Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος

Πέθανε ο <br> Κωνσταντίνος <br> Δαφέρμος
Σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου «Ελπίς» έσβησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο έμπορος οπλικών συστημάτων Κωνσταντίνος Δαφέρμος, μια αμφιλεγόμενη όσο και αντιφατική προσωπικότητα. Για πολλούς ήταν ένας «άρχοντας του πολέμου», για έτερους ένας άνθρωπος που βοηθούσε πολύ ακόμη και άγνωστα σε αυτόν άτομα....
Άτομα σαν αυτά που μαζεύονταν κάτω από τα γραφεία της εταιρείας του και τον περίμεναν κάθε βράδυ για να του ζητήσουν μια βοήθεια, ανάμεσα τους άστεγοι, άνεργοι και χρήστες ναρκωτικών. Καθένας τους έπαιρνε τα πενήντα ευρώ που τους έδινε αυτός ο ιδιόρρυθμος άνθρωπος με την οξεία αντίληψη, που εισήχθη προ ημερών στο νοσοκομείο «Ελπίς» με αναπνευστικά προβλήματα.

Την Δευτέρα το απόγευμα στις πέντε και μισή κατέληξε στα εβδομήντα πέντε του χρόνια έχοντας ακούσει κατά καιρούς πολλά για την διαδρομή του στην αγορά οπλικών συστημάτων.
Κάποια από αυτά; Eμπόριο όπλων κατά την διάρκεια του εμφυλίου της Γιουγκοσλαβίας, κατηγορίες για λαθρεμπόριο, μια σύλληψη και ο εγκλεισμός του για τρεις μήνες σε φυλακή της Τουρκίας αλλά και η αναγόρευση του σε Άρχoντα του Πατριαρχείου το 2001. Αυτά είναι λίγα μόνο από τα κεφάλαια που συνθέτουν την ζωή μυθιστορηματική ζωή του Κωνσταντίνου Δαφέρμου, ο οποίος κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
Στο τελευταίο του αντίο έδωσαν το παρών γύρω στα διακόσια πενήντα άτομα και ακούστηκαν όμορφα λόγια για το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive