Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ. ΛΙΒΥΗ. Έπεσε η Τρίπολη στα χέρια Χαλίφα Χαφτάρ. Ανταπόκριση


Εκατοντάδες κάτοικοι της Ιστορικής Πόλης φωνάζουν στους δρόμους «ήρθε ο Χαφτάρ» , εκατοντάδες υπερασπιστές της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) καταθέτουν τα όπλα νιώθοντας προδομένοι από τον Ερντογάν που δεν πρόλαβε . Οι στιγμές είναι ιστορικές...
φήμες για προσπάθεια ανα κατάληψης από Τουρκικές δυνάμεις , άφαντος ο Σαρατς και το επιτελείο του , οχυρωματικά σχέδια σε εξέλιξη για πιθανή επίθεση Τουρκικών δυνάμεων . Όλοι είμαστε καλά , αναζητούμε ομάδα 20-30 Τουρκεμένων που έφτασαν τα ξημερώματα
Από την περιοχή Sidi Suleman Mosque ( Τζαμί ) της Τρίπολης σήμερα 28.12.2019 ώρα 08.30 , Δημήτρης μέσω της υπ αριθμ 38 ip

3 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000
    Σε ανακοίνωση του Υπ. Εθνικής Άμυνας αναφέρονται τα εξής: «Δεν έχουμε εμείς στα χέρια μας ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας, που να συμπεριλαμβάνει στην άσκηση Ντόγκου Ακντενίζ τον εναέριο χώρο της βόρειας Κύπρου. Αν υπάρχει τέτοιο έγγραφο, τότε η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην άσκηση».
    Ανακοινώνεται συνεργασία του ΚΚΕ με την «Κομμουνιστική Ανανέωση» στις προσεχείς εκλογές (στελέχη της δεύτερης θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ).
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αντιδρώντας στις επικρίσεις που διατύπωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα λεγόμενα Κ. Σημίτη(πρωθυπουργού) χθες στην συνέντευξή του στο Ζάππειο λέει: «Λυπούμαστε γιατί η αντιπολίτευση αντί να προτείνει το δικό της θετικό λόγο, ασκείται να μεμψιμοιρεί και να κατηγορεί την κυβέρνηση».
    Διεξάγεται στη βουλή «προ ημερησίας διατάξεως», σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για «α πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες»(μετά από αίτημα του ΚΚΕ - γράφεται ότι έγινε με αφορμή τις μηνύσεις που κατέθεσε ο Ε. Γιαννόπουλος εναντίον των υπευθύνων του «Ριζοσπάστη» - Η Α. Παπαρήγα στην ομιλία της κάνει για κυβέρνηση «βίας και τρομοκρατίας» και καταθέτει «μαύρο βιβλίο των διώξεων της κυβέρνησης Σημίτη»(στο βιβλίο αναφέρεται η φράση «κυβέρνηση γκαουλάιτερ» - ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αντιλέγει ότι: «Αυτή η κυβέρνηση έχει εκλεγεί από το λαό και χαίρει της εμπιστοσύνης της βουλής», υπερασπίζεται τον Ε. Γιαννόπουλο, «όλοι οι Έλληνες πολίτες, και ο υπουργός δικαιοσύνης, έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη. Και ο ‘Ριζοσπάστης’ έχει το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα . Ανεξάρτητη δικαιοσύνη κρίνει και του υπουργούς και το ‘Ριζοσπάστη’. Αυτό είναι ελευθερία».
    Ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ασκεί ποινική δίωξη εις βάρος του πρώην βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη για τα αναφερόμενα στο βιβλίο του «Μν»(περιύβριση θρησκεύματος – προσβολή αρχηγού θρησκείας – ο Ανδρουλάκης παραπέμπεται στο δικαστήριο «δι’ απ’ ευθείας κλήσεως»).
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στη Θεσσαλονίκη σε Προσυνεδριακή συνεδρίαση του κόμματος λέει και τα εξής: «Ότι είχε να δώσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα έδωσε. Κουράστηκε και αιχμαλωτίστηκε στη συντήρηση του κατεστημένου που η ίδια δημιούργησε». Σε άλλος σημείο: «Είναι τα ίδια πρόσωπα που κυβερνούν εδώ και είκοσι χρόνια. Απαιτούν αλαζονικά να συμπληρώσουν και ένα τέταρτο αιώνα. Δεν γίνεται όμως. Δεν μπορεί η χώρα να ανακυκλώνεται στο χθες. Τους μάθαμε, τους είδαμε, τους ξέρουμε. Κανέναν δεν μπορούν να εξαπατήσουν. Δεν μπορούν να μας χωρέσουν όλους σε μια μακέτα. Δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα με ατ φιλμάκια που παράγονται στα κομπιούτερ της εκσυγχρονιστικής προπαγάνδας».
    Πτώση κατά 1,11% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών του χρηματιστηρίου, διαμορφώνεται στις 5.116.98 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 διεθνή
    Σε δηλώσεις που κάνει από το Παρίσι ο πρωθυπουργός τον Σκοπίων Λ. Γκερογκιέφσκι μετά το τέλος των συνομιλιών με τον Γάλλο πρόεδρο Ζ. Σιράκ λέει: «Δείχνει κατά παράδοση από χρόνια, ναι φιλία προς την Μακεδονία. Ήταν από τους πρώτους ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών που από την αρχή αποκάλεσε τη χώρα μας «Μακεδονία» και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που διαπιστώνουμε ότι το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιείται σήμερα σε όλο τον κόσμο».
    Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία καταδικάζει τον Κροάτη στρατηγό Τιχομίρ Μπλάσκιτς(39 ετών)σε κάθειρξη 45 χρόνων(ως ένοχος για αιματηρές εθνικές εκκαθαρίσεις εις βάρος μουσουλμάνων στην κοιλάδα της Λάσβα της κεντρικής Βοσνίας περίοδο 1992-1994), είναι η μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβάλλει μέχρι τότε το Διεθνές Δικαστήριο).
    Γίνεται γνωστό ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Γ. Ντινστμπίερ, σε έκθεσή του καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να επιδιώκει την απομόνωση των Σέρβων και να κάνει περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να εκτονωθεί ανθρωπιστική κρίση.
    Οι ένοπλες δυνάμεις της Χιλής εκφράζουν με ανακοίνωση την ικανοποίησή τους για την επιστροφή του πρώην δικτάτορα Α. Πινοσέτ «Θα συνεχίσουν να του προσφέρουν την αλληλεγγύη τους και μια μόνιμη στήριξη». Ο πρόεδρος της Χιλής Ε. Φρέι δηλώνει: «Ουδείς Χιλιανός είναι πάνω από το νόμο και τα δικαστήρια έχουν το λόγο». Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας με αφορμή την απελευθέρωση του δικτάτορα Α. Πινοσέτ λέει: «Ο στρατηγός ήταν φίλος της Βρετανίας ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του πολέμου των Φόκλαντς και ποια ήταν η ανταμοιβή του; Να κρατηθεί αιχμάλωτος της βρετανικής κυβέρνησης για 16 ολόκληρους μήνες και να φθαρεί η υγεία του. Χαίρομαι για τη συνετή απόφαση Στρο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββατο 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000
    Ο Υπ. Αμύνης Α. Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο λέει: «Η κατάσταση δεν είναι καθόλου ήσυχη , πρέπει να πω και είμαι υποχρεωμένος από τη θέση που έχω να εκφράσω ανησυχίες, γιατί το παιχνίδι του ευρύτερου παγκόσμιου ανταγωνισμού τελικά φαίνεται ότι βρίσκει έκφραση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης για μια ακόμη φορά».
    Ο Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Επενδυτής» λέει και τα εξής: «Ο κώστας Σημίτης θα παραμείνει στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ , ακόμη και αν η εκλογική μάχη χαθεί».
    Σε δηλώσεις που κάνει η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα λέει μεταξύ άλλων: «Ο λαός θα πρέπει να αξιοποιήσει την εκλογική μάχη για να αντιταχθεί στις επιλογές της ΟΝΕ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων».
    Ο πρόεδρος τη ΝΔ Κ. Καραμανλής μιλώντας στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του πραγματοποιούμενου Προσυνεδρίου του κόμματος λέει: «Θεωρήστε το αυτό που κάνουμε σήμερα όλες και όλοι μαζί εδώ(συζήτηση των προβλημάτων)και σαν ένα είδος άσκησης, τελικής άσκησης για τη διακυβέρνηση της χώρας».
    Σάββατο 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ο πρόεδρος της Κίνας Ζ. Ζεμίν μιλώντας στο κινεζικό κοινοβούλιο απευθύνει έκκληση προς την Ταϊβάν για την έναρξη συνομιλιών με στόχο την επανένωση των δύο χωρών. Σε άλλος σημείο της ομιλίας του προειδοποιεί ότι η χώρα του θα λάβει δραστικά μέτρα αν η Ταϊπέι συνεχίσει να κωλυσιεργεί.
    Σε δήλωση που κάνει από τη Λισσαβώνα η Αμερικανίδα Υπ. Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπάιτ, λέει και τα εξής: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιθανόν να εξακολουθήσουν να στέλνουν στρατιώτες στην Ευρώπη για τον έλεγχο των συρράξεων ακόμη και μετά τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού σώματος ασφαλείας(εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση των χωρών-μελών της Ε.Ε. να προχωρήσουν στην δημιουργία Δυνάμεως Ταχείας Επέμβασης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive