Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Κινέζικα ρομπότ δολοφόνοι πωλούνται στη Μέση Ανατολή, θα αφήσουν "κάθε άνθρωπο νεκρό".

Τα «πλήρως αυτόνομα» στρατιωτικά αεροσκάφη που πωλούνται από την Κίνα στις χώρες της Μέσης Ανατολής θα μπορούσαν να έχουν τρομερά αποτελέσματα με τα μηχανήματα να μπορούν να αποφασίσουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...

Η Κίνα πωλεί τα πιο προηγμένα "πλήρως αυτόνομα" στρατιωτικά αεροσκάφη με φόβους ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε  αίμα τη Μέση Ανατολή.
Η ασιατική υπερδύναμη πωλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχυμένα αεροπλάνα στην περιοχή, με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες.
Ο καθηγητής Toby Walsh, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, δήλωσε: "Θα ήταν αδύνατο να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.
"Μόλις ξεκινήσει η λήψη, κάθε άνθρωπος στο πεδίο της μάχης θα είναι νεκρός."
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Mark Mark Esper είπε ότι η Κίνα πωλεί αεροσκάφη προγραμματισμένα να αποφασίσουν τα ίδια ποιος ζει ή πεθαίνει.
Είπε σε μια διάσκεψη για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Καθώς μιλάμε, η κινεζική κυβέρνηση εξάγει ήδη μερικά από τα πιο προηγμένα στρατιωτικά αεροσκάφη της στη Μέση Ανατολή, καθώς προετοιμάζεται να εξάγει τα UAV της επόμενης γενιάς της, όταν αυτά έρχονται σε απευθείας σύνδεση.
"Επιπλέον, οι Κινέζοι κατασκευαστές όπλων πωλούν αεροσκάφη διαφημιζόμενα σαν ικανά για πλήρη αυτονομία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να διεξάγουν θανατηφόρα, στοχευμένα κτυπήματα".
Μια ιστοσελίδα της Αυστραλίας,η news.com.au, αναφέρει ότι μια κινεζική αμυντική εταιρία που ελέγχεται από το κράτος διαπραγματεύεται την πώληση του πυραύλου ένοπλου ελικοπτέρου της, το Blowfish A3, στο Πακιστάν και τη Σαουδική Αραβία.
Ο Δρ Malcolm Davis, αναλυτής της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Στρατηγικής Πολιτικής, αναφέρει ότι δεν είναι περίεργο ότι δεν υπάρχει συζήτηση για τις πωλήσεις στην Κίνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε: "Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη."
"Οι αυταρχικοί αντίπαλοι δεν χρειάζεται να διεξάγουν την ίδια εσωτερική συζήτηση για τα θανατηφόρα αυτόνομα όπλα, όπως οι δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες, επειδή δεν είναι υπεύθυνες για τον λαό τους.
"Δεν υπάρχει κανένα κίνημα" ρομποτών δολοφονίας "στην Κίνα ή τη Ρωσία. Τα καθεστώτα απλά αναπτύσσουν τα όπλα - και στην περίπτωση αυτή - τα εξαγάγουν σε παρόμοια καθεστώτα στη Μέση Ανατολή ».
Ωστόσο, ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει κώδικα δεοντολογίας για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Οι δυτικές χώρες σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν τα "ρομπότ δολοφόνων" με μη επανδρωμένα συστήματα τα οποία οι άνθρωποι μπορούν να παρακάμψουν.
Ο Δρ Ντέιβις είπε: «Ενώ θα διασφαλίσουμε ότι τα μη επανδρωμένα μας συστήματα θα έχουν ανθρώπους« στο βρόχο »με πολιτική επιτήρηση στη χρήση, είναι πολύ πιθανό οι αντίπαλοί μας να εξοπλιστούν με πλήρως αυτόνομα θανατηφόρα συστήματα.
"Αυτό θα μπορούσε να τους δώσει ένα πλεονέκτημα σε έναν μελλοντικό πόλεμο."
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY STAR: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive