Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Οι Τούρκοι μόλις ζήτησαν τα πάντα, από την Ελλάδα. ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ


Οι Τούρκοι μόλις ζήτησαν τα πάντα, από την Ελλάδα! Στην απέναντι πλευρά, υπάρχει ένας γείτονας-ταραξίας. Η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα από την Ελλάδα.  Ο υπουργός Άμυνας του Ερντογάν, είπε:...
«Το ευκολότερο που μπορεί να γίνει είναι η δίκαιη διανομή κάθε πόρου και πλούτου που βρίσκεται στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Αν δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουμε μια αντίθετη απόφαση».  Πως είδε την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα  (Η απέλαση του Πρέσβη είναι) «Σημάδι αδυναμίας», είπε ο Ακάρ.  Η πάγια τακτική της Άγκυρας είναι αυτή, που μας έδωσε «απλόχερα» ο υπουργός Άμυνας του Ερντογάν Χολουσί Ακάρ, μέσω της εμπρηστικής δήλωσης που μόλις διαβάσατε.  Συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο κυρίως) με την Ελλάδα ζητά η Τουρκία. Το θέμα είναι αν η Ελλάδα δεχτεί να έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία.  Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια  Η Ελλάδα μοιράζεται τα κοιτάσματα με την Τουρκία και έτσι αποφεύγει ένα θερμό Επεισόδιο. Η Ελλάδα περιμένει τις αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας, οι οποίες μπορεί να καθυστερήσουν. Εν τω μεταξύ, οι Τούρκοι θα έχουν ξεκινήσει έρευνες εντός των ελληνικών υδάτων. Η Ελλάδα δεν δίνει τίποτα στην Τουρκία και δεν περιμένει την Διεθνή Κοινότητα. Στέλνει το Πολεμικό της Ναυτικό και εμποδίζει τις τουρκικές έρευνες. Συμπερασματικά: Οι επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι αυτή την στιγμή, δεν είναι πολλές. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Η Ελλάδα θα επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης ή τον δρόμο της υποχώρησης;

2 σχόλια:

  1. Τρίτη 5 Οκτωβρίου 1999 Διεθνή :
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ σε δηλώσεις του για τις δηλώσεις του Αμερικανού υπ Εξ Τζ. Ρούμπιν πως «δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από το 1974 στην Κύπρο» είναι «ρεαλιστική».
    Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 1999
    Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ψήφους 259 υπέρ, 187 κατά, 84 αποχές αποφασίζει την «επιλεξιμότητα» της Τουρκίας για την ένταξη στην Ε.Ε. (υπέρ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ πλην του Γ. Σουλαδάκη και της Μ. Μηλιώρη – στο κείμενο ενσωματώθηκαν διαπιστώσεις περί τις ανάγκης συνεργασίας της τουρκικής με την ελληνική κυβέρνησης με στόχο την καθιέρωση σχέσεων καλής γειτονίας (σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου) καθώς και διατυπώσεις περί της ανάγκης να συμβάλει η Τουρκία στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
    Με αφορμή τη σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (επιλεξιμότητα της Τουρκίας) η ΝΔ σε ανακοίνωση της αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και δια των ευρωβουλευτών της στη σημερινή ψηφοφορία έδωσε μάχη για να διατηρηθούν οι όροι που πάντοτε η Ελλάδα απαιτούσε, αλλά και η ίδια η Ε.Ε. έθετε για την αναβάθμιση των σχέσεών της με την Τουρκία. Δυστυχώς, η μάχη αυτή για τα εθνικά συμφέροντα χάθηκε λόγω της στάσης που κρατούσαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ . Ο Σημίτης χάρισε στην Τουρκία, χωρίς καμιά εκ μέρους της υποχρέωση από τις αυθαίρετες θέσεις της, την αναβάθμιση των σχέσεών της με την Ευρώπη».
    Ο Υπ.Εξ ΓΑΠ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά «Ακόμα κι αν υπήρχε η βούληση στις δύο κυβερνήσεις να αλλάξουν άρδην τις πολιτικές τους, θα χρειαζόταν μια επίπονή και επίμονη προσπάθεια για την υλοποίησή της. Η Ελλάδα δεν περιμένει απλώς μια χειρονομία από την Άγκυρα, αλλά μια ουσιαστική βούληση στο Κυπρικαό και στις διμερείς σχέσεις. Η Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας δεν μπορεί να είναι απλός τίτλος, μια εικονική υποψηφιότητα, αλλά σημαίνει αμοιβαίες ευθύνες, δικαιώματα και δεσμεύσεις, για την Ε.Ε. και την Τουρκία».
    Διεθνή
    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπ. Ετσεβίτ μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας εκφράζει την ελπίδα ότι θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Ελλάδα. Λέει ακόμα : «Όποτε η δυτική Ευρώπη άφησε την Τουρκία και την Ελλάδα μόνες, οικοδομήθηκαν μεταξύ των δυο αυτών γειτονικών χωρών πολύ καλές σχέσεις» Για Κυπριακό, «Στη Βόρεια Κύπρο υπάρχει ένα ανεξάρτητο κράτος που τελεί υπό την εγγύηση της Τουρκίας. Αλλά ταυτόχρονα είναι και εγγύηση για την Τουρκία».
    Γίνεται γνωστό ότι ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Κυπριακό Τ. Γουέστον σε δήλωση του (4/10) ανέφερε ότι είναι «απόλυτα πεπεισμένος» ότι περίπου τις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρξει ανακοίνωση για την επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (λέει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού).
    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς αντιδρώντας στη διεξαγωγή της άσκησης «Νικηφόρος –Τοξότης» δηλώνει «Η Τουρκία είναι έτοιμοι να τσακίσει τα χέρια και τα πόδια των Ελλήνων».
    Η Επιτροπή μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης με 36 ψήφους (από τις 41) εγκρίνει (Στρασβούργο) με ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλεται η Τουρκία ότι δεν συμμορφώνεται με αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (υπόθεση ελληνοκύπριας Τ. Λοϊζίδου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 1999 Διεθνή
    Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάρκαρετ Θάτσερ μιλώντας στο Μλακπουλ, στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος λέει: «Σε όλη μου τη ζωή, όλα τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από την ηπειρωτική Ευρώπη και όλες οι λύσεις ήρθαν από τον αγγλόφωνο κόσμο». Λέει ακόμα: «Πρέπει να χτίσουμε ένα λαμπρό μέλλον» για τη Βρετανία «με την Αμερική και όλες τις αγγλόφωνες χώρες»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive