Η γκάφα ολικής της σημερινής Ελληνικής διπλωματίας που εισέπραξε το ΌΧΙ από τον ΟΗΕ στον οποίο προσέφυγε για την καταδίκη του αμφιλεγόμενου συμφώνου Άγκυρας – Τρίπολης για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην Μεσόγειο , δεν έχει προηγούμενο για δύο λόγους...
1ον Γνώριζαν ότι η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης υποστηρίζεται και από τα Ηνωμένα Έθνη , προσέφυγαν σε αυτά και παράλληλα , απέλασαν τον Πρέσβη της κυβέρνηση αυτής ενώ ταυτόχρονα , δεν ακούμπησαν τον Τούρκο Πρέσβη .
2ον Με τον τρόπο αυτό παρουσίασαν στη διεθνή κοινότητα την Τουρκία ως «το μέρος με το όποιο έχουν διαφορές » και έτσι , νομιμοποίησαν ένα διαπραγματευτικό του ρεσιτάλ παρουσίας της στη διεθνή σκηνή που θα της επιτρέψει να συνάψει συμμαχίες σε βάρος μας αφού , διαθέτει γεωτρύπανα και είναι στρατιωτικά σε δράση
Με άλλα λόγια . Η μοιρασιά του Αιγαίου μας με την Τουρκία είναι προαποφασισμένη και προκειμένου να την αποδεχτεί ο Ελληνισμός , μας φέρνουν σιγά-σιγά στο δίλημμα ( εε!! εδώ που φτάσαμε τι θέλετε , πόλεμο ή συν-διαχείριση ; )
Στα μάτια μου μια τέτοια εξέλιξη και μεθόδευση είναι η μεγαλύτερη προδοσία σε βάρος του Ελληνισμού μετά το 1453
Υποσημείωση: Οι 15 μήνες που ήμουν μέλος της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης μου άλλαξαν τη ζωή .
Υποσημείωση: Οι 15 μήνες που ήμουν μέλος της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης μου άλλαξαν τη ζωή .
Είδα μια πραγματικότητα λες και ξύπνησα. Αποχώρησα διότι δεν μπορούσα να αναλάβω μια αποστολή που μου ανατέθηκε και να αφήσω την οικογένεια μου πίσω . Να ξέρετε ότι «εκεί μέσα» υπάρχουν πρόσωπα που δεν θα αφήσουν την Πατρίδα μας να γίνει βορά σε ανθελληνικά και σε κάθε είδους σκυλιά .
Χαρά Μωραϊτίδου , Χαλκίδα
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 1999
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του χαρακτηρίζει «μισό βήμα μπρός» την κατ αρχήν απόφαση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ρ. Ντενκτάς να συμμετάσχει στις «εκ του σύνεγγης» συνομιλίες για το Κυπριακό (Ν. Υόρκη – 3/12). Ο Κ . Μητσοτάκης έχει συνάντηση-συνομιλία με τον Αμερικανό πρέσβη Ν. Μπέρνς.
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος από την Μυτιλήνη λέει τα ακόλουθα: «Δεν λέει λέξη η κυβέρνηση σχετικά με το πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο προετοιμασίας της ξαφνικής συνάντησης Σημίτη-Ετσεβίτ». «Με ποιες αξιώσεις από πλευράς ΗΠΑ και με ποιες θέσεις από πλευράς Σημίτη πρόκειται να διεξάγονται οι επικείμενες συνομιλίες». Για το Κυπριακό είπε: «Ο Ντενκτάς αξίωσε και πέτυχε την ισοτιμία σε σχέση με τον πρόεδρο Κληρίδη πρόσκλησή του από τον γ.γ. του ΟΗΕ για την έναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών. Ικανοποίηση όμως της αξίωσης να μην αποκαλείται ο κ. Κληρίδης πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας περιέχει έναν πολιτικό συμβολισμό πάρα πολύ ισχυρό και δυσοίωνο για την πορεία των εξελίξεων προς την κατεύθυνση των τετελεσμένων της διχοτόμησης μετά την εισβολή και κατοχή».
Σε δηλώσεις που κάνει στις Βρυξέλλες ο Υπ. Εξ ΓΑΠ, αναφερόμενος στο Κυπριακό(εκ του σύνεγγυς συνομιλίες), λέει: «Είναι όμως δύσκολο να εκτιμηθεί, λίγες μέρες πριν το Ελσίνκι, η ειλικρίνεια του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντενκάς. Πρέπει να διαπιστωθεί ουσιαστική βελτίωση στις θέσεις Ντενκάς και Άγκυρας. Για το θέμα αυτό η ελληνική πλευρά είναι σε επαφή με την αμερικανική πλευρά. Η ελληνική πλευρά διεκδικεί πλήρη δέσμευση της Άγκυρας και του Ντενκάς για ουσιαστικές και όχι διαδικαστικές συζητήσεις για το Κυπριακό». (Ο ΓΑΠ στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών εξωτερικών και άμυνας των χωρών-μελών της Ε.Ε. είχε συνομιλία με τον Ρ. Πρόντι και άλλους ομολόγους του).
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας για το ίδιο θέμα «Η διαφαινόμενη έναρξη συνομιλιών εκ του σύνεγγυς είναι ένα θετικό γεγονός. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας . Ελπίζουμε να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό πρόβλημα, και βεβαίως να διασφαλιστεί η συνέχεια του διαλόγου. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε ότι είναι υποβοηθητική η δήλωση του Αμερικανού προέδρου».
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 1999 Διεθνή
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκάς αποφάσισε τελικά να συμμετάσχει στις «εκ του σύνεγγυς» συνομιλίες για το Κυπριακό (Ν. Υόρκη – 3/12). Προηγήθηκε η πρόσκληση του γ.γ. του ΟΗΕ Κ. Ανάν που τόσο ο πρόεδρος Γλ. Κληρίδης όσο και ο Ρ. Ντενκάς αποκαλούνται «εξοχότατοι». Ο Υπ. Εξ Ι. Τζέμ δηλώνει επί του θέματος: «Χάρη στις επαφές, που συνεχίστηκαν από το πρωί, ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέδωσε ένα κείμενο, στη βάση των όσων είχαν συμφωνηθεί , με αποτέλεσμα να λυθεί το πρόβλημα και από πλευράς κ. Ντενκάς». Σε δηλώσεις που κάνει στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής ο πρόεδρος Γλ. Κληρίδης, λέει: «Δεν τον ενοχλεί η αλλαγή» λέει ακόμα ότι θα ήταν λάθος η μη αποδοχή της πρόσκλησης του Κ. Ανάν».
Πρόεδρος Ουκρανίας επανεκλέγεται στο Β’ γύρο της Ουκρανίας ο Λ. Κούτσμα και της «ΠΓΔΜ» Ο υποψήφιος του “VMRO” Μπ. Τραϊκόφσκι.
Σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών αναφερόμενο στο Κυπριακό παρατηρεί «ότι πρόοδος στο Κυπριακό μπορεί να σημειωθεί μόνο στη βάση της πλήρους ισότητας»(«το κλίμα δεν είναι κατάλληλο για απευθείας συνομιλίες»).
Ο Αμερικάνος Μπ. Κλίντον σε δηλώσεις που κάνει στην άγκυρα μετά την συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Σ. Ντεμιρέλ , αναφέρει: «Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την σταθερότητα στα Βαλκάνια και την πραγματική ειρήνη στο Αιγαίο και την Κύπρο. Η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για την μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση Ετσεβίτ έχει κάνει άλματα προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως, ακριβώς υπάρχει γεωγραφία και ιστορία που χωρίζει τις δύο χώρες άλλο τόσο, υπάρχει γεωγραφία και ιστορία που ενώνει τις δύο χώρες». Μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση λέει μεταξύ άλλων «Η εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος εξαρτάται και από την μείωση της έντασης στο Αιγαίο» - εκφράζει την ελπίδα ότι οι επικείμενες συνομιλίες να οδηγήσουν τελικά σε «μόνιμη λύση». –τάσσεται σαφώς υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.)
Συνέρχονται για 1η φορά στις Βρυξέλλες οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας των χωρών- μελών της Ε.Ε. και συζητούν θέματα που αφορούν την κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ε.Ε.