Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Έκτακτο: Πέρασε και από τη Γερουσία των ΗΠΑ η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πέρασε και από τη Γερουσία των ΗΠΑ η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, γεγονός που εξοργίζει την Άγκυρα. Την είδηση μετέδωσε μέσω twitter ο Αμερικανός γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε μπλοκάρει μέσω προσκείμενων στον ίδιο Γερουσιαστών το ψήφισμα, παρόλο που η αναγνώριση της γενοκτονίας είχε περάσει με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων...
Το ψήφισμα είχε θέσει ο ίδιος ο Ερντογάν στον Τραμπ στην πρόσφατη συνάντησή τους.
Η Βουλή, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε συγκεκριμένα με ψήφους 405 υπέρ έναντι 11 κατά το ψήφισμα αυτό που αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.
Λιγότερο από έναν μήνα μετά, τον Νοέμβριο, και αφού είχε προηγηθεί η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν, κατά την οποία ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων εισήλθε προς ψήφιση και στη Γερουσία. Όμως ο “πιστός” στον Τραμπ Γερουσιαστής Γκρέιαμ, μπλόκαρε την ψήφισή του.
Υπενθυμίζετια πως ο Γκρέιαμ ήταν ο ένας από τους 5 Γερουσιαστές που είχε πάρει μαζί του στη συνάντηση με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ.
Στις δηλώσεις του με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ πλάι του, ο Ερντογάν είχε τότε υποστηρίξει ότι «συμπαθούντες των τρομοκρατών», οι οποίοι προσπαθούν να «βλάψουν» τη σχέση ανάμεσα στα δύο κράτη, συμμάχους στο NATO, διασπείρουν «παραπληροφόρηση».
«Είπα στον κ. Πρόεδρο ότι οι αποφάσεις που πήρε η Βουλή των Αντιπροσώπων την 29η Οκτωβρίου υπηρετούσαν αυτόν τον σκοπό, προσέβαλαν τον λαό μας κι επισκίασαν τις σχέσεις μας», επέμεινε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.
Ο Ερντογάν ανέφερε πως το ζήτημα των σφαγών των Αρμενίων «πριν από κάπου 104 χρόνια, υπό συνθήκες πολέμου, πρέπει να συζητείται από ιστορικούς, όχι πολιτικούς» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να ανοίξει τα κρατικά αρχεία της σε όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Αργότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανήλθε στο ζήτημα σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, κάνοντας λόγο περί «επονείδιστης απόφασης» από μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων κι εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Γερουσία δεν θα διαπράξει «το ίδιο λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive