργασίας. Και η ιδέα του συμφώνου Σταθερότητας είναι μια ιδέα η οποία προήλθε και με τη δική μας συμβολή και η ανάγκη σηματοδοτήθηκε μια με τη δική μας προσφορά και εδώ τονίσαμε ότι όλα να γίνουν συγκεκριμένα. Δεν φθάνει όπως να υπογράψουμε χαρτιά συνεργασίας, πρέπει να δούμε πως θα γίνει αυτή η συνεργασία πράξη»(ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο περιθώριο της συνόδου έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Μπ. Ετσεβίτ – συζητούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος).
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης απαντώντας στο Βουκουρέστι σε ερώτηση σχετική με τις ελληνοτουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο(παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροπλάνα) λέει: «Εμείς επιμένουμε στην άποψη ότι θα πρέπει να τηρηθεί το διεθνές δίκαιο , θα πρέπει να εφαρμοσθούν οι κανόνες οι οποίοι οδηγούν σε μια καλή σχέση και συνεργασία ανάμεσα στις χώρες αι αυτό βέβαια δηλώσαμε σε σχέση με τις ενέργειες αυτές, ότι δεν είμαστε σύμφωνοι και ότι θα πρέπει η Τουρκία να αλλάξει πορεία».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στην Πάτρα, στο Προσυνέδριο του Κόμματος για την απασχόληση και την ανάπτυξη, λέει και τα εξής: «Αυτοί που κυβερνούν δηλώνου ικανοποίηση. Μας ΛΈΝΕ ΌΤΙ ΌΛΑ ΠΆΝΕ ΚΑΛΆ. Στέκονται με αυταρέσκεια μπροστά στο αποτέλεσμα της πολιτικής τους. Τους απαντούμε λοιπόν ευθέως: Η πολιτική δεν είναι λογιστική, η πολιτική είναι η μοίρα του ανθρώπου. Η πολιτική θέλει ψυχή, θέλει ανθρωπιά, θέλει λεβεντιά»(ανακοινώνει 12 άξονες για την αντιμετώπιση της ανεργίας – προβλέπει νίκης της ΝΔ στις προσεχής εκλογές).
    Σε συνέντευξη Τύπου που δίνει στην Αθήνα η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα εκθέτει της απόψεις του κόμματος της για της εκλογές της 9Απριλίου.Ομιλίες των οπαδών τους κάνουν επίσης ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας).
    Διεξάγονται στην Αθήνα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών-γυναικών.
    ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Ο Αυστριακός καγκελάριος Β. Σιούσελ σε συνέντευξή του χαρακτηρίζει «Υπερβολικές και απόλυτα αντιδημοκρατικές τις κυρώσεις που επέβαλαν οι 14χώρες –μέλη της Ε.Ε. εναντίον της χώρας του(«πάγωσαν» τις διμερείς πολιτικές επαφές). Ο Σιούσελ λέει ότι η αντίδραση εναντίον μιας μεγάλης χώρας θα ήταν «τελείως διαφορετική» (η Αυστρία είναι «μικρή» χώρα).
    Στη Βρετανία εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ δηλώνει ότι ο πρώην δικτάτορας της Χιλής Α. Πινοσέτ εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αστυνομική επιτήρηση. Συνεχίζοντας λέει: «Είναι καλά. Δεν έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο» (οπαδοί του Πινοσέτ διατύπωσαν ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο ηγέτης του «Σιν Φέιν»(πολιτική πτέρυγα του «IRA») Τζ. Άνταμς αναφέρει ότι η απόφαση του Βρετανού υπουργού αρμόδιου για τη Βόρεια Ιρλανδία Π. Μαντελσον να αναστείλει την ισχύ των Θεσμών της Αυτοδιοίκησης(επειδή ο «IRA» αρνείται μέχρι στιγμής να αφοπλισθεί), έχει εξοργίσει τους ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ(μη τήρηση των προβλέψεων της ειρηνευτικής συμφωνίας της μεγάλης Παρασκευής).
    Συνέρχονται στο Βουκουρέστι οι ηγέτες των Βαλκανικών χωρών και υπογράφουν Χάρτα Καλής Γειτονίας και Διακήρυξη Αρχών για το σεβασμό των υφιστάμενων συνόρων και την ειρηνική επίλυση των διαφορών(στη σύνοδο δεν προσκλήθηκε η Γιουγκοσλαβία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Γίνεται γνωστό ότι σε εκδήλωση της Βασιλικής Ένωσης Γιαννιτσών που έγινε στις 11/2 έστειλαν γραπτά μηνύματα 6 βουλευτές της ΝΔ.
    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος με αφορμή την αποστροφή του πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για κοινά προβλήματα με την Τουρκία δηλώνει: ‘Δεδομένου ότι η μόνη εκκρεμότητα στις σχέσεις των δύο χωρών αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, καλούμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, να διευκρινίσει ποια άλλα κοινά προβλήματα εννοεί και ποιες ακριβώς διαβεβαιώσεις έδωσε στον Τούρκο ομόλογό του».
    Γράφεται ότι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη της ομάδας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, είπε τα εξής: «ότι εξαγγέλλουμε πρέπει να είναι υλοποιήσιμο».
    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος μιλώντας στην Κέρκυρα και αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή λέει: «Πως θα διοικήσει ένα κράτος αυτός που δεν έχει διοικήσει ένα σύλλογο, έναν οργανισμό, μια Νομαρχία που είναι και σοβαρό». Ο υπ. Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ λέει: «Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει χτυπήσει κάρτα στη ζωή του, δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα. Προσόν του είναι ότι είναι ανιψιός και ότι είναι νέος σε ηλικία».
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας εγκαινιάζει επίσημα τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος του με ομιλία του στον κινηματογράφο «Ασβόρα».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στις Σέρρες λέει και τα εξής: «Οι υβριστές υπουργοί μπορεί να αισθάνονται πλούσιοι σε υπεροψία και σχέσεις εξουσίας, αλλά είναι πτωχοί σε ιδέες και κοινωνικές αξίες. Να τους χαίρεται ο κ. Σημίτης τέτοιους υπουργούς και συνεργάτες του».
    ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Γίνεται γνωστό ότι ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός(Βόρεια Ιρλανδία)κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή σχέδιο με βάση το οποίο θα προχωρήσει σε αφοπλισμό του(ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον έχει καλέσει όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να εργασθούν από κοινού προκειμένου να εφαρμοστεί πλήρως η ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε το 1998).
    Ο Ισραηλινός Υπ. Τηλεπικοινωνιών Β. Μπεν Ελιζέρ σε δηλώσεις του αναφέρει ότι αν μέχρι τον Απρίλιο δεν υπάρχει συμφωνία με το Λίβανο και τη Συρία , «η κυβέρνηση του Ισραήλ θα δώσει διαταγή για την αποχώρηση του στρατού από το Λίβανο».(μονομερείς αποχώρηση).
    Ο Αυστριακός ακροδεξιός πολιτικός ηγέτης σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Σάντεϊ Τελεγκραφ» επικρίνει έντονα τον άλλοτε πρωθυπουργό της Βρετανίας Ουίστον Τσόρτσιλ «για την απόφαση του να καταστραφούν πόλεις (Β’ Παγκόσμιος πόλεμος), όπως η Δρέσδη, όπου δεν υπήρχαν γερμανοί στρατιώτες, αλλά μόνο άμαχοι»(λέει ότι για την ίδια αιτία κατηγορείται και ο Χίτλερ).
    Γράφεται ότι καιρό συντελείται στο ποταμό Δούναβη -εντός των ορίων της Γιουγκοσλαβίας – μια φοβερή οικολογική καταστροφή(ξεκίνησε από τη βορειοδυτική Ρουμανία όταν ένα φράγμα σε ορυχείο χρυσού έσπασε και προκλήθηκε τεράστια διαρροή κυανίου – το κυάνιο μπήκε στο ποταμό Τίσα και από αυτόν στο Δούναβη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000….
    Ο πρώην πολιτευτής της ΝΔ Μ. Μανωλάκος(φιλοβασιλικός) μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πλάνετ» και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι φιλοβασιλικοί να εμφανιστούν αυτόνομα στις προσεχείς εκλογές λέει: «Αυτή η κίνηση ήδη έχει αρχίσει. Δηλαδή υπάρχουν τα κόμματα. Δεν κάνουμε άλλο κόμμα, απλώς θέλουμε οι ήδη υπάρχουσες κινήσεις να φορμαριστούν και να υπάρξει ένα τελειοποιημένο σχήμα».
    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή που δίνει στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» αναφερόμενος στον πρόεδρο της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαρά, λέει ότι είναι θέμα ηθικής τάξης ο Α. Σαμαράς να μην επανέλθει στη ΝΔ. Συνεχίζοντας λέει: «Ήταν όργανο των διαπλεκομένων, ζημίωσε την ΝΔ αλλά και τον τόπο».
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στις επικρίσεις που διατύπωσε εις βάρος του ο επίτομος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης(σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος» τον κατηγόρησε ότι άργησε να δηλώσει ότι αρνείται να συστρατευθεί στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ)λέει: «Είναι γνωστό από την μέχρι τώρα δημόσια θητεία μου ότι συμπεριφέρομαι πάντοτε με αξιοπιστία και με σεβασμό απέναντι στους θεσμούς και αυτό θα κάνω για όσο χρόνο οι συμπολίτες μου κρίνουν ότι μπορώ να προσφέρω χρήσιμο έργο στα δημόσια πράγματα»(ο Δήμαρχος έχει συνάντηση με τον ΠτΔ Κ. Στεφανόπουλο.
    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη συνέρχεται το Εκτελεστικό Γραφείο του Κόμματος(ασχολείται με το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων).
    Ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Στ. Μάνο.
    ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Το συμβούλιο των Υπ. Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ε.Ε. αποφασίζει(Βρυξέλλες) την αναστολή, για έξι μήνες, της απαγόρευσης αεροπορικών πτήσεων από και προς το Βελιγράδι.
    Οι Υπ. Εξωτερικών των 15 χωρών-μελών της Ε.Ε. που συνέρχονται στις Βρυξέλλες αποφασίζουν τη σύσταση τριών Επιτροπών. Πρόκειται για την Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας, για τη Στρατιωτική Επιτροπή και για την Επιτροπή Στρατιωτικών Εμπειρογνωμόνων.
    Σε ανακοίνωση του τουρκικού Υπ. Εξωτερικών αναφέρονται τα εξής: «Η κυβέρνηση μας αποφάσισε, για να συμβάλει στις προσπάθειες για την ανάπτυξη μιας δύναμης ταχείας αντίδρασης, να προτείνει στην Ε.Ε. να συμμετάσχει σε αυτή τη μονάδα με αν απόσπασμα μεγέθους ταξιαρχίας, με υποστήριξη αεροπορικών και ναυτικών στοιχείων» . «Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1952 ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΉΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ, ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ».
    Ο αρμόδιος για θέματα μεταρρυθμίσεων θεσμών επίτροπος της Ε.Ε. Μ. Μπαρνιέ σε δηλώσεις του τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του άρθρου 7(προβλέπει το πότε μια χώρα-μέλος τίθεται στο περιθώριο και μπορεί να της επιβληθεί ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟΥ- «σοβαρή και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση» των ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ).
    Με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν αυτές τις ημέρες στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα του Κοσσυφοπεδίου, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον δηλώνει ότι η συμμαχία δεν θα ανεχθεί επιθέσεις εναντίον των ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης. Η Γιουγκοσλαβία ζητά την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κοσσσυφοπέδιο(έκρηξη βίας).
    Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στη πόλη Βαν της ανατολικής Τουρκίας μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και ανδρών της Ισρλαμικής οργάνωσης «Χετζμπολάχ» χάνουν τη ζωή τους πέντε αστυνομικοί και πέντε της «Χετζμπολάχ».
    Συνεχίζονται στην Ουγγαρία και τη Γιουγκοσλαβία η αναταραχή που προκλήθηκε από τη διάχυση κυανίου στους ποταμούς Τίσα και Δούναβη. Ανησυχίες διαπιστώνουν επίσης η Βουλγαρία και η Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΙΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο πρόεδρός της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαράς, αντιδρώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε εις βάρος του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης λέει: «Λυπάμαι που ο κ. Μητσοτάκης, να και παλαιός πολιτικός, δεν έχει μάθει ακόμα ότι και η κακοήθεια έχει ημερομηνία λήξεως». Συνεχίζοντας λέει ότι ο Κ. Μητσοτάκης «δεν έχει την ευθύνη ή το θάρρος να αποδείξει τα όσα λέει». Προσθέτει τέλος ότι «είναι αποκαλυπτική η συνεχιζόμενη άρνηση του να απαντήσει αν η απ’ ευθείας ανάθεση του ΞΥΣΤΟ στον κ. Κόκκαλη υπεγράφη ή όχι από τη δική του υπηρεσιακή κυβέρνηση λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές του 1993».
    Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό «Σταρ» (δημ. Θ. Ρουσόπουλος) ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής λέει ότι η ΝΔ «έχει μια επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική, κάτω από δυσμενείς όρους»(άλλη άποψη έχει εκφράσει ο Κ. Μητσοτάκης για το θέμα). Σε άλλο σημείο λέει: «Νομίζω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ένα ξεχωριστό χάρισμα στην επαφή του με τους ανθρώπους. Μια χαρισματική προσωπικότητα, που μπορούσε να εκπέμπει πολλή ζεστασιά και γοητεία».
    Κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιείται στην Ακαδημία Αθηνών γίνεται η επίσημη υποδοχή του Ιάκωβου Καμπανέλλη ως νέου μέλους του Σώματος.
    ΤΡΙΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΔΙΕΘΝΗ
    Στην Τουρκία ο ηγέτης του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας Μ. Γιλμάζ μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του και αναφερόμενος σε θέματα τρομοκρατίας (οργάνωση «Χετζμολάχ»)λέει μεταξύ άλλων ότι «εάν ανατεθεί σε κάποιους να προβούν σε παράνομες ενέργειες στο όνομα του κράτους, είναι δύσκολο να εμποδιστεί στη συνέχεια η παράνομη δραστηριότητα αυτών των κύκλων, παρά το κράτος, και σε άλλους χώρους»(πολλοί υποστηρίζουν την ύπαρξη σχέσεων μεταξύ του τουρκικού κράτους και της τρομοκρατικής οργάνωσης «Χετζμπολάχ» - ο Μ. Γιλμάζ σε άλλο σημείο της ομιλίας του κάνει λόγο για «κομιτατζίδικο παρελθόν του τούρκικου κράτους).
    Όπως προκύπτει από έκθεση που παρουσιάζει ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την Ουαλία Π. Μέρφι, στο διάστημα 1974-1993 περίπου 650 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε κοινωνικά ιδρύματα της Ουαλίας(μεταξύ των παιδεραστών είναι υπάλληλοι των ιδρυμάτων, δημοτικοί σύμβουλοι, αστυνομικοί, καθολικοί ιερείς κ.α).
    Ο Γερμανός Υπ. Εξ Γ. Φίσερ έχει στο Βερολίνο συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Τζεμ(γράφεται ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και διάφορα σενάρια για το Κυπριακό).
    Υπό την προεδρία του Μπ. Κλίντον πραγματοποιείται στον Λευκό Οίκο σύσκεψη εμπειρογνωμόνων για το θέμα των εισβολών που πραγματοποιούσαν πειρατές σε επιχειρήσεις του ίντερνετ. Γράφεται ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος έπεσε θύμα των πειρατών του Διαδικτύου(εισέβαλαν στις σελίδες του CNN και εμφάνισαν τον πρόεδρο να λέει πως «προσωπικά, θα προτιμούσα να βλέπω περισσότερο πορνό στο ίντερνετ»).
    Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφερόμενος στο γεγονός της διαρροής κυανίου στους ποταμούς Τίσα και Δούναβη λέει ότι πρόκειται γα «σοβαρό οικολογικό ατύχημα, του οποίου η βαρύτητα δεν πρέπει να υποτιμηθεί» (η διαρροή κυανίου προήλθε από το ρουμανικό ορυχείο Μπάια Μάρε – τόσο η Ρουμανία όσο και η αυστραλιανή εταιρεία «Εσμεράλντα» που εκμεταλλεύονται το ορυχείο λένε ότι δεν έχουν ευθύνες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας μιλώντας στο δημοσιογράφο Γ. Παπαχρήστο (Supersport) λέει τα εξής: «Η πρώτη νίκη του λαού και της δημοκρατίας το βράδυ των εκλογών θα είναι να μην πάρε αυτοδυναμία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ». Στη συνέχεια στο ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας λέει ότι το ΔΗΚΚΙ: «Μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση συνεργασίας με τα άλλα προοδευτικά κόμματα, ΤΟΝ Συνασπισμό και το ΚΚΕ, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, που όμως θα αλλάξει τελείως την πολιτική του, ώστε να προωθηθεί μια κυβερνητική πρόταση που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά στρώματα».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στην Άρτα λέει μεταξύ άλλων: «Αυτό τον καιρό διεξάγεται στην Ελλάδα ένα ιδιότυπο πρωτάθλημα λαϊκισμού, το οποίο διεκδικούν επί ίσοις όροις οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μιλούν επί παντός επιστητού και λένε παχιά λόγια χωρίς να δίνουν λογαριασμό». Λέει ακόμα: «Ακούγοντας τον Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή δημιουργείται η εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για πρώτη φορά βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ μέχρι τώρα κάποιοι άλλοι κυβερνούσαν τον τόπο».
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στη Λάρισσα(προσυνέδριο για τα αγροτικά θέματα) εκθέτει το πρόγραμμα κόμματός του για τους αγρότες(μεταξύ των μέτρων που υπόσχεται να λάβει ως πρωθυπουργός είναι η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για αγροτική χρήση, μείωση κατά 50% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για αγροτική χρήση, μείωση του φόρου για μεταβιβάσεις αγροτικής γης, μείωση των επιτοκίων χορήγησης Αγροτικής Τράπεζας κ.α.).
    Ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαράς δηλώνει ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 9ηςΑπριλίου(θα παραμείνει όμως σtη πολιτική ζωή). Σε δηλώσεις που κάνει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος για την απόφαση να μη συμμετάσχει η Πολιτική Άνοιξη λέει: «Η απόφαση ενός κόμματος του ευρύτερου φιλελεύθερου χώρου να μη μετάσχει στις επόμενες εκλογές είναι ασφαλώς χρήσιμη για τη ΝΔ».
    Η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σε δηλώσεις που κάνει στη Θεσσαλονίκη ζητά να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο.
    Ο τηλεοπτικός σταθμός «ALPHA” σε ανακοίνωση του: «Η τηλεόραση του Alpha μετά το κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες και θέλοντας να συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε να αναστείλει τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου»(ο οποίος εδώ και μέρες ασχολείται με «ροζ» σκάνδαλα επωνύμων και την ενδεχόμενη ανάμειξη πολιτικών – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτρέπει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να παρέμβει στην υπόθεση – η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Ο δημοσιογράφος ερευνά, αλλά δεν είναι χωροφύλακας ούτε εισαγγελέας ούτε δικαστής και δεν κάνει δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Διεξάγεται στο Ιράν ο 1οςγύρος των βουλευτικών εκλογών.
    Κάποιοι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αυστρίας πραγματοποιούν διαδήλωση στη Βιέννη διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή των ακροδεξιών του Γ. Χάιντερ στη νέα κυβέρνηση της χώρας.
    Σε επίσημη τελετή που γίνετε στο Ζάγκρεπ ορκίζεται ο νέος πρόεδρος της Κροατίας Στίπε Μέσιτς (στην τελετή της ορκωμοσίας παραβρίσκονται εκπρόσωποι 71 κρατών και Διεθνών Οργανισμών). Ο Στ. Μέσιτς αναφέρει: «Η Κροατία θα σεβαστεί τις διεθνείς τις υποσχέσεις. Θα ενισχυθούν όλοι οι θεσμοί του κράτους δικαίου, θα γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειοψηφιών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο σταθερό και διαρκές για μια οικονομία της αγοράς».
    Η τιμή πετρελαίου(μπρέντ) του Λονδίνου είναι 26,53 δολάρια το βαρέλι.
    Γράφεται πως αρχές της εβδομάδας περισσότερα από 300 δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στις ακτές της νοτιοδυτικής Γαλλίας(ο θάνατος τους αποδίδεται στα δίχτυα που σέρνουν οι ανεμότρατές στο βυθό της θάλασσας).
    Νέο σκάνδαλο παιδεραστίας στη Βρετανία. Η βρετανική αστυνομία εντοπίζει το κέντρο του σκανδάλου στο ίδρυμα ανηλίκων της περιοχής Λάμπεθ του νοτίου Λονδίνου(εκτιμάται ότι το κύκλωμα έχει κακοποιήσει περισσότερο από 11.000 ανήλικα τα τελευταία 20 χρόνια – άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για κακοποίησει ανηλίκων εργάζονται στο ίδρυμα Λάμπεθ με ψεύτικα πιστοποιητικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive