Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Λαμπρή υποδοχή της εικόνας Παναγίας Σουμελά (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Παναγίας Σουμελά
Δέος και συγκίνηση επικράτησε σήμερα κατά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, που έφτασε στην πόλη της Θεσσαλονίκης το απόγευμα ενόψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου...

Ο κόσμος που έσπευσε να προσκυνήσει το ιερό εικόνισμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς από την Αγία Σοφία μέχρι τον Άγιο Δημήτριο, ακολούθησαν τη λιτανευτική πομπή εκατοντάδες πιστοί.

Σημειώνεται πως η υποδοχή της Παναγίας Σουμελά έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όχι μόνο πρόκειται για ένα εικόνισμα-σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, αλλά φέτος μάλιστα συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Σύλλογοι με παραδοσιακές ποντιακές στολές συνοδεύουν την εικόνα στον Άγιο Δημήτριο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και το βράδυ αγρυπνία.
Παναγίας Σουμελά
Παναγίας Σουμελά
Παναγίας Σουμελά
Παναγίας Σουμελά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive