Ο Μοχάμεντ Α. έφτασε από το Πακιστάν στη Γερμανία το 2011, αλλά επί σειρά ετών παρίστανε τον Αφγανό πρόσφυγα έτσι ώστε να αποφύγει την απέλαση και, τελικά, όλα αποκαλύφθηκαν όταν συνελήφθη για τη δολοφονία της 87χρονης γειτόνισσάς του...
στο κρατίδιο της Θουριγγίας. Ένας 24χρονος Πακιστανός λαθρομετανάστης, που ζούσε στη Γερμανία, παρίστανε επί σειρά ετών τον Αφγανό πρόσφυγα για να μην απελαθεί, λάμβανε κοινωνικά επιδόματα και τελικά συνελήφθη για τη δολοφονία της 87χρονης γειτόνισσάς του.
Ο Μοχάμεντ Α., πακιστανικής καταγωγής, έφτασε το 2011 στη Γερμανία και εγκαταστάθηκε στο κρατίδιο της Θουριγγίας. Παραποίησε τα προσωπικά του στοιχεία και δήλωσε το όνομα «Αουέλ Νομ Λάκαμπ» σαν ένα ασυνόδευτο πρσφυγόπουλο.
Η Γερμανία θεωρεί το Αφγανιστάν «μη ασφαλή χώρα» γι’ αυτό οι απελάσεις έχουν «παγώσει» εδώ και χρόνια, σε αντίθεση με το Πακιστάν.
Έτσι, επί σειρά ετών λάμβανε κοινωνικά επιδόματα από το γερμανικό κράτος, μέχρι που η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 87χρονης γειτόνισσάς του. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, είπε στην άτυχη γυναίκα ότι ο πατέρας του έχει δήθεν αποκεφαλιστεί και η μητέρα του είναι τάχα τυφλή. Εκείνη συγκινήθηκε από την υποτιθέμενη ιστορία και τον ενίσχυε οικονομικά.
Ο νεαρός, όμως, είχε βάλει στο μάτι τον τραπεζικό λογαριασμό της, στον οποίο είχε 10.000 ευρώ. Μετά τον θάνατό της, προσπάθησε ανεπιτυχώς να μεταφέρει το ποσό των 7.000 ευρώ στον δικό του, καθώς είχε αποσπάσει τα στοιχεία της.
Η γυναίκα βρέθηκε χτυπημένη βαριά, έφερε πληγή από μαχαίρι και τελικά στραγγαλίστηκε με ένα μαντήλι. Το DNA του 24χρονου βρέθηκε στο σπίτι της.
«Μίλησε» το κινητό τηλέφωνό του
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ερευνήθηκαν τα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του νεαρού, καθώς στις επαφές, μεταξύ των οποίων και μία καταχωρισμένη ως «μητέρα»- βρέθηκαν μόνο πακιστανικοί αριθμοί και κανένας αφγανικός.
Επίσης, με τη βοήθεια μεταφραστών, ο νεαρός φαίνεται σε μηνύματα που αντάλλαξε μέσω του WhatsApp «να ζητά βοήθεια από τον Προφήτη Μωάμεθ» και να απολογείται για ό,τι έκανε.
Παρ’ όλα αυτά, η πράξη του φαίνεται να ήταν προμελετημένη, καθώς στο ιστορικό του browser του κινητού τηλεφώνου βρέθηκαν αναζητήσεις για «κλέφτες δολοφόνους», «θανατική ποινή στη Γερμανία» κλπ. Ο άνδρας επισκεπτόταν σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου και είχε μελετήσει τη δράση ενός διαβόητου Γερμανού κατά συρροή δολοφόνου κατά τη δεκαετία του 1960.
sputniknews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.