Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: “Αποκαλύφθηκε” το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Μακεδονικά προϊόντα
Το σήμα των Μακεδονικών προϊόντων παρουσίασε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Summit...

της Χριστίνας Μισιρλή
Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος δήλωσε: “Ξεκινάμε από το σημείο μηδέν γιατί μέχρι στιγμής δεν είχαμε απολύτως τίποτα. Ο ΣΕΒΕ ως σύνδεσμος των ελληνικών επιχειρήσεων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την καταχώρηση του σήματος που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία και θα χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις και από όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας”.

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι το σήμα δημιουργήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και λαμβάνεις όλες τις παραμέτρους ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες.
“Σκοπός μας είναι να το σήμα να μεταδίδει πολλαπλά μηνύματα και να συνδέει στη συνείδηση των επιχειρηματιών τον όρο Μακεδονία. Επιλέχθηκε με λατινικούς χαρακτήρες καθώς είναι καθιερωμένοι διεθνώς. Επιλέχθηκε η φράση “The Great” και συνδέει τη ιστορία του μεγάλου Αλεξάνδρου. Έχει έντονη γραφή που ξεχωρίζει. Το χρώμα του σήματος είναι με άσπρα γράμματα και μπλε φόντο με σαφή αναφορά στη χώρα μας” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως “όταν ήρθε η καταιγίδα της ΣτΠ δεν είχαμε ούτε ομπρέλα να προφυλαχθούμε. Εκείνες τις μέρες είχαμε τον τότε πρόεδρο της αντιπολίτευσης που μας αφουγκράστηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για το αμέριστο ενδιαφέρον του”.
Μάλιστα, στις 13 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παρουσιαστούν οι ιδιαιτερότητες του σήματος αυτού.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν σημαίες και εθνικά σύμβολα που να παραπέμπουν σε έθνη ή κράτη. “Δεν μπορούσε να γίνει. Είναι μέσα στις προδιαγραφές τις αρμόδιας αρχής που κρίνει τα σήματα αυτά. Ζήτω την συμπαράσταση όλων. Του δημάρχου, των τριών περιφερειαρχών και όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Το σήμα πρέπει να μπει σε όλα τα μακεδονικά προϊόντα. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα όπλο για να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα” συμπλήρωσε.
“Οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα μεγάλα παράβολα που απαιτούνται στο Αλικάντε και στη Ζυρίχη. Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ” πρόσθεσε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fotone Στράτος Τσαχπίνης ο οποίος είχε την εικαστική επιμέλεια είπε: “Βρήκαμε ένα σήμα που θα συντροφεύει και θα σηματοδοτεί τα προϊόντα της Μακεδονίας. Καταλήξαμε στο “Μ” το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο γι’αυτα τα προϊόντα. Ο τρόπος που σχεδιάστηκε ακολουθεί κάποιους κανόνες να είναι αρμονικό και αποδεκτό και να μπορεί να κολλήσει πάνω στα προϊόντα. Σαν υπότιτλο χρησιμοποίησε το the great για να υπάρχει μια παραπομπή με το Alexander the Great”.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας σημείωσε ότι το σήμα θα κατατεθεί στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αλικάντε.
Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης.
“Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει σήμερα το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει στο εξής τα μακεδονικά προϊόντα και τις μακεδονικές ιδιοκτησίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Είχα δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ούτως ώστε να κατοχυρώσουμε μία ενιαία συλλογική ταυτότητα η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα που θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη μακεδονική γη. Και πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμερα που παρουσιάζεται σήμερα θα κατατεθεί στο ευρωπαϊκό γραφείο στο Αλικάντε επιτυγχάνει αυτό τον σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί απ’ όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες, θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μία κεντρική ταυτότητα γι< τα μακεδονικά προϊόντα. Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν μας αλλά ταυτόχρονα χαράσσει με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον. Να είναι τυχερό και καλοτάξιδο” δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

2 σχόλια:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive