Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Ερντογάν από Τυνησία: Τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη;

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε την ημέρα των Χριστουγέννων ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Τυνησία όπου πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη, διαμηνύοντας ότι Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατό στη Τρίπολη εάν χρειαστεί, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και προς την Αθήνα.  Σύμφωνα με τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Καΐς Σαγιέντ ο Τούρκος πρόεδρος προέβη σε δηλώσεις, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, και στην Ελλάδα....  «Το Μνημόνιο πέρασε από την τουρκική εθνοσυνέλευση και θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση και η Ελλάδα δεν έχει αρμοδιότητα (σ.σ. a say) πάνω στο θέμα αυτό. Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει σχέση με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Είναι ξεκάθαρη η σχέση της Τουρκίας με τη Λιβύη. Οι δύο χώρες έχουν δικαιοδοσία σε αυτή την περιοχή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.  Ο σκοπός της επίσκεψης Ερντογάν στην Τυνησία, που δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, δεν διευκρινίστηκε από την τουρκική προεδρία.  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ερντογάν αναφέρεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος συνοδεύεται σε αυτό το ταξίδι του από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν φιντάν, τον διευθυντή επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν και τον προεδρικό εκπρόσωπο Ιμπραήμ Καλίν. Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών.  Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ξένος ηγέτης στην Τυνησία μετά την εκλογή του Σαγιέντ στην προεδρία, τον Οκτώβριο, μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

2 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000…..
    Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έχει (Αθήνα) συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Τζεμ. Οι δύο υπουργοί υπογράφουν πέντε συμφωνίες ελληνοτουρκικής συνεργασίας(σε θέματα επιστημονικά και τεχνολογικά, μορφωτικά, τελωνειακά, θέματα θαλασσίων μεταφορών και θέματα οικονομικής συνεργασίας).
    Ο Γ. Σουφλιάς σε δηλώσεις του αναφέρει και τα εξής: «Δήλωσα προ μηνός ότι το συμφέρον του τόπου επιβάλλει να γίνουν οι εκλογές τον Απρίλιο, παρ’ όλο που προσωπική μου επιλογή είναι να μην πολιτευθώ σε πρόωρες εκλογές, ενώ θα συμμετείχα σε εκλογές του Σεπτεμβρίου».
    Με αφορμή την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη της ημερομηνίας(9/4) διεξαγωγής των εκλογών , ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής δηλώνει(Μαδρίτη): «Υποδέχομαστε με ικανοποίηση την αναμενόμενη και αναγκαστική απόφαση του Κ. Σημίτη. Αναμενόμενη γιατί δεν υπήρχε κανένας που να μην την γνώριζε 20 ημέρες πριν, από δικές του διαρροές και πιέσεις. Αναγκαστική, γιατί είναι αποτέλεσμα της εκλογολογία που ο ίδιος δημιούργησε και αιχμαλώτιστηκε απ’ αυτήν». «Για τους ίδιους λόγους που πριν ο κ. Σημίτης δήλωνε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της, για τους ίδιους λόγους σήμερα προαναγγέλλει πρόωρες εκλογές και μάλιστα δύο μέρες πριν από την διεξαγωγή τους. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σημίτης δίνει, επιτέλους, την ευκαιρία να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός για την πορεία της χώρας στη νέα εποχή. Η χώρα μπαίνει σήμερα στο δρόμο για μια νέα προοπτική. Για το καλύτερο που μπορούμε και δικαιούμαστε όλοι μαζί. Για το νέο ξεκίνημα».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας και του ΚΚΕ επικρίνουν την απόφαση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών (ισχυρίζονται ότι μετά τις εκλογές θα εφαρμοσθούν σκληρά αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα).
    Αύξηση κατά 1,54% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών Αθηνών, μα αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στις 5.379,08 μονάδες.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής στατιστικής Υπηρεσίας ο πληθωρισμός τον ΙΑΝΟΥΆΡΙΟ διαμορφώθηκε στο 2,6% (το Δεκέμβριο ήταν 2,7%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 διεθνή
    Συνεχίζονται στη Γενεύη οι εκ του «σύνεγγυης» συνομιλίες για το Κυπριακό. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ρ. Ντενκτάς σε κείμενο του κατηγορεί τον πρόεδρο της Κύπρου Γλ. Κληρίδη για «δολιότητα, υποκρισία και διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Τονίζει επίσης ότι «εάν οι προτάσεις Κληρίδη γίνουν αποδεκτές, τότε η Κύπρος θα συνεχίσει να μείνει διαιρεμένη» Σε δηλώσεις που κάνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μ. Παπατέτρου, λέει τα ακόλουθα: «Ο κ. Ντενκτάς ισχυρίζεται ότι η Κυπριακή δημοκρατία και το Σύνταγμα της δεν υφίστανται. Προφανώς του διαφεύγει το γεγονός ότι η Κυπριακή δημοκρατία είναι κράτος-μέλος του ΟΗΕ και αναγνωρίζεται διεθνώς ως μοναδική κρατική οντότητα στην Κύπρο» λέει ακόμη: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε αυτές τις συνομιλίες με καλή θέληση, επιδιώκοντας τη συνεννόηση, την ειρήνη και το συμβιβασμό των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσα από μια λύση ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΙΟΝΟΤΗΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, για την οποία συμφωνήσαν οι δύο κοινότητες και επικύρωσαν επανειλημμένα τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα αλλά και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα (ο πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης παρουσιάζει τις προτάσεις του για το εδαφικό).
    Η γερμανική εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ένας από τους κύριους δωρητές του πρώην καγκελάριου Χ. Κολ ήταν και ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Λεο Κιρχ(γράφεται ότι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας διατηρούσε «μαύρους» λογαριασμούς στο ΛΙΧΝΕΣΤΑΊΝ ΚΑΙ ΤΗΝ Ελβετία τα τελευταία 20 χρόνια).
    Γίνεται γνωστό ότι η πόλη του Κοσόβσκα Μιτοβίτσα του Κοσσυφοπεδίου σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια μεταξύ ανταρτών της οργάνωσης «Χετζμπολάχ» και των ισραηλινών δυνάμεων (αεροπορικές επιθέσεις).
    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας Γ. Πριμακόφ ανακοινώνει επίσημα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρικές εκλογές της 26ηςΜαρτίου.
    Ενώπιον του προέδρου της Αυστρίας Τ. κλέστιλ ορκίζεται η νέα κυβέρνηση της χώρας. Έξι υπουργεία παίρνουν οι Συντηρητικοί του Β. Σιούσελ και έξι οι ακροδεξιοί του Γ. Χάιντερ. Καγκελάριος η Σουζάνε Ρις Πάσερ του κόμματος των Ελευθέρων (αρκετοί Αυστριακοί κάνουν διαδήλωση την ώρα της ορκωμοσίας της νέα κυβέρνησης).
    Με αφορμή τη συμμετοχή των ακροδεξιών του Γ. Χάιντερ στη νέα κυβέρνηση της Αυστρίας, πολλές χώρες της Ε.Ε. να ανακοινώνουν ότι αναστέλλουν τις πολιτικές επαφές τους με τη Βιέννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive