Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Λαμία: Τον έπιασαν να καπνίζει στην καφετέρια και του έκοψαν πρόστιμο. ΚΟΨΤΕ κι εσείς τις Μ@ΛΑΚΙΕΣ !! Έχετε τα κότσια; ΑΠΑΓΟΡΕΨΤΕ ΤΩΡΑ την πώληση, καλλιέργεια, εμπόριο καπνικών προϊόντων. ΜΠΟΡΕΙΤΕ; ΟΧΙ !! Ολα τ`άλλα είναι για μπαμπέσικο μάζεμα ευρωπουλακίων

Λαμία: Τον έπιασαν να καπνίζει στην καφετέρια και του έκοψαν πρόστιμο
Το πρώτο πρόστιμο στο πλαίσιο του αντικαπνιστικού νόμου, επιβλήθηκε σε θαμώνα καφετέριας στη Λαμία, με τα μικτά κλιμάκια να έχουν βγει στους δρόμους για τους ελέγχους. Ήδη η γραμμή του «1142» εγκαινιάσθηκε, όπως εγκαινιάσθηκαν και τα πρόστιμα σε γνωστή καφετέρια της Λαμίας...
όπου βεβαιώθηκε θαμώνας να καπνίζει.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας και αστυνομικοί, ενεργώντας μετά από καταγγελία στο τετραψήφιο νούμερο, έπιασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (20/11) «επ’ αυτοφώρω» πελάτη καφετέριας να καπνίζει. Του επιβλήθηκε το νέο πρόστιμο που προβλέπει η ΚΥΑ και ανέρχεται στα 100 ευρώ (ο νόμος του 2010 προέβλεπε 50 ευρώ), ενώ το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που δεν είναι πάνω από 100 τμ, είναι 500 ευρώ για την πρώτη φορά.  Το ίδιο πρόστιμο ισχύει για κάθε παραβάτη που καπνίζει εντός χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.  Αν μάλιστα πιαστεί να καπνίζει σε χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο ανεβαίνει στα 200 ευρώ.  Αντίστοιχα το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ., είναι 500 ευρώ. Για την κατηγορία κέντρων εμβαδού άνω των 100τ.μ. το πρόστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.  Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.  Τέλος πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

1 σχόλιο:

  1. Εσυ που σκέφτεσαι Ελληνικα,δεν σου ειπαν μην καπνιζεις,σου ειπαν μεσα σε εστιατόρια και καφε,εξω και μεσα στο σπιτι σου κοντα στα παιδια σου,μπορεις να ντουμανιάζεις οσο θες,δεν εχεις όμως το δικαιώματα να ενοχλεις με τα τσιγαρα σου τον υπολοιπο κοσμο.Αντε γιατι πολύ αερα πηρατε οι καπνιστες που σεβεστε κανεναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive