Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Όταν θα μπεις στο Όρος για να γίνεις μοναχός, με την κουρά σου, τότε θα αρχίσουν τα παγκόσμια πολεμικά γεγονότα !

Πριν δεκαετίες ένας νέος τότε ανθυποσμηναγός, μαζί με 2 άλλους φίλους αξιωματικούς, πήγε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος. Κάποια στιγμή έφτασε και στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, όπου καθηγούμενος ήταν τότε ο μακαριστός άγιος γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης....

Όταν έφτασαν οι 3 αξιωματικοί στο εν λόγω Μοναστήρι, ο άγιος γέροντας Εφραίμ λέει στον έναν από αυτούς: «Πάτερ Νικόλαε, καλώς ήρθατε!». Και του πέταξε από το μπαλκόνι ένα κομποσκοίνι. «Κόκαλο» ο ανθυποσμηναγός!.. «Πάτερ μου, τι εννοείτε, σε εμένα μιλάτε; Γιατί δεν είμαι ιερέας!..».
«Ναι! Παιδί μου σε σένα ομιλώ!.. Μετά από δεκαετίες παιδί μου και όταν θα έχεις τελειώσει με τον ανώτατο βαθμό στην Πολεμική Αεροπορία θα γίνεις μοναχός στο Άγιον Όρος. Και μάλιστα, όταν θα μπεις στο Όρος για να γίνεις μοναχός, με την κουρά σου, τότε θα αρχίσουν τα παγκόσμια πολεμικά γεγονότα…».
Για την ιστορία: Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός ήδη έχει τακτοποιήσει-μοιράσει την περιουσία του στα παιδιά του, ο ίδιος κάνει εδώ καιρό τον μοναχικό του κανόνα, ήδη πήρε την άδεια της συζύγου του, κοκ. Και είναι πλέον έτοιμος να μπει στο Άγιον Όρος!.. Μετανοείτε!
Ηλίας Δ. Καλλιώρας

2 σχόλια:

  1. Αντι για σχολιο θα ηθελα μια διευκρινησε,ειτε από σχολιαστη ειτε από την διαχειρηση του σαιτ.
    Διαβασα ότι το γεγονός το υπογραφει ο Ηλιας Καλλιωρας,τον οποιο το σαιτ του Τρελογιαννη τον κατηγορει όπως και τον Βαρδακα.Θελω να μου πειτε τι ακριβως συμβαινει και ποιος τελικα εχει δικαιο,γιατι κατηγορουν τοσο πολύ τους δυο αυτους;Ποσο πολύ χωριστηκε πλεον η Ορθοδοξια και κατηγορει ο ενας τον αλλον
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για του λογου το αληθες,οριστε ένα σχολιο

      Σπουδαία ευλογία το άρθρο αυτό Τρελογιάννη μου.
      Δείχνει το πνευματικό μέγεθος του αγίου ανδρός.
      Την ίδια ώρα όμως είχαμε επανεμφάνιση των "αστέρων".
      Δυστυχώς οι γνωστοί αλλοπαρμένοι κι αλαφροϊσκιωτοι
      Καλιωροβαρδάκες άρχισαν πάλι να βλέπουν ονείρατα..
      Πλάθουν ιστορίες και παραμύθια...
      Τι να πει κανείς;

      Ασκληπιός ο Ευβοεύς

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive