Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Ακαδημία Αθηνών: Πρόεδρος η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα. ΤΙ -ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ- είχε πει στον Παπούλια το 2005. ΒΙΝΤΕΟ

Σχετική εικόνα
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα αναλαμβάνει πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2020, κατόπιν αποφάσεως της Ολομέλειά της, ενώ σήμερα κατέχει το αξίωμα της αντιπροέδρου....

Για το απερχόμενο τρέχον έτος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ήταν ο Στέφανος Ήμελλος. Η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Βόνης (Γερμανία) και στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ Διεθνούς και Αλλοδαπού Ποινικού Δικαίου του Φράιμπουργκ.
Η Νομική Σχολή της Βόνης την ανακήρυξε το 1961 σε διδάκτορα Ποινικού Δικαίου. Το 1962 ανέλαβε βοηθός της Β' έδρας Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1971 εξελέγη υφηγήτρια του Ποινικού Δικαίου και στην συνεχεία έλαβε εντολή διδασκαλίας. Το 1979 έγινε έκτακτη καθηγήτρια και το 1986 καθηγήτρια Α' βαθμίδας του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δικηγόρησε στην Αθήνα επί ποινικών υποθέσεων (1962-2008).
Το έτος 1981 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και στην συνεχεία βουλευτής Α' Αθηνών έως τον Σεπτέμβριο του 2009. Διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας (1989), υπουργός Πολιτισμού (1990-1992), υπουργός Δικαιοσύνης (1992-1993) και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (2004-2007). Κατά την βουλευτική της σταδιοδρομία, ήταν εισηγήτρια σημαντικών νομοσχεδίων με ενεργό συμμετοχή στις αναθεωρήσεις του Συντάγματος.
Από την θέση του πρόεδρου της Βουλής προώθησε την κοινοβουλευτική συνεργασία με Κοινοβούλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ασίας, της Αφρικής, της Ν. Αμερικής (Χιλή) και με τον Απόδημο Ελληνισμό. Παράλληλα, εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο κατά τη σύνταξη του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.Διευθύνει από το 1976 το νομικό περιοδικό Ποινικά Χρονικά. Έχει τιμηθεί με παράσημα και μετάλλια της Ελληνικής Δημοκρατίας και ξένων Κοινοβουλίων και αρχηγών κρατών.
Το συγγραφικό της έργο της κυρίας Μπενάκη είναι μεγάλο. Συγκεκριμένα, αυτοτελή έργα της είναι :
  1. Tdterschaft und Teilnahme nach deutschem und griechischem Strafrecht. Eine rechtsvergleichende Untersuchung (Βόννη, 1961),
  2. Η ποινική ευθύνη εκ των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων. Βασικαί αρχαί του κυκλοφοριακού Ποινικού Δικαίου (Αθήνα, 1965, Βραβείο Δικηγορικού Συλλόγου),
  3. Τα αξιολογικά στοιχεία της αντικειμενικής υποστάσεως του εγκλήματος (Αθήνα 1982),
  4. Η παράσταση της πολιτικής αγωγής στην ποινική δίκη, τεύχος Α'. Νομική φύση και νομιμοποίηση του πολιτικώς ενάγοντος (Αθήνα 1982) και
  5. Θεωρία και Πράξη του Ποινικού Δικαίου - Συστηματική ερμηνεία του Ποινικού Κώδικα, άρθρα 45-49 Π.Κ. - Εισαγωγή, άρθρο 48 Π.Κ. (Αθήνα 1998-2005).
Επίσης, έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων και σχολίων και έχει κάνει πολλές εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια, ενώ το 2008 εξεδόθη τιμητικός τόμος, υπό τον τίτλο, «Ποινικές Επιστήμες, Θεωρία και πράξη - Προσφορά τιμής στην Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα», με διεθνή συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών, δικαστικών, κ.λπ.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ 2005
  "Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"    

6 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας ανακοινώνει τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος του. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Θεσσαλονικιός καρδιοχειρουργός, καθηγητής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παν. Σπύρου.
    Αρχίζουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του συνεδρίου αρχών και θέσεων της ΝΔ. Ο πρόεδρος του Κόμματος Κ. Καραμανλής μιλώντας στους συνέδρους ασκεί εφ’ όλης της ύλης κριτική εις βάρος του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και της κυβέρνησης. Λέει μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν νοσηρό κομματικό κατεστημένο, που περηφανεύεται ότι αποτελεί καθεστώς, που είναι συνώνυμο της μιζέριας, της διαφθοράς και της παρακμής. Με ένα κόμμα της νομενκλατούρας χωρίς ιδεολογία, συνέπεια και προσανατολισμό». Σε άλλος σημείο της ομιλίας: «Ποιο έργο θα μπορούσε να προωθήσει η χώρα μας χωρίς την κοινοτική χρηματοδότηση, την οποία οι δικές μας επιλογές εξασφάλισαν; Υπάρχει έστω και ένα από τα μεγάλα έργα που να μην πολεμήθηκε και καθυστέρησε εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ;»(Ο Κ. Καραμανλής κάνει αναφορές στο «μεσαίο χώρο» και στο «φιλελευθερισμό»).
    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος λέει και τα εξής: «ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε γκρίνιες και πικρίες, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, και να κοιτάξουμε μπροστά, το βασικό μας στόχο και μόνο: την πορεία μας προς τη νίκη και την εξουσία». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του λέει: «Μαζί φέραμε τη ΝΔ στο θρίαμβο του 47%, αλλά δοκιμάσαμε την πικρία της προδοσίας. Ακόμη και την κακή εκείνη ώρα, κρατήσαμε ψηλά, κοντά στο 40% τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας».
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αναφερόμενος στο συνέδριο της ΝΔ δηλώνει: «Δεν είναι σοβαρή προσπάθεια αυτή. Ένα πρόγραμμα χρειάζεται δουλειά πολλή, χρειάζεται αντιπαραθέσεις ιδεών, χρειάζεται αναλύσεις, συζητήσεις με κοινωνικούς φορείς, κοστολογήσεις. Χρειάζεται κόσμο, ο οποίος δουλεύει για πολύ χρόνο για το σκοπό αυτό. Το προγραμματικό συνέδριο της ΝΔ είναι ένα από τα συνηθισμένα θέατρα της ΝΔ. Είναι ένα σόου».
    Αύξηση κατά 1,79% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών στο χρηματιστήριο, διαμορφώνεται στις 4.845,08 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 διεθνή
    Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν την άρση μερικών από τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει εις βάρος του Ιράν(προβλέπεται η δυνατότητα εξαγωγής στις ΗΠΑ από το Ιράν, χαλιών, χαβιαριού και φιστικιών καθώς και διευκόλυνση μετάβασης στις ΗΠΑ Ιρανών πανεπιστημιακών και αθλητών). Σε δηλώσεις που κάνει η Αμερικανίδα Υπ. Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ λέει: «Η απόφαση έχει στόχο να δείξει στους Ιρανούς ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κακή διάθεση απέναντί τους. Με την απόφαση αυτή πιστεύουμε ότι θα ενισχυθούν οι δεσμοί αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης».
    Γράφεται ότι προβλήματα γεννά στις αμερικανοϊαπωνικές σχέσεις το κόστος παραμονής των 47.000 Αμερικανών στρατιωτών στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος(το μεγαλύτερο μέρος των Αμερικανών στρατιωτών βρίσκεται στο νησί Οκινάουα - σύμφωνα με το ιαπωνικό Υπ. Άμυνας η παραμονή των Αμερικάνων κοστίζει στην Ιαπωνία περίπου 871 δισεκατομμύρια δραχμές το χρόνο).
    Στη Νορβηγία ο νέος πρωθυπουργός Γ. Στολτενμπερκ παρουσιάζει τη νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της χώρας – η νέα κυβέρνηση διαθέτει μόνο 65 από τις 165 έδρες του νορβηγικού κοινοβούλιο).
    Οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται στην Τσετσενία, οι ναυτικοί αλλά και οι ψηφοφόροι ποτ βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές αρχίζουν να ψηφίζουν για τις προεδρικές εκλογές της 26ηςΜαρτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Υπ. Άμυνας Α. Τσοχατζόπουλος με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο λέει: «Δημιουργεί ανησυχίες σε όλους τους πολίτες και σε όλα τα κράτη της Βαλκανικής η εντεινόμενη, τον τελευταίο καιρό έξαρση φαινομένων που διεκδικούν να συνεχίσουν την αντιπαράθεση, τη σύγκρουση και ακόμη να δημιουργηθούν και νέες εστίες ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ εκ μέρους αλβανικών μειονοτήτων ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΣΣΟΒΟΥ».
    Η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μιλώντας στο Αργοστόλι λέει και τα εξής: «Ο αγώνας λοιπόν που γίνεται ανάμεσα στο λαό και ανάμεσα στην πολιτική, την πολιτική της ΟΝΕ, την πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων του ΝΑΤΟ. Είναι ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στο λαό και την πλουτοκρατία του τόπου».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος μιλάει στα Τρίκαλα.
    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ περιοδεύει στη Βοιωτία.
    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επισκέπτεται τη Σάμο και την Ικαρία. Στη Σάμο λέει τα εξής: «Τώρα που διεκδικεί η ΝΔ την εξουσία, πως θα πάει στη διαπραγμάτευση που θα γίνει το Μάη και τον Ιούνη στην Ε.Ε.; Αυτά τα οποία λέει εδώ για λογιστικές αλχημείες, για γυάλινα πόδια, ότι δεν έγινε τίποτα στη χώρα, ότι εδώ είναι χάος, αυτά θα πει αύριο για να βελτιώσουν τη θέση της Ελλάδος;» Σε άλλο σημείο της ομιλίας λέει: «Επειδή της μέρες αυτές γίνεται το δήθεν προγραμματικό συνέδριο (της ΝΔ) θέλω να τονίσω εδώ ότι προγράμματα δεν γίνονται έτσι στο πόδι, προγράμματα που στέκονται θέλουν συζήτηση με τον λαό, με τους κοινωνικούς φορείς, θέλουν δουλειά, θέλουν αναλύσεις, θέλουν κοστολογήσεις, θέλουν κόπους πολλών και προσπάθεια μεγάλη για πολύ χρόνο. Έτσι βγαίνουν προγράμματα τα οποία μπορούν να εφαρμοσθούν. Τα άλλα είναι ωραία λόγια, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά η ψήφος του λαού κερδίζεται με δουλειά, με προσπάθεια, με προγράμματα που στηρίζονται στη συνεισφορά πολλών».
    Συνεχίζονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του Συνεδρίου θέσεων και αρχών της ΝΔ. Σε δηλώσεις που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής αναφερόμενος στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για «συνέδριο σόου», λέει: «Ο κ. Σημίτης όποτε βλέπει και όποτε ακούει να μιλάει ο λαός, οι τοπικές κοινωνίες, οι πολίτες στην ανοικτή συνεδριακή διαδικασία της ΝΔ, είναι φανερό ότι πανικοβάλλεται. Το κατανοούμε αυτό γιατί δεν έχει συνηθίσει στο διάλογο. Ελπίζω να το καταφέρει μετά τις 10 Απριλίου, όταν θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 διεθνή
    Οι δυνάμεις της KFOR συνεχίζουν στο ανατολικό Κοσσυφοπέδιο τις έρευνες για την ανακάλυψη όπλων που ανήκουν στους Αλβανοφώνους.
    Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δηλώνει: «Στις 19 Μαρτίου , 2.000 πεζοναύτες από τις ΗΠΑ, την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία και την Αργεντινή ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ προκειμένου να συμμετάσχουν στην άσκηση «Νταϊναμικ Ρίσπονς».
    Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ (74χρόνων) συνοδευόμενη από το σύζυγό της Φίλλιπο (79χρόνων) επισκέπτεται την Καμπέρα, στο πλαίσιο της 13ηςεπίσκεψης της στην Αυστραλία.
    Γίνεται γνωστό ότι ο γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν Χ. Ρουχανί σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Η άρση των κυρώσεων για τα ιρανικά φυστίκια, το χαβιάρι και τα χαλιά είναι μια απρεπής προσπάθεια επιβράδυνσης συγκεκριμένων δυνάμεων εντός του Ιράν». Αντίθετα ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπ. Εξωτερικών Χ. Ασζεφί σε δηλώσεις του εκφράζει «την ικανοποίηση του για την αμερικανική απόφαση».
    Μεταδίδεται ότι στην Ουγκάντα περισσότερα από 600μέλη της αίρεσης «Οι Δέκα Εντολές του Θεού» αυτοκτόνησαν (αυτοπυρπολήθηκαν ομαδικά σε εκκλησία που βρίσκεται 320 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Καμπάλα).
    Διεξάγονται στην Ταϊβάν προεδρικέ εκλογές, Πρόεδρος εκλέγεται ο Τσεν Σούι Μπιάν, υποστηρικτής της ανεξαρτησίας του νησιού. Σε δηλώσεις που κάνει ο νικητής των εκλογών αναφέρει και τα εξής: «Πριν από την ορκωμοσία μου ελπίζω να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι επανασυμφιλίωσης στην Κίνα. Στόχος μα είναι η επανασυμφιλίωση με καλές προθέσεις, ενεργό συνεργασία και αιώνια ειρήνη»(δεν υπάρχουν σχόλια της Κίνας για την εκλογή του Τσεν Σούι Μπιάν).
    Σε δηλώσεις που κάνει ο Αμερικανός Υπ. Άμυνας Ουίλ. Κοέν, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που έγιναν στην Ταϊβάν, λέει ότι «κάθε κίνηση συμφιλίωσης εκ μέρους του νέου εκλεγμένου προέδρου θα είναι ευπρόσδεκτη, αλλά οι Κινέζοι πρέπει επίσης να εγκαταλείψουν τις απειλές και τη σκληρή ρητορική».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000
    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση οπαδών του Κινήματος στο Ηράκλειο της Κρήτης λέει και τα εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης προσπάθειας συναντήσαμε παντού το μέτωπο της άρνησης. Συναντήσαμε την αλαζονεία της άγνοιας. Η ηγεσία της ΝΔ ολ’ αυτά τα χρόνια σε τίποτα δεν συμφώνησε. Σε τίποτα δεν βοήθησε. Όλα τα αρνήθηκε. Εδώ από την Κρήτη που γέννησε το μεγάλο Ελευθέριο Βενιζέλο, την Κρήτη που αγαπήθηκε και αγάπησε τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου, την Κρήτη που γνώρισε υπεύθυνους ηγέτες θέλω να τονίσω: η άγνοια της ηγεσίας της ΝΔ είναι πιο επικίνδυνη από την ανυπαρξία θέσεων». Σε άλλο σημείο της ομιλίας λέει: «Πριν λίγες μέρες ο αρχηγός της ΝΔ είπε κάτι πρωτοφανές. Κάτι εκπληκτικό. Είπε ότι δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση για την ΟΝΕ. Ο Κ. Καραμανλής είτε δεν ξέρει και παραπλανάται ο ίδιος με την άγνοιά του είτε γνωρίζει αλλά επιχειρεί άλλους να παραπλανήσει. Ο κ. Καραμανλής είτε από νοοτροπία υποτιμά ζωτικά εθνικά συμφέροντα. Έχει παγιδευτεί από τις υποσχέσεις που μοιράζει. Εάν πάει στην Ευρώπη και ανακοινώσει στους εταίρους ότι προτίθεται να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του οι εταίροι θα του δείξουν την πόρτα της εξόδου από την ΟΝΕ, θα του πουν να ξαναπεράσει όταν είναι έτοιμος. Γιατί οι υποσχέσεις του κ. Καραμανλή σημαίνουν ότι ανατρέπονται τα ίδια τα κριτήρια σύγκλισης».
    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο Βόλο καλεί τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ». Σε άλλο σημείο λέει: «Τα όπλα μας είναι η δουλειά μας, οι ιδέες μας και η στάση ζωής μας».
    Ο Υπ. Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Μόσχα(παραβρίσκεται σε εκδήλωση της ελληνικής πρεσβείας). Έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Ι. Ιβάνοφ. Γράφεται ότι ο Ρώσος υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο είναι πιο περίπλοκη από ότι πριν από τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στην περιοχή(προειδοποιεί με απρόβλεπτες συνέπειες όσους απεργάζονται τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας).
    Το ΚΚΕ δίνει στην δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη την Ελλάδα(εκλογές 9ηςΑπριλίου).
    Με τη δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή ολοκληρώνονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες του συνεδρίου αρχών και θέσεων του κόμματος. Οι σύνεδροι εγκρίνουν «δι’ ανατάσεως της χειρός» διακήρυξη με τον τίτλο «Τι εκπροσωπούμε και τι κρίνεται στις εκλογές»(κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώνεται μήνυμα του Ισπανού πρωθυπουργού Χ.Μ. Αθνάρ στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Η ΝΔ και το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας ασπάζονται τις ίδιες αξίες, τις ίδιες ιδέες και την ίδια προοπτική για το μέλλον. Εμείς μόλις βγαίνουμε από μια μεγάλη εκλογική επιτυχία. Και πιστεύω ότι θα έχετε την ίδια επιτυχία και εσείς»).
    ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, καθ‘ οδόν προς τα Σκόπια, αποβιβάζονται στο Λιτόχωρο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (θα συμμετάσχουν στην ΝΑΤΟϊκή άσκηση με την επωνυμία «Δυναμική απάντηση 2000»που θα διεξαχθεί στο Κοσσυφοπέδιο).
    Σύμφωνα με λίστα που συνέταξε (για δωδέκατη χρονιά) η εφημερίδα του Λονδίνου «Τάιμς της Κυριακής» ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι ο Αμερικανός Μπιλ Γκέϊτς(ιδιοκτήτης της εταιρείας “Microsoft” – περιουσία του εκτιμάται σε 29,2 τρισεκατομμύρια δραχμές). Ο Έλληνας εφοπλιστής Σπύρος Λάτσης κατέχει την 26η θέση ανάμεσα στους 50 πλουσιότερους Ευρωπαίους (εκτιμάται ότι η περιουσία του ανέρχεται σε 1,8 τρισεκατομμύρια δραχμές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 διεθνή
    Ο ανώτατος διοικητής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο Μπ. Κουσνέρ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Ουμανιτέ», αναφερόμενος στις σχέσεις Σέρβων –Αλβανών, λέει: «Αλλά είναι αλήθεια ότι σήμερα η συμφιλίωση είναι αδύνατη. Ποιος είναι τρελός τόσο ώστε να νομίζει ότι σε οκτώ μήνες θα μπορούσαμε να κάνουμε ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε στην Ιρλανδία 30 χρόνια;» Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του αναφέρει: «Είναι λάθος να νομίζουμε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ τελείωσαν τον πόλεμο. Η σύγκρουση μεταξύ των ανθρώπων συνεχίζεται. Τα μίση είναι ισχυρότερα».
    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον φθάνει στο Νέο Δελχί για επίσημη επίσκεψη στην Ινδία(εκτός από την Ινδία θα επισκεφθεί το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν).
    Η Κινεζική κυβέρνηση με αφορμή τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Ταϊβάν, σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι εκλογές και τα αποτελέσματα δεν μπορούν να αλλάξουν τα το γεγονός ότι η Ταϊβάν είναι τμήμα του εδάφους της Κίνας». Σε δηλώσεις που κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Κλίντον για το ίδιο θέμα λέει: «Οι εκλογές δίνουν στα δύο μέρη την ευκαιρία να επιλύσουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο μέσω διαλόγου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive