Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο έπειτα από τις αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο έλαβε υπηκοότητα ένας καταζητούμενος από την Ιντερπόλ μαλαισιανής καταγωγής, ο Τζο Τάεκ Λόου.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος απέκτησε το διαβατήριό του μέσω του προγράμματος επενδύσεων, τον Σεπτέμβριο του 2015
.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Πολίτη» της Κύπρου, η υπόθεση αυτή έχει και άλλες ανησυχητικές πτυχές, για τις οποίες απαιτούνται εξηγήσεις, τόσο εκ μέρους της κυβέρνησης όσο και από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος -βάσει των όσων αναφέρονται- έπαιξε τον ρόλο μεσάζοντα.
«Ήδη η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση διεθνώς, καθώς ο Jho Low είναι πασίγνωστος, τόσο λόγω της απάτης που φέρεται να έστησε, όσο και λόγω της ζωής που επέλεξε να κάνει ως πολυεκατομμυριούχος, προσεγγίζοντας διάσημους ηθοποιούς, τηλεπερσόνες και μοντέλα», σημειώνει το δημοσίευμα. Με τον «Πολίτη» να επισημαίνει πως σήμερα προχώρησε στην αποκάλυψε ότι υπήρξε έκδοση επιταγής, προς πίστη της Αρχιεπισκοπής, η οποία φέρεται να συνδέεται άμεσα με την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου από τον Μαλαισιανό.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση για τη μη τήρηση των διαδικασιών πολιτογράφησης, αλλά και για τη μη ανάκληση της πολιτογράφησης, όταν έγιναν γνωστές οι δραστηριότητες του Λόου.
Ο «Πολίτης» κάνει λόγο για «διασταυρωμένες και αξιόπιστες πληροφορίες του», μέσω των οποίων υποστηρίζει ότι η μεσολάβηση του αρχιεπισκόπου προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών για πολιτογράφηση του Μαλαισιανού «δεν έγινε… άνευ αντικρίσματος».
«Είναι ιδιαιτέρως περίεργη η σύμπτωση, την ημέρα της εκδόσεως του διαβατηρίου, να εκδίδεται τραπεζική επιταγή σε πίστη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ύψους 300.000 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Μέσο, «πρόκειται για εισφορά του Μαλαισιανού στην Εκκλησία της Κύπρου, σε ένδειξη αναγνώρισης του πολυσχιδούς έργου της και του ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος για την τακτοποίηση της υπόθεσης του Jho Low».
Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι «η επιταγή των 300.000 ευρώ δεν θα προκαλούσε τόσο ενδιαφέρον αν η έκδοσή της δεν συνέπιπτε χρονικώς με την έκδοση του διαβατηρίου του Jho Low», ενώ αναφέρεται πως ο Μαλαισιανός «δεν έκανε καμία επένδυση πέραν αυτής που απαιτούσε το επενδυτικό πρόγραμμα για πολιτογράφηση. Πήρε το διαβατήριο και χάθηκε».
αυτα παθαινεις οταν ξεπουλας την κυριαρχια σου για τα φραγκα και σκορπας και μοιραζεις την ιθαγενεια του κρατους σου λες και ειναι στραγαλια,αντε συντομα και στα δικα μας
ΑπάντησηΔιαγραφή